Бъди красив » Красота » Дезинфекция на инструменти за домашен маникюр: начини за обработка (снимки, видео)

Дезинфекция на инструменти за домашен маникюр: начини за обработка (снимки, видео)

Дезинфекция маникюрных инструменти е изключително важно за да се гарантира здравето и безопасността. Ако не се стерилизират уреди, могат да се появят различни болести вирусни и инфекциозни етиология, гъбички, увреждане на кожата. Вирусите на хепатит и СПИН също са опасни, ако не се справят с инструменти за маникюр правилно. Всеки майстор трябва да извърши качествено дезинфекция на инструменти. Има и специален списък с изисквания към обработката на уреди, които са фиксирани от закона.

Дезинфекция на инструменти за домашен маникюр: начини за обработка (снимки, видео)

По-рано с цел да се дезинфекцират инструменти използваме метода на варене във вода и дезинфекция с алкохол. Но този метод не осигурява унищожаване на всички микроби и вируси, освен това, обработка на вода води до корозия на метала и той се разваля. Затова са измислени по-надеждни методи за дезинфекция, които помагат да се справят с инструменти, като в салони за красота, така и в домашни условия.

Вижте как дезинфекцирайте ноктите уреди, с помощта на модерните апарати.

В маникюрном кабинета трябва да се стерилизират не само уреди. След всеки клиент, капитанът е длъжен да се справя:

 1. Повърхността на масата, тави, бояджийски валяци, фрези.
 2. Шлифовщик, наждачные пилички (изплакнете мыле и дезинфекцирайте Лизоформином).
 3. Щеточки (в моющем средство, поръсва се с Бациллол-5).
 4. Помещение (по няколко пъти на ден да избършете пода).
 5. Кожата на ръцете си и ръцете на клиентите.

Дезинфекция на инструменти за домашен маникюр: начини за обработка (снимки, видео)

Също така трябва да има ред за обработка на маникюрного инструмент.

 1. Първо трябва да бъдат почистени инструменти от масла, гел, лак, кремове, които могат да останат след процедурата. След това те трябва да се дезинфекцира, за да унищожават бактерии, гъбички. За тази цел се използват специални дезинфектанти (Гигасепт, Аламинол, Велтолен, Микаспор), те се продават в аптеките. Да се прилагат в съответствие с инструкциите, която има върху опаковката.
 2. Стерилизация на инструменти – това е повторно дезинфекция, в резултат на което се унищожават останалите микроорганизми. В наши дни е известно, няколко вида стерилизаторов. Те по различен начин влияние на повърхността, имат различна скорост на изпълнение, някои от тях са по-евтини, други – по-скъпи. Най-често се използват сачмени стерилизатори, въз основа на кварцови топъл топки, автоклав със суха пара, сухожаровой шкафче (произвежда термичната обработка), ултразвукова пречистване (ефектът на кавитация унищожава цялата мръсотия с инструменти).Кварцов стерилизатори неприятно това, което се унищожават замърсяване и микроби само в работни части на инструмента.
 3. В последно време популярни ултравиолетови стерилизатори. Но те не са толкова безопасни, както обикновено се смята. Ултравиолетова светлина не е в състояние да унищожи ХИВ и хепатит. Под ултравиолетови стерилизаторами най-добре пазената вече стерилизирани инструменти. Преди да ги сложа в стерилизатор, те трябва да бъдат сухи. Инструкции за употреба стерилизатора има при производителя на апарата и върху опаковката.
 4. След стерилизация на инструменти за маникюр, те трябва да се съхранява в специално предназначени за това герметических контейнери, или в UV-стерилизатори. Инструменти от тях трябва да се изтеглят при клиента и преди самата процедура.
 5. Инструменти за маникюр трябва да се дезинфекцират и стерилизират в продължение на около 2 часа, така че в салони за красота се използва веднага няколко маникюрных групи. Материали за еднократна употреба – памучни дискове, салфетки, портокалови пръчици, ролки за педикюр. Те трябва да бъдат чисти, и се изтеглят от опаковки при клиента.
 6. Задължително майстор и на клиента пред маникюр трябва да се справят с ръцете си със сапун и антисептично.
 7. Капитанът на маникюр, трябва да се използва за еднократна употреба за медицински ръкавици по време на всяка процедура.
 8. Ако при обрабатывании кожичките формира кройка, и е имало кръв, трябва да се избягва контакт с нея и веднага се обработва раната водороден прекис 3%, или с алкохол.

Дезинфекция на инструменти за домашен маникюр: начини за обработка (снимки, видео)

Правила за обработка на маникюрного набор от дома

Някои се страхуват да правят маникюр в домашни условия, защото има вероятност от неправилна обработка на уреди. Притесняват не следва, тъй като по правилата, маникюр, определени трябва да принадлежат само на теб, и да ги използват другите хора не са длъжни. За съжаление, не всички майстори в салони за красота могат да притежават качествена обработка на инструменти, макар начална дезинфекция ще бъде направена. Гаранции за сигурност никой не ще, но в домашни условия има голяма вероятност доверие в качеството на дезинфекция и стерилизация.

Вижте как да обработват лични маникюр инструменти.

Дезинфекция в домашни условия е възможно с помощта на същите лекарства, които се лекуват с инструменти в салони за красота. Трябва да избършете външната повърхност на ножове със стерилен памук, за да използвате Балиллол-5, етилов алкохол или хоросан хлорамида. След това трябва да се пристъпи към стерилизация, а ето тук е по-трудно, ако няма специален апарат.

Дезинфекция на инструменти за домашен маникюр: начини за обработка (снимки, видео)

Дезинфекция на инструменти за домашен маникюр: начини за обработка (снимки, видео)

Може комплект за маникюр сложете върху фолио в загрята фурна до температура 200оС, и се оставя за 20 минути. Този метод не винаги е удобно, и най-добре да закупи поне евтин стерилизатор за домашна употреба (quartz). След всяка процедура лечение на инструменти. Не си мислете, ако маникюрным набор ползвате само вие, на него няма да остане на микроби и гъбички. – Малко- трябва да ги търкайте на етилов спирт и подсушете. Кои може да се използват разтвори за обработка на инструменти в домашни условия:

 • Bode Chemie (Бациллол AF с пистолет). Държава производител – Германия.
 • Anios (средство за дезинфекция и студена стерилизация). Държава производител – Франция.
 • Миродез универ (дезраствор за инструменти и повърхности). Държава производител – Русия.

Дезинфекция на инструменти за домашен маникюр: начини за обработка (снимки, видео)