Бъди красив » Здраве » Диафрагмальное дъх: ползи, правилната техника на упражненията

Диафрагмальное дъх: ползи, правилната техника на упражненията

Дишане диафрагмата е правилно. Умение грудничка се губи с възрастта. Се научат на техника лесно. Достатъчно 6 упражнения, липса на противопоказания. Перфектно изпълнява дъх, издишайте произволно. Разработени комплекси гарантира забележителен резултат.

Диафрагмальное дъх: ползи, правилната техника на упражненията

Особености на процеса на

Бленда – начало на дихателната мускул. Служи за преграда на гръдната и коремната кухина. Купол форма. Опъната в посока на по-ниски вътрешни органи. Увеличава попълване на белите дробове. Случва дъх. Тялото се насища с кислород. Релаксация предоставя издишване. Бленда отнема спокойно положение. Намаляване на коремните мускули кара да работи на пресата. Долния край на ребрата – условна граница на диафрагмата.

Дефиниция на тип дишане

Има няколко вида. Правилната техника е включена раждането. Децата притежават процес напълно. Остаряването носи комплекси, страхове, грешки. Промяна на постъпване на въздух провокира стяга мускулите. Изгодното става кърмене (повърхностно) дишане. Влошаване на здравето. Наднорменото тегло, задух, хипоксия, нарушение на обмяната на веществата, сърдечно-съдови заболявания.

 1. Реберное дъх. Повечето поддържаме широк диапазон от гръдния кош. Често срещаният тип. Ползата е съмнителна.
 2. Ключичный вид. Работят горните отдели на белите дробове. Обемът на въздуха се намалява. Тип присъщо на хората от напредването на възрастта.
 3. Функциониране на диафрагмата. Нарича често брюшным. Полезна техника на тялото. Максимално насища тъканите с кислород.

Невъзможността да се ползват с нужната техника изпълнен с последици. Работата на белия дроб се провежда на 20%. Сериозни проблеми са осигурени.

Да се определи използвания начин лесно. Трябва да се сложи дясната си ръка на върха на пъпа, да се отпуснете. Издишайте избутва корема напред. Работи автоматично, бленда. Правилното дишане. Се издига на гърдите – включена половина на мускулите. Техника на долния приходи на въздуха трябва да се превърне в упражнения.

Диафрагмальное дъх: ползи, правилната техника на упражненията

Гарантирано ползи

Регулярен прием на вода, храна, въздух осигурява функционирането на организма. Случва нормалната обмяна на веществата. Учените са установили връзка с дихателни техники със здравето. Предимствата са огромни. Основният мускул, дал името на "второто сърце" заслужено.

 1. Излекуване на хроничните болести.
 2. Безпроблемна работа на вътрешните органи. Движейки се, мускул активно масажи областта на корема и гръдния кош. Отдолу – черния дроб, бъбреците, панкреаса. Най – искрена чанта (приложено на перикарден). Профилактика на заболявания на белите дробове.
 3. Обогатяването на кръвта с кислород. Подобряването на работата на кръвоносните съдове.
 4. Възстановяване на стомашно-чревния тракт (липса на запек, подуване на корема). Изчезват токсини, отпадни продукти.
 5. Прочистване на белите дробове на пушачи, изчезва задух, пристъпи на паника.
 6. Дневен комплекс упражнения премахва наднорменото тегло.
 7. Провеждани проучвания са доказали ефективността на отстраняване на псориазис.
 8. Минават пристъпи на паника, вегетососудистая дистония.
 9. Цялостно пречистване на организма.

Особено важно тренировка на жените след 30-годишна възраст. Подобрява състоянието на кожата, косата, удължава младостта. Има опасност от неправилна техника. Сексуална апатия, появата на акне, бръчки, преждевременно стареене.

Съществуващите противопоказания

Дишане диафрагмата съдържа минуси. Е необходима консултация с лекар, с изключение на противопоказания. Хипертония – основание за забрана на упражнения. Рискът от повишаване на внутрилегочного, внутригрудного налягане. Сърцето, белите дробове са изложени на риск.

