Бъди красив » Здраве » Аутогемотерапия: какво е това, показания, противопоказания

Аутогемотерапия: какво е това, показания, противопоказания

Учените, лекарите не престава да учудва нови технологии и дейности за лечение и рехабилитация на организма, за провеждане на профилактика на заболяванията. С тази цел са се научили да използват влиянието на ток, вибрации, светлина, въвеждането на специални серуми, витамин ваксини. Тази серия е да се допълни и аутогемотерапией, което предполага въвеждането на пациента, на своята кръв от вената. Инжектира си интрамускулно или подкожно. Преди да отдават предпочитание на аутогемотерапии, трябва внимателно да се проучи всички показания и противопоказания за неговата употреба.Действие на кръвта, насочени към корекция на имунитета, унищожаване на източника на заболяването. Този метод на лечение за първи път е приложена още през ХХ век за бързото зарастване на фрактури на костите.

Аутогемотерапия: какво е това, показания, противопоказания

Начини за провеждане на

Това, по какъв начин ще се проведе процедурата, зависи от заболяването и степента на неговата тежест. Най-често се използват такива начини:

 • използва се само кръвта на човек, който се обърна за лечение, на цялостната схема инжекция (класически метод).
 • аутогемотерапия стъпка. За този метод се използват кръв от вена на пациента и няколко лекарства в хомеопатията, които взима само професионалист в зависимост от заболяването и състоянието на болния. Инжектиране се извършва интрамускулно.
 • аутогемотерапия с озон. Използвайки този начин, кръвта се смесва с озон в обеззараженных условия. Този метод основно се използват за подобряване на основен лечебен ефект при излечении на женските заболявания. Озонът се използва за малки и големи уреди. Първата техника е много по-лесно. За целта трябва да се смесват кръвта с озон. Допуска се еднократно преливане до 10 мл от продукта. Голяма техника, изисква по-задълбочена подготовка. Използвайки го, можете да постигнете най-добър ефект и по-бързо при лечение на остри възпалителни, анти-бактериални иммуномодулирующих процеси.
 • биопунктура. По време на използването на този начин кръвта се въвежда не интрамускулно, а в болезнени точки или в тези, които ще помогнат за ускоряване на процеса на лечение.
 • използването на аутокрови. За усилване на терапия само с взета кръв подложени на влиянието на ултравиолетови лъчи, замръзване, изложени на лазер, рентген.

План за провеждане на процедурата

Всъщност всички видове процедури се извършват по една и съща схема:

 1. Всички се провежда в идеално стерильном закрито с прилагането само на стерилни инструменти.
 2. Спринцовка на пациента се прибират от кръвта, която се инжектира му също подкожно, или интрамускулно. За първи път се прилага не повече от 2 мл.
 3. Процедура и обема на предоставената на кръв се повтаря на всеки 2-3 дни, докато разрешение за ползване (количество кръв през цялото време не ще 10-12 мл.
 4. Обикновено за курс се извършва не повече от 15 инжекция.
 5. Всички характеристики на процедури предписва само от опитен лекар.

Аутогемотерапия: какво е това, показания, противопоказания

Показания

Аутогемотерапия даде много положителни резултати. Лечение с моята кръв започва да набира скорост и популярност, тъй като разполага с голям набор от показания.

 1. Кожни заболявания (инфекциозни). В най-вече в стадий на ремисия, обостряне, при продължително излагане на болестта върху тялото.
 2. При чести алергични прояви. Включително и при бронхиална астма.
 3. При постоянно безсъние, нарушение на съня.
 4. Заглушат чести болкови синдроми от различен произход.
 5. При гинекологични заболявания: по време на менопауза, след менопауза, менопауза; при лечение на херпес, чести възпалителни и спаечных процеси на органите в малкия таз; честа проява папиллом, заболявания на слизестата обвивка на човека в лечението на цитомегаловирусной инфекция.
 6. Безплодие. Процедури многократно подпомага раждането на дете на двойките, които отдавна са изгубили надежда. За това е прието да се използват аутогемотерапию с озон: организмът е добре наситен с кислород, се подобрява съставът и циркулацията на кръвта, плодът се отървава от хипоксия. Това допринася за нормалния ход на бременността и раждането на здраво добро дете. Това няма да навреди нито на детето, нито на майка ти.
 7. Като естетични процедури аутогемотерапию пациентите не се използва често, въпреки, че тя дава добри резултати. Най-често се прилага за премахване на козметични дефекти: брадавици, папиллом, при ожулвания, акне. Са случаи на успешно приложение в случаи на многократни рецедивов херпес и псориазис. Опитните козметика-дерматолози предлагат процедура за възстановяване на еластичността и младостта на кожата. В козметологията се използва много по-малко, отколкото с цел лечение.
 8. Постоянен стрес, хронична умора, депресия.
 9. Смущения в работата на храносмилателния процес. Включително и поради физиологични, психологически проблеми при проява на постоянен лош апетит, често повръщане.
 10. Чести прояви на ОДС, пневмония, бронхит, силно понижен имунитет, включително и след операции или тежки наранявания.
 11. Чести заболявания на пикочните пътища.
 12. Болки в кръста, ставни заболявания.

Противопоказания за изпълнение на процедурата

Случаи, в които използването на аутогемотерапии в терапевтични или козметични цели е забранено:

 • остри хронични или възпалителни процеси;
 • онкологические заболявания на всички стадии;
 • критичните дни, някои фаза на бременност (но не и подготовка към нея) или кърмене. Но някои ситуации при бременност просто са принудени да се обърнат към процедура за лечение на собствената си кръв. По принцип, когато една жена е противопоказан по време на света дете наркотици спектър от силно действие.
 • остър стадий на сърдечно-съдови заболявания;
 • туберкулоза активна форма;
 • остра недостатъчност на бъбреците и лечение на панкреаса;
 • аритмия, епилепсия, тежки нервни разстройства.

Преди провеждането на процедурите на пациента е задължително да се изключат тези заболявания и да се проведе изследване за сифилис, СПИН, хепатит В и C.

Собствената кръв на пациента, която му се инжектира подкожно, не може да навреди. Но лекуващият лекар следва да вземе предвид всички фактори и здравето на пациента включително. Сами процедура аутогемотерапии почти не се прилага. При използването на всеки метод трябва да бъде помощна терапия (основното лечение или други процедури), в зависимост от заболяването.

Аутогемотерапия: какво е това, показания, противопоказания

Странични действия

При избора на такава терапия за лечение или отпускане, като при прием на някакви лекарства или извършване на процедури, трябва да бъдат готови и до странични действия.

 • при въвеждане на повече от 10-12 мл кръв може би проява на продължителни болки в мускулите;
 • конни надбягвания на телесната температура;
 • възпаление на мястото на убождане;
 • може би образование "шишарка", хематоми поради бавна рассасываемости кръв.

Трябва да бъдат подготвени и за това, че в 5% от случаите процедура не дава никакъв резултат.

Изпълнение на процедури в домашни условия

Процедурата е много лесна за изпълнение. Допуска неговото прилагане и в домашни условия. При това е задължително да се спазват няколко прости правила:

 • човек, който се провежда процедура, задължително трябва да има елементарни медицински знания и умения. В противен случай, по-добре наемете за това на професионалист.
 • помещенията и всички инструменти трябва да бъдат идеално обеззаражены.
 • в домашни условия се прилага само класически метод аутогемотерапии. В такива случаи се увеличи или да намали дозата ви, е строго забранено.

Ако има съмнения за спазването на поне един от тези въпроси, по-добре да се откаже от дома провеждане на процедурата.