Бъди красив » Деца » Варицела при децата

Варицела при децата

Варицела (варицела) – най-честото инфекциозно заболяване при деца на възраст до 10 години, но пика му е на възраст от 2 до пет години. Ако вашето дете се оплаква от това, че му е студено и боли главата, а вие самите сте забелязали, че детето става по-лошо е и от него се повиши температурата, тогава най-вероятно детето ви се разболя от варицела.

Варицела при децата

Но най-ясен знак за варицела е обилно и обриви по кожата на вашето бебе, подобни на малки мехурчета с прозрачна течност в центъра. Ако те има, след това трябва да отидеш на лекар с оплакване на ветрянку.

Причини

Варицела – класически пример за инфекциозни заболявания, передающееся въздушно-капково, и вътрешните, така че заболяването им е типично за деца, за първи път да ходят на детска градина, където има детски значително се разширява социалния кръг.

По-рано имаше мнение, че на варицела може да переболеть 1 път в живота си. Отчасти това е така, но си заслужава да се помни, че ветрянку принадлежи към група вируси на херпес симплекс и, след като са претърпели болест в организма на бебето се задържа известно количество на вируса, за да активирате които могат рязко намаляване на имунитета и нервните сътресения.

Симптомите на варицела

Обрив с характерните мехурчета – това е знак, че варицела вече се намира в организма на детето за дълго време. Първият признак на това, че за дете на варицела са малки розови обриви на космения част на главата, постепенно превключване на веждите, на ръцете и краката. Нататък този обрив се превръща в мехурчета, за да се установят по цялото тяло.

В най-тежко случай на обрив проступает и на лигавиците на устата, очите и половите органи. Детето започва да се притеснява силен съд в областта на мехурчета, което води до силна болка, особено в областта на лигавиците. Протичането на болестта. Инкубационния период на варицела трае две седмици. Детето е заразна 2-3 дни до проява на първите мехурчета и след три — четири дни, след като обриви последните мехурчета.

Варицела при децата

Лечение на варицела при децата

При лечение на варицела се използват два вида – медицински и хигиенни. С началото на развитие на болестта е необходимо на къщата се обадите на лекаря. В никакъв случай не посещават здравни заведения в този период, тъй като имунната система на бебето е намален, и появата на обществено място може да доведе до развитието на допълнителни заболявания. Лекарят ще предпише на детето на подходящо лечение.

При това трябва да информирате вашия лекар за наличие на силен сърбеж, в този случай детето ще бъде записано и антиалергичен агент. Обриви по слизестите мембрани също се нуждае от допълнително лечение, назначаемом лекар. Обикновено курсът на лечение е както следва. Дете се предписват режим на легло. Образовывающиеся мехурчета и вече подсыхающие трябва да бъдат обработени зелена боя.

По отношение на температурата, ако тя има дете, няма единно мнение. Така че си заслужава отделно да се обсъдят този въпрос с лекаря си. Хигиенни метод се състои в това, че на бебето трябва след хранене изплакнете устата си с разтвор frc.

В период на болестта е необходимо ежедневно да се къпе бебето във вана с разтвор на калиев перманганат. След процедура, трябва внимателно да се намокри кожата на бебето чиста кърпа и намажете с обрив зелена боя. В рамките на ден-дете няколко пъти, за да измие ръцете си, внимателно промывая под ноктите. Освен това, в помещението, където се намира детето, е необходимо не по-рядко от три пъти в седмицата извършва мокро почистване и проветрете стаята ежедневно. При това дете по време на прибиране на реколтата трябва да се прехвърля в друго помещение.

Също така всеки ден трябва да се сменят спалното бельо на бебето. Храненето в този период трябва да бъде богата на витамини и минерали, е желателно да се избягва твърда храна, като пюрета ястия и топло пиенето.