Бъди красив » Здраве » Клотримазол маз: от това, което помага, е прилагане на аналози

Клотримазол маз: от това, което помага, е прилагане на аналози

За съжаление, гъбички, всички видове инфекции, удари ни е доста често в ежедневието. Зловредни бактерии надолу на човек много неприятни последици на своето нашествие. Продукти на тяхната жизнена дейност тровят нашия организъм, причиняват много неприятни усещания. Ето защо е толкова важно да имате под ръка ефективно средство, което може в най-кратки срокове да се ликвидира огнището на инфекция. Към този забележителен средства се отнася Клотримазол. Премахване на огнището на възпаление – това не е просто. Преди да започнете курс на лечение трябва да се консултирате с вашия лекар.

Клотримазол маз: от това, което помага, е прилагане на аналози

Спектърът му на приложение е много голям. Миро се предписват за ефективно лечение на множество заболявания. Това е в основата на различни инфекции, злонамерени гъбички. Лекарството представлява превъзходно антибактерицидное средство и добре се справя с патогени, микози, а също така, трихомонадных и кокковых инфекции. Той унищожава стафилококи и стрептококи, dermatophyte, плесневые и мая гъбички.

Го използват като ефективно лечение при:

 • стоматитах;
 • трихомонозах;
 • псориазис;
 • питириазе;
 • паронихии;
 • вульвите;
 • баланите;
 • трихофитии.

Как действа?

Принципът на действие на Клотримазола е влиянието на синтеза на вещество, наречено эргостерол. Тя е свързващо звено и изпълнява редица важни функции в клетките на плесен. А нарушение на работа эргостерола води до тяхното разпадане. Увреждане на клетъчната мембрана плесен, структурата му са нарушени. Оказва пряко влияние миро също и в ензимите на гъбички. Тя допринася за формирането в тях на водороден прекис, който, в крайна сметка, просто премахва източник на инфекция.

Състав

Състава на мехлеми Клотримазол – я-важното достояние. Това е добре проектирана формула. Рецептата, всички съставки, които са подбрани един към друг са. Те по никакъв начин не притъпяват положителен ефект компоненти на състава. Напротив, максимално да го засилват.

Произведени лекарство на базата на вазелин.

Не можем да кажем за него, така наречените помощни вещества:

 • полиэтиленоксид;
 • пропилен гликол;
 • метилпарабен.

Какви са противопоказанията?

За повечето хора препаратът е напълно безвреден. Изключение е, който има повишена чувствителност на системите на организма на някакви техните активни компоненти, миро. Като цяло, не се препоръчва да го използвате:

 • в първите месеци на бременността;
 • при консумация, по предписание на лекаря, на антибиотици;
 • при алкохолен нетрезво състояние;
 • при заболявания на черния дроб;
 • при менструация (ако лекарството се въвежда в организма чрез вагинален);
 • деца под 12 годишна възраст.

Клотримазол маз: от това, което помага, е прилагане на аналози

А има ли странични действия?

Преди употреба внимателно прочетете инструкциите за употреба и свързаната с него документация на превозното средство. В тях са записани всички противопоказания и възможни странични действия.

Производителят съобщава, че в период на кърмене, да се ползват данните средство стои с повишено внимание. А като цяло по-добре да се отложи лечението до неговото прекратяване. Не си струва веднага да започнете курс на употреба. Предварително, нанесете малко количество мазила за кожа. Това ще помогне да се избегнат възможни алергични реакции и други странични действия.

Сред страничните действия от прилагането на тази на продукта са следните:

 • на мястото, където е извършена нанасяне могат да се образуват дразнене или зачервяване. При това ще се усети изтръпване;
 • леко главоболие и виене на свят;
 • проблеми с храносмилането, стомашно разстройство;
 • при използване срещу кандида може да участиться уриниране.

Как да използвате Клотримазол?

Указания за употреба на този наркотик задължително трябва да присъстват в неговата опаковка. Тя се отличава със своята простота. За началото на лечебния курс не ви трябват никакви специфични средства.

Прилагат противомикробно средство може само по два начина: вагинален и на външния. На повърхността на кожата, преди да нанесете трябва да се подготви. Тя трябва да бъде чиста и суха. Нежно втриване производство на плавни, кръгови движения на ръцете. Освен повърхността на кожата миро е позволено да се прилага върху открити огнища на възпаление на лигавиците на устата и половите органи. Да се избягва контакт средство в очите. Колко често и колко дълго се прилага този медикамент се определя само от лекар в клиниката. В края на краищата всичко зависи от особеностите на конкретната болест, срещу която ще се използва мехлем.А това е нещо доста индивидуално.

Да се съхранява продукта да изсъхне, изолиран от слънчева светлина място. Срок на годност при правилно съхранение – две години.

Къде може да се купи?

Да я доста просто. Клотримазол крем се реализира в аптеките. Отпускат без лекарско предписание. Разбира се, ще бъде по-добре, ако рецептата все пак ще има, както и препоръки за д-р по прилагане на средства. Защото само лекар може да установи точна диагноза и да назначи най-ефективен и безопасен курс на лечение. Много придобиват това лекарство в аптеките и да ги радва, по своя преценка, че често ги води до неефективно лечение на заболяването.

Клотримазол маз: от това, което помага, е прилагане на аналози

Коментари

Много хора вече са успели да изпитат върху себе си чудото на влияние мазила. В мрежата може да намерите много от тях положителни отзиви и препоръчителни характеристики. Ето някои от тях:

Маргарита 45 години: "вече Съм направила добре закачен на средства от народната медицина. Какво само не перепробовала, а решението е намерил с мехлем от Клотримазол. Само тя ми помогна наистина. От останалите методи, рецепти и лекарства не са имали никакви промени. Максимум известно време успя да издържи един малък положителен ефект. Но в крайна сметка се върнах на изходна позиция. Наистина работи. Препоръчваме."

Елена, на 32 г.: "Благодаря, най-накрая аз се отървах от трихофития. Аз не знам, тъй като аз подцепила тази инфекция. Но намучилась аз съм с нея с отмъщение. Колко средства перепробовала – нищо наистина не може да помогне. Но за щастие има такова забележително средство. Е преминал курс на прилагане и завинаги е забравил за проблема си."

Виктория е на 35 години: "имах млечница. Всички знаят много добре, че е тя и колко е трудно да се отървем от тази болест. Особено ако млечница е силно изразена, хронична форма. Лекарят-гинеколог ме посъветва да се поправи това. Аз купих, не съжалих. В първия ден даде да се знае за себе си първите резултати. По-късно две седмици курс млечница си отиде."

Евгения 35 години: "на Мен просто е изпаднал в стоматит. Лекар в клиниката каза, че имам към него предразположение и трябва внимателно да се следи за състоянието на устната кухина. Това е просто, когато това се разбра, раните вече е голяма сума. Придобити Клотримазол по препоръка на приятелка. Седмица по-късно ситуацията е значително подобрена. А след още няколко дни от стоматит не е останало и следа."

По всички критерии излиза, че този продукт е отлична покупка. Съчетавайки в себе си високото качество, ефективността с много достъпна цена, Клотримазол се превръща в истински спасител, като живота на стотици жени и мъже, много по-лесно. Той със сигурност ще помогне и на вас.