Бъди красив » Деца » Варицела при децата: симптоми и лечение

Варицела при децата: симптоми и лечение

Варицела или варицела – това е най-често срещано инфекциозно заболяване, които се разболяват само веднъж в живота си, след което човек се произвежда през целия имунитет. Трябва да се отбележи, че варицела, обикновено, най-често при децата, и под десет години.
 

Варицела при децата: симптоми и лечение

Що се отнася до възрастни, които успели подцепить дадено заболяване, те рискуват много силно ерозира тялото си.
Се заразят с варицела може да лигавицата на очите, както и горните дихателни пътища. С други думи въздушно-капково начин. "Подцепить" болестта може да бъде навсякъде: в клиника, детска градина, училище и други обществени заведения. Затова децата, които посещават държавни институции, са изложени на риск да се заразят много по-бързо от другите деца.
Няма нищо лошо в това състояние няма. Както вече бе отбелязано по-горе, децата много лесно се пренасят тази болест, и затова по-добре е чак толкова переболеть варицела в детска възраст, отколкото по-късно да страдат по-зряла възраст.
Що се отнася до симптомите на болестта, а те не се проявяват в рамките на една до три седмици от момента на попадане на инфекция в организма. Това се нарича инкубационным период. Когато този период приключи, детето рязко се покачва температурата до тридесет и девет или до тридесет и девет и половина градуса, започва да боли главата и има слабост. Но най-ярък симптом на варицела е обрив. Ако не на тази малка подробност, варицела може да диагностироваться като обикновен АРИ.
Ето. Тази най-обрив, първо не са много добре се вижда – само с малки розови петна, които много трудно да се различи. Въпреки това, буквално няколко часа, тези петна растат и се пълнят с течност, преса които са строго ограничени за употреба е забранено.
 
Обриви се появяват по цялото тяло, който засяга не само кожата, но и лигавиците на очите, а също така и в устата. Обривът е не само от визуална гледна точка, тя все още е и много сърби силно, че доставя на бебето особен дискомфорт, тъй като обрив не може да се почеше, при никакви обстоятелства, тъй като при чесане рани, се формира на раната, която с лекота може да се инфектира. Освен това, ако гребен една болячку на нейно място веднага се появява на няколко нови.
Обикновено при децата болестта протича на вълни. С други думи, нови мехури се появяват на всеки три-четири дни, след което заболяването рязко се забавя своя ход и на мехури оставят след себе си кора, която сама навес, без да причинява на детето си без страдания. При правилно лечение след варицела при децата не остава никакви следи и белези.
Що се отнася до лечение? Преди всичко, трябва да се помни, че варицела, тъй като вирусът не се лекува с антибиотици, въпреки че някои лекари предписват данни от лекарства. Всъщност всичко е много просто: варицела се лекува по изключително прост начин. По-скоро не се лекуват, а просто се забавя скоростта на образуване на нови мехури. Трябва само да изпълнява няколко прости правила:
  • Не се къпе детето. Вирусът на варицела се размножава, ако го намокри, т.е. водата не трябва да бъдат излагани на мехури;
  • Често се променят нательное и спално бельо. В този случай намалете риска от заразяване. Единственото нещо, е разрешено да се къпят само в случай, ако се разрежда във вода, калиев перманганат, но само направи трябва да бъде слаб разтвор;
  • Диета. При варицела строго ограничени за употреба, е забранено да се консумира алергени: ягоди, малини, зеле, праскови и т.н., Но се препоръчва пиенето, яденето на млечни и растителни продукти;
  • Ами и най-известните – зеленка! Я се намазва с обрив, докато рани не ще изсъхне и няма да започнат да се отваливаться.
Разбира се, при варицела не може да се мине без антипиретичен средства. В крайна сметка, варицела при децата – това не е причина за паника, а инфекция, която не заплашва децата ужасните последици.