Бъди красив » Развлечение » Страхотна почивка в Шри Ланка

Страхотна почивка в Шри Ланка

Все по-голям брой туристи, които искат да се отпуснете в една далечна екзотична страна, избира за цел на своето пътуване Шри Ланка – сравнително малка островна държава в Индийския океан.

Страхотна почивка в Шри Ланка

Ако погледнете на картата, Шри-Ланка изглежда доста малък в сравнение със съседна Индия, но удря за първи път на този остров, няма да спре да се чудя го природното богатство и разнообразие, красота уютни заливи и заливи, яркостта и пищност тропическа зеленина. Пътниците отдавна вече е избран от този остров за невероятна комбинация от отлични възможности за плаж, отдих и практикуване на различни видове спортове на вода, разнообразни и много интересни програми турне и модерна силно развита туристическа инфраструктура.

Любителите на активния отдих ще намерите в Шри Ланка всичко необходимо за най-различни развлечения, сред тях – рафтинг по планински реки, разходка из тропическа джунгла, туризъм и пътуване по планинските пътища, гмуркане с шнорхел, речни и дълбоководен риболов, уиндсърфинг и др. Ако искате малко да си починете от такива активни и екстремни забавления, тогава можете да отидете на плаж, да се опитам за себе си лечебната сила на аюрведа – древното тибетско изкуство на Индия, или да посетите древни градове и най-интересните забележителности на Шри Ланка.

Ако сте решили да се отправите на пътешествие в това прекрасно място, а след това, най-вероятно веднага помислили за това, когато е най-добре да отида в Шри ланка . Климатът на острова, мокро и топло, температурата на водата и на въздуха се задържа повече от един и същ през цялата година, като дните на годината се различават един от друг не по разликата в температурата, както и с валежи.Като цяло, Шри-Ланка, можете да се отпуснете по всяко време на годината, но ако трябва ще започнат да се занимавам дъждове, винаги може да се движи в противоположната страна на острова, където и влажни въздушни маси почти не прониква поради планинския масив в центъра на острова, застанал на пътя им.

Следващия достатъчно важен въпрос – къде да се намерят евтини самолетни билети , тъй като Шри Ланка разстоянието не е близко – на острова се намира почти на екватора. Въпреки това, по-правилно ще бъде да се постави въпросът не е къде да намерим и как да намерим евтини самолетни билети. Тук трябва да се вземе предвид, че цената на самолетния билет в една и съща посока, могат да се различават, в зависимост от някои условия. Обикновено, полети с идването на нощта са по-евтини, отколкото с идването на деня. Освен това, можете да подгадать полет под празничните или почивните дни – цената на билета в такъв случай също може да бъде по-ниска.Като цяло, трябва да се прояви малко постоянство и внимание, и винаги може да се намери най-подходящия за вас полет, и да отидете на пътешествие в интересния, живи, многоликую и мистериозна Шри Ланка.