Бъди красив » Красота » Дезинфекция маникюрных инструменти къща и в салона

Дезинфекция маникюрных инструменти къща и в салона

Важен елемент безопасно маникюр – правилната дезинфекция маникюрного инструмент. Тази процедура се извършва без да се провалят, и в маникюрном салон и в домашни условия. Защо обработка е задължителна?

Дезинфекция маникюрных инструменти къща и в салона

По време на маникюр могат да се появят микроранки и порязвания. Ако този инструмент не е обработена, след това микроби да проникват в кръвта, което води до инфекция, възпаление.

Естествено, в козметичен салон има специални средства за дезинфекция на инструментите. Грешка е в такъв случай са недопустими, в противен случай клиентът може да подхванат микоза на ноктите и не само.

Всички точки

За почистване на предмети за ноктите има няколко точки за обработка. В зависимост от целта и честотата на тяхната употреба.

  • Дезинфекция
  • Предварителна обработка на
  • Кастрацията
  • Допълнителна почистване

Дезинфекция на инструменти за отстраняване на бактерицидни микроби, на петна. Подходящи за тези, които прави маникюр за себе си в домашни условия. Можете да боравите с инструменти преди започване на работа, ако само ще ги използвайте.

Дезинфекция маникюрных инструменти къща и в салона

Предварителна обработка правят след завършване на маникюр преди да да ги сложите в электростерилизатор. С помощта на инструменти почистват от частиците на нокътната прах, на мазнини и други петна. Освен това, тя повишава качеството на дезинфекция ультрафиолетом, който се провежда в стерилизаторе.

Кастрацията — пълна, дълбоки почистване на ултравиолетови, инфрачервени или топлинна лъчи. Uv унищожава всички микроби, бактерии и вируси, намиращи се в отвън и отвътре. Като правило, такива устройства са подходящи за козметични процедури, но могат да се използват и в домашни условия.

Допълнителна обработка – почистване на кожата на ръцете дезинфектант.

А как къщата?

В домашни условия е малко по-лесно, ако инструменти използва от един човек.

Дезинфекция маникюрных инструменти къща и в салона

До средства за дезинфекция, се прилага редица условия, на които те трябва да отговарят.

  • Мощно въздействие – дезинфектанти, и трябва да унищожи по-голямата част от патогенните микроби и бактерии.
  • Сигурност – да бъдат безвредни за човешкия живот и живота на домашни любимци
  • Опазване на околната среда – контакт не предизвиква алергични реакции и корозия инструменти за маникюр.

Кастрацията маникюрных инструменти – задължителен етап в маникюрном на истината, защото по този начин, ноктите са защитени от гъбични и други заболявания. Ако Вие правете си маникюр в домашни условия, трябва да могат да се стерилизират инструменти.

Дезинфекция маникюрных инструменти къща и в салона

Трябва да Имате свой личен комплект с принадлежности. Ако си се радват на набор от няколко души, дори и ако това членовете на семейството, щателна обработка е задължителна.

Три начина да убиват микроби

Ако ползвате пилочками, ножничками, пушерами рядко, а преди всяка употреба и след, достатъчно е да ги търкайте спиртовым разтвор. Алкохол — това е чудесно и достъпно средство за бърза дезинфекция.

Друг е въпросът, ако принадлежности се използват често, за да ги отведе себе си на почивка или в командировка. В този случай, трябва да ги стерилизират.

В домашни условия, ролята на стерилизатора, може да се изпълни с кухненски духов шкаф или фурна.

Дезинфекция на фурната е много просто.

Първо всички инструменти се измиват добре с топла вода и избършете с обезжиривающим средство. Това може да бъде средство за нокти с ацетон.

След това, те се поставят във фурната, предварително загрята до 200 градуса. На малко разстояние един от друг. Оставете ги е необходимо в гореща фурна в продължение на петнадесет минути. След това изчакайте, докато изстине, извадете от фурната и ги поставете в чист герметичную контейнер.

Дезинфекция маникюрных инструменти къща и в салона

Друг известен метод, ще ви помогне бързо и лесно да се справят с микробите в домашни условия – температура на кипене.

Сгънете маникюр инструменти в емайлиран съд и се вари. Вари се нуждаят от не по-малко от двадесет минути. След премахване на специални кусачками и поставете в хартиена кърпа. Сушените инструменти, облицовам в стерилни опаковки или плътно плик калъф.

Кастрацията, не само ви спестява от заболявания на кожата и ноктите, но и ще попречи на инструменти от преждевременно износване.

Но не всички материали за маникюр, може да се стерилизира ультрафиолетом. Само тези, които са изпълнени от качествени суровини, професионални и трайни. Купени на по-ниска цена, от меки метали или пластмаса, след такава обработка sours и ще загубят остротата.

За евтини инструменти, по-подходящи за почистване на дезинфектант на течна основа. Това може да бъде професионален течен състав, или обикновен разтвор на водороден прекис, хлоргексин.

Дезинфекция маникюрных инструменти – неразделна част от работата на всеки майстор.

Но дори, ако Вие самите използвайте своя набор, то трябва да бъде в състояние да го направя правилно. Правилното почистване е гаранция за здрави и красиви нокти.