Бъди красив » Домашно огнище » Ето това е тортата! Сватбата на...

Ето това е тортата! Сватбата на...

Сватбената торта символизира началото на меден месец. Традиция сервирайте с свадебному застолью по специален начин украсена торта – такава, каквато ние сме свикнали да виждаме по сватбите, – се появява само в 70-те години на миналия век, въпреки че на него се яде на сватбен ритуал хлебобулочное продукт на хиляди години.
 

Ето това е тортата! Сватбата на...

Когато-тогава млад хляб са дарени – на младоженеца е трябвало да разломить го над главата на булката: трохи символ на благополучие в семейството. В Шотландия този обичай е просъществувал чак до XIX век – истината е, че шаферка на прикрити я на главата си кърпа. Трохи от сватбения хляб с течение на времето са се превърнали в конфети, на които гостите се поръсва младоженци. А самата дума "конфети" произхожда от латинското "конфарреация" (един вид брак от древните римски патриции, с принесением в жертва бял хляб).
 
Сега най-първо разрез от сватбената торта парче сложете на аукцион – по този начин, да се грижи за благосъстоянието на семейството на младоженците започват вече на сватбата. Въпреки това, може да се продаде не само първият, но и най-красива част на тортата – освен, която е украсена с фигурки на булката и младоженеца.
 
Младоженците трябва да самолично да забавляват торта гости – първо родителите, а след това най-близките роднини и т.н., Плячкосване торта булката (специален сребърен нож, перевязанным такава), а младоженеца поставя дясната си ръка върху ръката на младоженката – това е символ на това, че те за първи път са обработени гости заедно, семейство. Има обичай, когато булката се отрязва парче от тортата за булката, младоженеца – за булката, а след това всеки дава различно отхапвам от своята порция – това ще засили току-що сключен брак.
 
В Средновековието гости да се облекат на сватбата на различни сладкиши в дар на младоженеца и на булката и подредени на нея пързалка. През XVII век в Англия по този начин подредени на малки сладки кифлички. Един френски confectioner, който е посетил в Англия, изобретил специален сватбена торта – крокембуш. Това е най-висока остроконечная пирамида от малки кръгли эклеров, закрепени нишки карамел. Крокембуш все още много популярна във Франция.
 
Общеевропейская традиция – сервирайте на сватбата булката торта (бяла, богато украсени с) и торта на младоженеца, поскромнее, но по-големи размери.
 
В булката торта се пече пръстен – на когото от шаферките то ще те хвана, та и ще се ожени, а тортата на младоженеца нарязали на парчета, упаковывали им в отделни кутийки с инициалите на младоженците, перевязанные бяла или сребърна панделка и поставени на входа гостите можеха да ги вземат вкъщи, отиваш със сватба.
 
Торта младоженеца обикновено се правят шоколад. Смешно е, ако този алтернативен десерт отразява хобита новобрачного: например, торта във формата на футболна топка.
 
Сложете сватбена торта измислено само в XVIII век, в Лондон – местен confectioner назаем формата си от камбанарията на църквата Sainte-Брайд, която сега припомни ли да ни сватбена торта. Въпреки това, формата на съвременното сватбена торта може да бъде всичко – кръгли, квадратни, правоъгълни, с формата на сърце, пръстени, подкова и други подобни, но, разбира се, особено впечатление произвежда стъпаловиден торта – това е наистина, наистина сватба!Нива могат да се наслагват един върху друг, както може да се побере на отделни опори, пристегнати със стъклени или метални крака (обикновено така и правя, ако тортата тежи повече от 7 кг).
Традиционно торта за сватбеното тържество се съчетава по цвят с дрехи почивка на булката. Организатори на сватби, не се препоръчва да избират торта чисто бял цвят: декор, каквото и да е, снимките и по време на филма ще се окаже зле различимым, като че ли е намазана. Добавяне на цвят към белия торту лесно: може да го украсяват с пресни и засахаренными плодове и плодове, кремави рози и други цветя (включително и живи), шоколад, марципаном, панделки, мънистен, звънци, дантели и, разбира се, фигурки на младоженци (лебеди, ангелчета, гълъби и т.н.).Особено впечатляващо тези цифри изглеждат на върха на тортата. Ако планирате да ги инсталирате сами, не забравяйте да предупреди за това сладкари, за най-великия на техните творения да не се провали под тежестта на фигурки.
 
В каталози на сватбени торти (включително и в Интернет) сладкарски предприятия предлагат на впечатляващо разнообразие от възможности: от класическа мулти-диференцирани, украсени с фигурки на младоженци, до екзотичните и дори хумористични: например, ако е планирано да се отбележи, сватба на плажа, тортата може да бъде под формата на безлюден остров с единствената палма, под която седят... все едни и същи младоженците. Дори традиционни фигурки на булката по фраке и булката е в бяла рокля и фате могат да бъдат необичайни, например, булката държи булката на ръце.Едно от последните нововъведения, за декорация на торта годни за снимка.
 
Избора на торта в каталога, има смисъл да си поръчате предварително пробник тегло, да речем на 1 кг, за да сте сигурни, че той ще бъде не само красив, но и вкусен. Между другото, в многоярусном тортата, особено ако в него за три или пет нива на отделни опори, всеки слой може да бъде самостоятелно произведение на сладкарски изкуство (на вкус).
 
Общото тегло на тортата изчислена предварително, за да му е достатъчно за всички: за един човек разчита на 150-200 грама (150 – за мъже, 200 – за жена или дете). Размера на тортата, също зависи от това дали ще бъде в него да присъстват мазен крем на базата на масло или планирано нещо леко, въздушно, нискокалорично. Няма смисъл да поръчате дори двустепенна торта с тегло по-малко от 3 кг – нива ще са твърде тънки и изглеждат нелепо.
 
Между другото, най-голямата торта на печени в американския град Орландо на 12 юни 2003 година. В него имаше само пет нива, но на височина той е бил 6,7 м и тежи 2420 кг. Си на върха украсени с фигури на Шрек и Фиона.
 
Разбира се, сега, когато всички се погрижи за фигурата, за предпочитане е лесен десерт – торта йогуртовой основа или суфле. Торти обикновено са бисквитными, но може да се направи и творожными (тип печена ню). Перфектен декор – пресни плодове. Полусъедобные бижута – карамел мъниста и цветя и т.н. – може да се окаже твърде трудно, ако ги опитате на зъб. Не си струва да използвате за украса на торта, вафли или целувка – те ще се разпаднат при рязане.Ако тортата е с впечатляващи размери, че е по-добре да се постави в отделна маса, където те ще могат да се радват и дори се снимат на фона на всички желаещи.
 
Оригиналите на книгата на торта във формата на фамилен замък, любимия си автомобил, църквата, в която ще се проведе на сватбени... Американски младоженците Е и Кери Уоттсы като сватбена торта предложиха на гостите си 19-килограммовый чийзбургер с фигурки на булката и младоженеца. Сърцето не прикажешь!
 
Изготвяне на сватбена торта, струва си да се прояви въображение, за да тържествено изнасяне на тортата запомнен и на гостите, и на самите вас. Разбира се, може да се поръча надписа като "Съвет да, любов", но не е задължително да следват традицията толкова буквално. На сватбата На една моя приятелка, която се ожени за трети път (и младоженеца за рамене е "само" един брак), луксозна сватбена торта, украсена надпис: "3:2 в полза на Ирочки". Радост на гостите не е граница!