Правила диафрагмална дишане

 1. Идеална е време за занимания – сутрин, вечер. Релаксираща обстановка, липса на шум. Трябва да се 5 минути по 3 пъти дневно. Придобиване на умения, да работи навсякъде.
 2. Болезнените сигнали на диафрагмата – нормален процес. Естествени усещания първата седмица на тренировка. Симптоми ще изчезнат сами. Ще отнеме седмица.
 3. Релаксация – ключът на успеха. Упражненията се изпълняват бавно. Няколко месеца – времето, течението на жизнените сили, енергия. Обемът на белите дробове се увеличава до 30%.
 4. Контрол на стойка. Сутулясь, мускулите сдавливаются. Директен гърба ви помага да работите ефективно. Пилатес, йога, лечебна гимнастика гарантирам отличен резултат.
 5. По-малко прозявка. Спрете се появи желание. Глотните, не е освобождаване на въздуха. Неправилното дишане води до загуба на въглероден диоксид. Тялото се нуждае от храна. Чести вдишвания се увеличават. Влошаване на киселинния баланс. Затворен кръг.
 6. Здравословно дишане се случва в носа. С помощта на устата, кислородът прониква по-малко. Ритъм учащается. Появяват простуда, болести на гърлото.

Правилното дишане – гаранция за устойчиво емоционално състояние. Гняв, възмущение предизвика скованост на мускулите, астма.

Диафрагмальное дъх: ползи, правилната техника на упражненията

Основни упражнения

Индикатор за естествено обогатяване с кислород – брой вдишвания. Твърди изпълнението за минута, се правят заключения. 15 – отлично стойност, на 20 – тъжен резултат. Започнала да практикува техниката, състоянието ви ще се подобри. Тренировка ще бъде от полза.

 1. Най-лесното – визуално представяне на снимки. Сложи будилник. Препоръчва стойност – 4 минути напред. Изхвърлете излишните мисли. Отпуснете процес. Седнете, затворете очи, отпуснете се. Представете си разходка в цветна поляна. Перенеситесь там. Почувствайте вятъра, миризмата на растенията. Същевременно се любувате на гледката. Обаждане часа – край на практика. Една ситуация ще накара тялото да диша правилно. Достатъчно, за да изпълни упражнението 3 пъти дневно.
 2. Комплексът се изпълнява в седнало, легнало, изправено положение. Лявата длан върху гърдите, като дясната е отгоре на корема. Да започне да диша по обичайния начин. Изучавайте процес. Отбележете, се изкачва на корема или гърдите. Дълго дишането на носа, масаж на пъпа ще разкрие коремните си мускули. Ще се реализира на територията на правилната техника. По-късно започне да работи бленда. Контролирайте движението на мускулите на корема разположена отгоре на дланта.
 3. Изходна позиция – в легнало положение. На корема се намира книгата. Да се отпуснете. Диша бленда. Усещане на движение на пресата. Състоянието на гръдния кош неподвижен.
 4. Дишането на кучето. Позиция – коленно-ulnar поза. Изпълнява често прерывистые вдишвания, выдохи. Устата разкри. Максимално се усеща движение на диафрагмата. Упражнението трае 30 секунди.

Има комплекси, убирающие наднорменото тегло. Системата BodyFlex. Ефективност се постига комбинация от правилното дишане, физически натоварвания. Подмяна на свобода, със сила упражнения. Работата е проверена от много жени.

Първоначално е вредно честото дишане. Може би появата на виене на свят, хипервентилация на белите дробове. Естествено при активното насыщении на кислород в кръвта. Някои изпитват страх – отговор на тялото на нови чувства. Трябва да се затвори лице с дланите си. Ще се проведе на 10 секунди. Състояние ще се подобри. Научете техника постепенно. Контролирайте усещания. Подвизи оставете.

Здраве, младост пряко зависят от правилното дишане. Струва си да опитате упражнения, да разберете възможностите на организма. Тренировка ще умение. Техника, е довел до това, да изпълни с енергия. Да се диша правилно – добър избор. Промени настъпят бързо. Резултатът ще зарадва.