Бъди красив » Здраве » Въздух във влагалището: причини за появата и излизане

Въздух във влагалището: причини за появата и излизане

Всяка трета жена в момент на сексуална близост изпита неловкост, от неочакван и неприятен звук излизане на въздух от вагината, наподобяващи пускание газове. Звукът не открих имената в българския език, а в англоязычном вариант термин звучи като квифинг. Въздух във влагалището не е болест, а проява на физиологията. Това Явление е нормално и здравословно, но предизвиква срамно да се откаже от сексуална интимност, страх от повторение на объркване.

Въздух във влагалището: причини за появата и излизане

Тъй като въздухът влиза в

Влагалището — кухи орган, който взаимодейства с външната среда, като ротовое дупка или ануса. Човек диша, говори, възгордява бузите и въздуха, без да причиняват смущение, се озовава в устата си. В ануса въздух прониква от червата, когато влезем вътре, когато говорите или прием на храна, както и следващите я усваивании. С напредване на възрастта хората се учат да контролират старт газове, чрез контролиране на съкращения на сфинктера. Във влагалището въздух прониква от външната среда, това е естествено и не заслужава комплекси.

Единствената причина, поради която въздухът във вагината влиза от червата, това е фистула на влагалището. Чрез фистулы, патологични соустья, съдържанието на пикочните пътища и червата (газове, изпражнения, урина) попада във влагалището. За инсталиране на диагнозата се извършва обстоен преглед в гинекологията.

Причината квифинга по време на секс

Анатомично вагината изглежда като еластичната тръба, през която се случва оплождане в края на половия акт, а по-късно раждане. Когато една жена се вълнува част от тръбна образование, в близост до шийката на матката, образува разширение за събиране на сперма в момента на еякулация. При характерен поршневом движение на пениса, в разширяване, ефект помпа, нагнетается въздух. Това се случва, без да привлече вниманието на партньори и не води до дискомфорт, докато при спазме на мускулатурата на вагината въздух не излиза от дупката, придружени със звук.

Някои пози в секса предпочитан от проникването на въздух във влагалището: коленно-ulnar, догги-style. Жена стои или седи на четири крака, а мъжът отзад въвежда полов член. Най-ниската позиция на корпуса на тялото партнерши, увеличава вероятността от образуване на въздушното пространство, както и честата смяна на пози, любим на мъжете.

Несъответствие на размера на пениса и вагината също действа катализатор навлизането на въздух. При интензивни движения улавяне на въздуха е неизбежна, тъй като и при пълно оттегляне и последвалото въвеждане на пениса.

След раждането

Нахлуване на въздух във вагината след раждането се дължи на слабата и опъната на мускулатурата на тазовото дъно, разположени между костите на таза, под формата на связочных и мускулни структури. В процеса на раждането на детето се движи по общ пътища, дупки под натиска на плода се разширяват, а след това да се върне в предишното положение.

Ако бебето е твърде бързо се движи към изхода, а тялото на жената не е имал време да се подготви сухожилие, или плодът е голям, е възможно травматичный резултата под формата на увреждане на мускулатурата на тазовото дъно. Възникват прекъсвания, или акушер-гинеколог, като помага на роженице, взема решение за необходимостта перинеотомии или ипизиотомии, с прости думи — прави разрези. Често след такава операция сшивается само кожата на слабините, а мускулите остават в непроменено формата.

Въздух във влагалището: причини за появата и излизане

Вагинален подуване на корема след менопаузата

Менопаузата настъпва при жените на около петдесет години. Това е естествен процес, който означава спад на репродуктивната функция. Яйчниците работят с трясък, намалява синтеза на естроген. Липсата на хормона причинява тонус на мускулите на влагалището, като постепенно се намалява еластичността на стените, се появява сухота на лигавицата на вагината. Именно сухота във влагалището основна причина за вагинално метеоризма при жените по-възрастното поколение.

