Бъди красив » Здраве » Генитален или полова инфантилизм: симптоми, лечение

Генитален или полова инфантилизм: симптоми, лечение

Гениталният, или както го наричат полови инфантилизм – нередкое явление в практиката на сексопатологов и същността му се състои в това, че репродуктивните органи на определен етап от развитието спират растежа и развитието, не достига при тази полова зрялост. С такава диагноза е невъзможно да води пълноценен сексуален живот по силата на това, че външните полови органи и не се развиват.

Генитален или полова инфантилизм: симптоми, лечение

Причина за гениталния инфантилизма

Както казват лекарите – основен основната причина за този феномен е именно хормонален дисбаланс, трясък произлязъл на определен етап от развитието. Най-често такъв срив се случва в ранна детска възраст или в периода на пубертета – най-често настояват за това служи недостатъчност на ендокринната система, както и детски заболявания с вирусна природа.

Какво е най-интересното – да провокира развитието на инфантилизма може и психологически причини, че в бъдеще провокира забавяне в цялостното развитие на организма. Често такива хора изглеждат много по-млади от годините си, дълго време остава млад. Освен това, лекарите са сред причините за патология и общата интоксикация на организма, пренесени оперативни интервенции на яйчниците и хронична природата патология.

Симптомите на патологията

Най-сигурният признак на генитален инфантилизма има липса или недостатъчно, достатъчно редки менструация, придружени с главоболие и гадене, не е ярко изразено сексуално влечение.

При преглед от гинеколог – тесен таз и липсата на оволосения пубиса и подмишниците варовик, слабо развита жена и млечните жлези. На разположение също така има отклонения в структурата на половите, малки и големи устни, а слабините, може да бъде прибран, влагалището – тесен и необичайно кратко, шийката на матката, ще удлинена. Най-често сексуален инфантилизм се диагностицира по време на юношеството, в 14-15 години, ако той сопровожден и развитието на общия вид инфантилизма – признаци на патология могат да изразят себе си и на възраст 13-14 години.

Степента на заболяването

  • Първа степен на матката при жените и момичетата рудиментарна и се среща в практиката гинеколози рядко. Дължина на матката – не повече от 3 см, при което голяма част от нея на маточната шийка. Менструацията е оскъдна или липсва и напълно да се възстанови репродуктивните способности орган е невъзможно.
  • Втора степен – размера на матката ще се превишава 3 см. и съотношението му към дължината на шийката на въпрос 3 към 1. Яйчниците са разположени високо, на менструация – обилна и болезнена, патология – лечимо, но изисква по-дълъг курс на лечение и рехабилитация.
  • Трета степен – лекарите диагноза гипоплазию на матката, което се развива с дължина до 6-7 виж, подбуждащи към тази форма на патология възпалителни заболявания, пренесени в утробном период, така и след раждането.

Диагностика

В ранна възраст децата не изразяват определени оплаквания на болестно състояние. В миналото също течението на болестта казват лекарите за неблагоприятно влияние в периода на света плода, в детската възраст – пренесени заболявания, прекъсване на менструацията.

Момичета при тази патология – често недоразвити, с достатъчно формира на гръдния кош и тесен таза, липсата или недоразвитостью на млечните жлези. Често показва себе си и на изостаналостта на външните полови органи, и твърде выпяченный на клитора.

Въз основа на лабораторни анализи – гонадотропные видове хормони LH и FSH в своята изработване носят ациклический характер, им просто не е достатъчно в организма. При този кариотип и сексуален хроматид при момичетата, както и 17-кетостероиды – ще бъдат на нивото на нормата.

Освен лабораторните изследвания и външен преглед – лекари прилагат и рентгенологические методи на изследване. По-специално, достатъчно точни и информационни метод на диагностика е пневмогинекография и рентгеногистерография. Те ви позволяват да видите вътрешната структура и състоянието на половата система на жената, има или няма смыкание вътрешния гърлото, колко е дълъг или кратък цервикальный канал, като се намират яйчниците и маточните тръби.

По отношение на показатели на изоставането в развитието и растежа на костния скелет – от календарни показатели на получените данни, диагностика ще изостане от 1 идо 4 години.

Генитален или полова инфантилизм: симптоми, лечение

Превантивни мерки

На първо място, заслужава да се отбележи, че профилактиката започва още на етапа на плода и се предвижда от страна на майка си правила не само за пълноценно хранене и лична хигиена, но и спазването на режима за деня и съня, своевременно лечение на заболявания. Не пропускайте да практикувате достатъчно физическо натоварване и активност, по-често да излиза на открито.

Лечение на

В голямата си част, терапевтичен курс дава положителна тенденция на лечение – важното е да се разкрие и своевременно се премахнат първопричината за отклонения в развитието на половите органи. По-специално, казват лекарите за това, че жените често се предписват курс хормонална и стимулираща терапия, прием на хормонални лекарства. А ето за момичета, в юношеството тази терапия често е противопоказан.

Също така лекарите предписват курс на терапия, която се оформя през първите 2-3 месеца на т. нар. фон готовност за бъдеща терапия. За това предписването на курс прием на витамини С и е, от група В – те се подготвят за половите органи и репродуктивната система към бъдещето, достатъчно дълго на влиянието на хормоните.

Преди да назначи курс на хормонална терапия – трябва да се уверите, че в тялото на един тийнейджър или възрастен, жената не е извратено и дефектни от гонадите, мъжки тип на фалшиви пациентът гермафродитизма, както и тумори на яйчниците, предизвикана от хормони и така нататък. След това – на целия курс на терапия в тялото се инжектират превключване на хормони, естроген и прогестерон.

Генитален или полова инфантилизм: симптоми, лечение

След завършване на курс хормонална терапия – да се прави на 2-3 месеца пауза и следващият прием на хормонални лекарства се предписват само при необходимост. В частност, е причина за повторен курс хормонална терапия има нерегулярность спонтанно възникнало цикъл и альгоменореи, инфантильного вид.

При повторно знае – не трябва да се прилага по-силни хормонални препарати, тъй като прекомерното влияние на хормоните върху организма да имат негативни последици. Паралелно с прием на хормонални лекарства – лекарите предписват курс физиотерапия. Тя предвижда курс парафинотерапии и рефлексологията с помощта на электротоков, електрофореза с добавянето на група В и носенето на яката по вид Щербака. Освен това, провеждането на електрическа стимулация на рецепторите на матката и нейната шийка, както и на курса на лечебна гимнастика.

Положителна тенденция за лечение показват, че тези допълнителни методи на физикалната терапия – курс на лечение с кал и таза тип масаж, въвеждането на вътрематочна спирала и определяне на гонадотропини. Но тези методи дават положителен резултат по отношение на лечението на инфантилизма при възрастни жени, при юношите те не дават положителна динамика. Такова повишено внимание по отношение на методите се дължи на високата степен на риск от развитие на нарушения, отклонения на специфичните функции на женския организъм и бластоматозный растеж. Всички лечението се назначава и контролира единствено от лекар.