Бъди красив » Красота » Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюр

Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюр

Гел-лак е модерно покритие, което има няколко предимства в сравнение с алтернативни варианти.

Основният момент е, че шеллак укрепва нокътната пластина, а също и стимулира процеса на растеж.

Това покритие е подходящ за жени с чупливи и слоящимися ноктите.

Сушене на маникюр, отнема много малко време, но е важно да се отбележи, че за това е необходима ултравиолетова лампа .

Но за повечето момичета основните предимства на такова покритие е неговата устойчивост. Средно шеллак се държи върху ноктите си в рамките на14-21 дни. За да floor держалось по-дълго време, се препоръчва да се избягва контакт на нокътната плочка с вода в продължение на 48 часа след нанасяне на маникюр.

Един път в2-3 три седмици трябва да се направи корекция на маникюр, тъй като за този период от време ноктите растат, и се наблюдава изразена граница между своите нокти и слой от гел-лак.

Въпреки всички предимства на този покритие, разходите за маникюр в салона е доста сносна.

Използвайки тази техника на изпълнение, може да се направи естетичен маникюр на всяка дължина на ноктите.

Днес е актуален както на къси така и на дълги нокти са такива видове маникюр:

 • Френч.
 • Омбре (наклон).
 • Лунен.
 • Огледален.

Съвременни тенденции нийл арт предполагат използването на редица материали за дизайн на ноктите. Повечето страз, микробисер и други елементи на декора са подходящи за по-нататъшно подсушаване на ноктите.

Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюрОсновният недостатък на този покритие е това, което си е доста трудно да се направи в домашни условия.

За маникюр нужда от скъпа ултравиолетова лампа, а също така и специални средства за облекчаване на маникюр.

Нанасяне на гел-лак в домашни условия трябва да бъде строго поетапно плуване. Пренебрегването на правилата за нанасяне на маникюр може да навреди на ногтевые плоча и епидермиса.

Разбира се, има алтернативни варианти за нанасяне на вливат в гел покритие в домашни условия, без да се използват скъпи материали, но качеството на маникюр, някои по-долу.

Нанасяне на гел-лак, трябва да се редуват с паузи, тъй като това покритие се оказва токсичен ефект върху нокътната пластина при продължителна употреба. Също така, не трябва да носят едно и същото покритие в продължение на три и повече седмици.

Броят на момичетата се наблюдава непоносимост към компонентите на лака, така че тази настилка не е подходяща за всички.

Стартов комплект за покриване на ноктите шеллаком включва на първо място всички инструменти за провеждане на хигиенни маникюр.

За неговото провеждане са необходими инструменти:

 • Портокалова пръчка за кожичките.
 • Пила за даване на форма.
 • Пила за полиране.
 • Полировочный метрото.

Нанасяне на гел-лак в домашни условия се провежда на етапи и за него ще трябва:

 • Облигации, dehydrators. Това е специални средства, основното действие е насочено към обезмасляване на нокътната плочка. Също така те се отстранява излишната влага, което позволява да се осигури надеждна фиксация с лак. Облигации и dehydrators се използват само по време на подготвителния етап, но от тях не трябва да се пренебрегва, тъй като именно тези средства осигуряват устойчивост на маникюр.
 • Дезинфектант. Това вещество има противогъбично ефект. Необходимо е използването на мрежа, но опитни майстори също го препоръчват за маникюр в домашни условия.
 • База. Нанасяне на основното покритие е необходимо, тъй като то защитава нокътната плоча от попадане на лака в нея. Също така използването на основите под маникюр води до изглаждане на текстурата на нокътната плочка. След нанасяне на декоративно покритие на база, не се образуват нежелани ленти лак.
 • Цветен шеллак. Има два вида вливат в гел покритие: монофазни и трифазни. Основната разлика се състои в това, че еднофазни покритие не изискват използването на основата на маникюр и topa. Много майстори препоръчват да се използва шеллак Bluesky.
 • Топ. Има мат и гланц върхове. Освен изпълнение на естетически предназначение, ги използват за укрепване на маникюр.
 • Лампа за изсушаване на ноктите. Най-популярни вида лампи за маникюр са ултравиолетови, хибридни и LED-светлини.

За професионален маникюр също трябва да закупите специален разтвор за премахване на този вид покритие и алуминиево фолио.

Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюр Маникюр с прилагането на шеллак при продължителна употреба се отразява негативно на кератиновый слой на нокътната плочка, така че периодично трябва да се стреля шеллак и се използват специални лечебни лакове за нокти, които съдържат кератин.

Прилага гел-лак в домашни условия трябва да се преустанови. На първо място трябва да се направи хигиенни маникюр. Процедурата включва премахване на кожичките, да даде форма, шлифовку, полировку и обезмасляване.

Следващата стъпка е нанасяне на база. Базовото покритие трябва да се прилага на тънък слой с последващо изсушаване на лампа за маникюр. Нататък трябва да бъдат внимателно нанесете цветен шеллак. Всеки слой лак трябва да се фиксира в лампата.

Последната стъпка е нанасяне на topa на върха оцветен шеллак. Също подсушиваем на лампа. В инструкцията показват, че в края, за да премахнете дисперсионный слой с помощта на специална течност и нанесете масло за кожичките .