Менопаузата се дължи на признаци:

 • повишаване на температурата на тялото;
 • депресия;
 • изсъхването на кожната покривка;
 • учестено уриниране;
 • повишаване на кръвното налягане;
 • раздразнителност;
 • намаляване на либидото.

Менопауза — неизбежността на всяка жена. Ниско ниво на естроген по време на менопаузата и след менопаузата е естествен физиологичен процес.

Възможните решения на проблема

За укрепване на мускулната тъкан, влагалището се препоръчва редица узконаправленных упражнения:

 • упражнение Кегел;
 • дълбоки клекове;
 • използването на вагинални симулатори;
 • вумбилдинг (интимна гимнастика).

Тези упражнения ще помогнат да се подготвят родовия канал за предстоящото изпитание, ще ускорят възстановяването на тонуса на мускулатурата на тазовото дъно след раждането на бебето. Занятията са необходими за решаване на конкретен проблем на въздух във влагалището и за подобряване на качеството на сексуалния живот, повишаване на либидото.

При сухота на лигавицата на интимни лоното на висока вероятност за положителен ефект от приема на фитопрепаратов, съдържащи хормон естроген. Добре изпълняват функция на овлажняване на лигавицата внутривлагалищные апликация с естроген, или свещи.

Моля, обърнете внимание! Медикаментозные средства, назначени след пълен медицински преглед, история като се извършва от специалист.

Упражнения На Кегел

Акушер-гинеколог Арнолд Кегел е разработила специални упражнения, предназначени за укрепване на тонуса на мускулатурата на тазовото дъно. Какво да правите, те могат да бъдат навсякъде, без да обръща внимание на околните. Техника на изпълнение на упражненията на Кегел:

 1. Свиване на мускулите на влагалището и как да дръпне нагоре за 10 секунди.
 2. Бавно отпуснете мускулите в продължение на 10 секунди.
 3. Повторете цикъла 5-6 пъти 3 пъти на ден.

Въздух във влагалището: причини за появата и излизане

Вумбилдинг (интимна гимнастика)

Вумбилдинг включва обширен списък с упражнения, основната цел на които се научат да се чувстват всеки мускул по отделно, да управляват изолирани, оставяйки другите в отпуснато състояние. Занятията са на разположение за изпълнение и в домашни условия (техника на изпълнение):

 1. Легнете по гръб, краката са сгънати, стъпалата на ширината на раменете, ръцете лежат покрай тялото. Свиване на мускулите на влагалището на няколко секунди, оставяйки корема спокойна. Продължи упражнение 5-6 минути, като постепенно увеличавате темпото. Добави ежектор съкращения.
 2. В същата изходна позиция се редуват прибиране и мак мускулите на ануса, оставяйки спокойна натиснете и задните части.
 3. Опита се редуват напрежение в мускулите на вагината и ануса, опитвайки се ясно се чувстват чужбина органи, не забравяйки да следи за корема е спокоен.

Лесен начин да се научи как се чувстват на мускулното влакно, рязко прекъсва уриниране с широко разположени краката.

Интимна пластмаса

Vaginoplasty, или кольпорафия, е хирургическа интервенция с цел намаляване размерите на вагината. Ако при нарушаване на мускулните структури интимна гимнастика и фитнес оборудване не са дали положителни резултати, необходимостта от интимна пластика е оправдано. Целта на операцията се състои във възстановяването на мускулатурата на тазовото дъно. Стесняване на отвора на вагината ще повиши качеството на интимния живот и ще се върне на жена вяра в своя чар.

Не е повод за комплекси

Изброените действия, насочени към укрепване на мускулите и сухожилията на тазовото дъно, не изключват нахлуване на въздух във влагалището, но ще ви помогнат да го изход е незабележимо за околните. Малък интимен проблем тръгват на заден план.

Не се чувстват несигурни в леглото, заради квифинга. Опитен партньор не обръщат внимание на малко срам, и ще направи всичко за една жена да се чувства секси и желание, забравяйки за срам и неловкост.