Бъди красив » Деца » Характеристики на грижи за деца недоношенными

Характеристики на грижи за деца недоношенными

Вынашивание на детето – това е дълъг и отговорен процес. Физиологична бременност продължава 40 седмици или 10 акушерски месеца, някои ги наричат лунни.

Характеристики на грижи за деца недоношенными

В този период бъдещата майка, освен пълноценно развитие на бебето, тяготят съмнение и страх от предстоящото раждане. Разбира се, всяка жена иска всичко да е минало без усложнения, дете, родено в срок, по-здрави, и раждането са физиологични и леки. Но не винаги се случва така, както ние така желаем. Това се случва, че комплексът етиологични фактори водят до това, че резолюция на бременност се случва по-рано от предвиденото. Тези фактори са многобройни.Това е и социална unsettledness, икономическата нестабилност на семейството, ранна възраст е бъдещата майка, претрупани с акушерски анамнеза за заболявания, хронични заболявания на жената или на различни заболявания на плода. Списък на причините началото на раждането е огромна, но най – раждането на едно недоносено дете. Дете се счита за недоношенным, ако е родено със срок от 37 седмици на бременността и по-малко, с тегло 2500 г. и е по-малко и дължина на тялото от 46 сантиметра и по-малко. Има 4 степени на недоношенности, които зависят от гестационната възраст при раждане. 4 степен – това е най-незрелое състояние на детето.

Разбира се, ранни раждания изключително не са желани, но ако това се случи, след това на майка ми трябва да положат максимални усилия, за да помогнете на бебето "дозреть". Обикновено, след като раждане, цялото внимание на лекарите е фокусиран върху детето. Му спешно се поставя в кювез и е отнета в специализирано отделение. А мама остава в камарата на една, състояние на жената в такъв момент не е да се опише. Преживяването на страх, неразбиране на случващото се в съчетание с радост раждането на бебето. С една дума жената стрес. Но майка ми просто необходимо в този момент да се концентрира и да не се позволи на емоциите си да я улови ума.Най – важното е да се опитате да запазите кърмата. Предсрочно новородени са много слаби, така че сами да суче те могат, трябва да започнете да изрази мляко. Майчиното мляко – това е склад на необходимите дете елементи. Недоношенному на детето, че е изключително необходимо. Период за намиране на дипломанти длителен и много тежки, както за майката, така и за бебето. Погрижете се за това, за роднини, закупени стоки за недоносени деца .Това е и памперси за децата с ниско тегло, както и медицински биберони за недоносени бебета, пликове с фиксиране на главата, очила за фототерапия и още много други. Всичко това Ви е по-удобен буквално с раждането на дете.

Всички системи на организма, родено преди термина на бебето, незрелы. Грижи за по новородени е нужен специален. Несъвършенство терморегуляции води до това, че бебето бързо замръзва и бързо прегрява. Трябва внимателно да следи за това. Стаята, в която се намира детето, е необходимо постоянно да се излъчва, е препоръчително на всеки 3 часа. Поддържане на определена температура в помещението около 22-25 градуса. А директно близо до бебето температурата трябва да бъде 28-32 градуса. Не използвайте електрически възглавници или затопляне одеяла, само водни ястия, с температура на водата 60 градуса.Първите 3 месеца на недоносени бебета да се къпят в преварена вода с температура на водата 37-38 градуса. С разходки си струва да бъдете внимателни, остра смяна на температурата може неблагоприятно да повлияят на състоянието на бебето, така че си струва да се консултирате с лекар, с какъв период и колко време ще бъде възможно да се разхождаме.

За недоносени деца, е изключително важен орган за контакт с майка си. Контакт "кожа до кожа". Затова е необходимо още от времето, когато лекарите е позволено да вземе бебето на ръце, положи го на гърдите си. Топлината на мама, дишане и звука си ударите на сърцето благотворно влияние върху състоянието на детето. У Дома често слагайте бебето си на корема и гърдите. Недоношенному дете, както и всеки друг, се нуждаят от ласка, внимание, грижа и любов. Осигурете това е вашето бебе и да му помогне да се справи и да свикне с този свят.

Автор: Олга Захарова.