Нанасяне на гел-лак в домашни условия постепенно и изисква подготовка. Новаците трябва да се помни, че шеллак се препоръчва да се прилага, отстъпвайки2-3 мм от кожичките и ногтевых на ролките. Un-dyed зона нататък, трябва да бъдат лекувани с помощта на тънки четка за маникюр и съвместно с основен слой вливат в гел покритие, изсушени в ултравиолетовата лампа.

Покритието на гел-лак, стъпка: еднофазни и трифазни шеллаки

Смята се, че трифазни шеллак — това е покритие, което трябва да се прилага през три етапа: първо базата, после самият лак и накрая топ.

Всъщност процедурата се увеличат покритието на гел-лак за нокти включва такива стъпки:

Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюр 

Стъпка 1
Обезмасляване и дезинфекция.

Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюр 

Стъпка 2
Нанасяне на бескислотного праймера.

Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюр 

Стъпка 3
Нанасяне и определяне на UV-лампа на основното покритие по маникюр.

Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюр 

Стъпка 4
Нанасяне на цветен шеллак. Този етап включва декорация и дизайн на ноктите.

Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюр 

Стъпка 5
Нанасяне на topa (довършителни покритие). За да добавите маникюру блясък, трябва да се използва лъскава на върха. За мат, маникюр, също така има специални капаци.

Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюр 

Стъпка 6
Теглене на лепкав слой.

 

Какво е монофазен гел-лак?

Смяна На класическия трехфазному шеллаку е еднофазно покритие, което се нанася в един слой. Т.е. вече няма изискване за нанасяне на база, topa и всички останали средства за маникюр. Също подсушивать ноктите е станало по-лесно с помощта на LED-лампи.

След нанасяне на еднофазно гел не се образува лепкав слой на повърхността на нокътната плочка, на която също така намалява времето за извършване на маникюр.

Запазвайки всички предимства на по-стари колеги, монофазни гел-лак е станал още по-малко аллергенным, отколкото трифазен покритие.

Нанасяне на еднофазно покритие не се изисква специално обучение. Маникюр можете да направите сами при наличието на ултравиолетовата или LED лампа.

Покритието на гел-лак, стъпка в случай на еднофазно гел-лак не е вярно, тъй като след хигиенни маникюр веднага за нанасяне цветно покритие и просушивается в LED лампа. Завършва маникюр обработка на кожичките със специален масло.

Технология на нанасяне на гел-лак в домашни условия: тайните за удължаване на времето чорапи

Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюр За да се удължи живота на маникюру или педикюру, трябва постепенно да изпълнява всички стъпки на нанасяне на гел-лак в домашни условия. Много важна роля играе грижа за епидермиса, както и последователно провеждане на шлайфане и полиране.

Ако при жената се наблюдава наслояване на ноктите или видими дефекти, трябва да се препоръча да се съкрати дължината.

Гелевое покритие лошо се съхранява на необезжиренной на нокътната плоча.

Затова не трябва да се прилага до пълното изсъхване на лака масла, кремове или мехлеми за кожичките. Ноктите преди провеждане на маникюр, трябва да бъде напълно суха.

Нанасяне на основния слой осигурява не само естетически компонент, но и надеждно сцепление на покритието. Също така, за надеждна фиксация трябва да се използват най.

И ключова роля в удължаване на времето чорапи играе внимателно прорисовывание на свободния край на нокътя. В някои случаи (липса на свободния край на нокътя, твърде силно подрезание нокти, выступание броя на пръстите на ноктите), тази процедура е трудно.

След нанасяне на маникюр в продължение на2-3 часа не трябва да намокрите ръцете си във водата.

За да изтриете гелевое покритие трябва:

 • Фолио.
 • Памучни дискове.
 • Специално средство за облекчаване на шеллак.
 • Пила за полиране.
 • Портокалова пръчка.

На първо място трябва да фолио, нарязани на малки квадратчета с размер 8×8 см и памучен диск на парчета, размерът на които ще отговарят на площе повърхността на нокътя.

Памучен диск трябва да се овлажнява лакочистител и да постави на ноктите, нататък всеки нокът увийте с фолио. За да floor разстояние.апартамент от повърхността на нокътя, трябва да се оставят на ноктите в този си вид в продължение на10-15 минути.

С помощта на портокалови пръчици следва бутане изложени на лака от ноктите. Крайната фаза е шлифоване на ноктите.

Технология на нанасяне на гел-лак в домашни условия трябва да бъдат придружени от бережным отношение към здравето на ноктите. Тук не е подходящо спестявания и опростяване на техниката на изпълнение.

Покритието на гел-лак в домашни условия етапи: как да не се нанесе вреда на ноктите

Нанасяне на гел-лак в домашни условия етапи: тайните на успешното маникюр Шеллак съдържа в състава си редица вещества, които заедно при рационално използване не носят вреда за нокътната плочка.

Негативния ефект на лак има, ако го използвате, без основното покритие или нанесете на кожичките или кожни воалите.

Козметика препоръчват използването на лак палто покритие за ноктите, тъй като той оказва защитно действие, но не повече от 1 седмица.

От своя страна гелевый маникюр, записан на ноктите в продължение на 3 седмици.

В такива условия ногтевая плоча се намира в условията на частична хипоксия, че достатъчно е вредно. Затова периодично трябва да правите прекъсвания в покритието на нокътя с гел-лак.

Най-голяма вреда носи не спазване на правилата на постепенното покриване на гел-лак за нокти в домашни условия. Нарушение на схеми може да доведе до промяна на цвета, деформация, расслоению, расслоению и повишена чупливост.