Бъди красив » Домашно огнище » Домашен текстил

Домашен текстил

Съвременната индустрия за домашен текстил в състояние да задоволи всеки каприз. Сега вече не го възприемат само като необходима принадлежност. Днес тези продукти спокойно може да се счита за незаменим елемент от декора на всяко жилище.

Домашен текстил

Домашен текстил – една от най-важните части на интериора. Това е едновременно украса и функционален елемент, призован да служи на определени цели. От красотата и качеството на тази продукция зависи уют в дома, а също и благополучие на цялото семейство. При избора трябва да се обърне внимание на много фактори, които са изключително важни:

  • Определяне. Трябва да имате предвид основното предназначение на нещата, как и къде тя ще се използва, се вземат под внимание специалните условия на настаняване или характеристики на експлоатация.
  • Качество. Добра тъкан е не само да служи дълго и при това да изглеждат добре, но и е длъжна да бъдат безопасни, не предизвиква алергии, отговарят на изисквания, норми и стандарти.
  • На външен вид. Много е важно правилно да изберете цвят, материал, тип, на фактура в съответствие с общата задумкой вътрешните работи, както и за изпълнение на съответните функции.
  • Цената. Преди да се отправят в магазина трябва да сравните характеристиките и цената на различни видове продукти, да реши за себе си кой вариант ще бъде оптимално съотношение на цена и качество.

Освен основните критерии за избор, има и още един много важен нюанс – оригиналност. Съвременните методи на производство позволяват освобождаване на почти всеки продукт. Можете да я намерите в интернет или да упражнява по поръчка. Благодарение на това е възможно, без много разходи, да направи своя интериор необичаен и стилен или угодят на изключителен подарък за скъпите ви хора. Търсенето се радва на спално бельо с оригинални рисунки, интересни декоративни възглавници , комплекти, хавлии, уютни и забавни наметала.

Цвят на домашен текстил

Изборът на цветове е много важно при закупуване на домашен текстил. Тук трябва да разчитат не само на собствените си предпочитания, но и на някои правила за оформяне на интериора. Например завеси обикновено са подбрани в тон мебели, но винаги е по-тъмен от цвета на стените. Изключение са тъмни помещения, където е препоръчително да бъде повестить светли завеси. За ниските прозорци, трябва да изберете светли тъкани с вертикални линии или орнаменти, който ще ви позволи малко да се удължи тази зона.

Домашен текстил

По-ярки и оригинални трябва да бъдат такива елементи, като покривала за мебели, калъфи за кухненски табуретках и покривката. Един и същи цвят се препоръчва да се вземат още някои аксесоари, като например калъф за табуретка, салфетки. Но тук е важно да се прилагат не само на познания за зониране и комбинация от различни нюанси, но и такава наука, като психология на цветовете. Всяка стая и всеки предмет отговаря на определена цел, която трябва да се вземат предвид. Например в спалнята ви ще изглежда страхотно ярки цветове.Но не си заслужава да се регистрирате в червено и оранжево, тъй като те предизвикват активност и възбуждат нервната система. Това ще попречи на сън, човек в такава стая не е напълно почивка, макар и да не е очевидно. Още един добър пример за това е кухня. Тук трябва да сте особено внимателни. Същите червено и оранжево предизвикват апетит, понякога и повече мярка. А синьо и лилаво нюанси напротив намаляват желанието да се консумират храни. И двете ситуации допринасят за проблеми със стомашно-чревния тракт, затова преди да си купите текстил любим цвят, се уверете, че той отговаря на предназначението.

Материал

Днес производителите могат да предлагат почти безкрайни възможности за различни видове тъкани. Но за всеки вид изделия има оптимални видове. Съвременните постижения позволяват на разработчиците да използват материали, които са предназначени специално за тези или други цели. Например спално бельо трябва да бъдат приятни на допир, меки, но при това много силен, износостойкими и добре да изчезва. А ето и изискванията на тъкани за пердета, други, устойчивост на ултравиолетови лъчи, специално ширити, което предотвратява натрупването на прах.Особено строги критерии за подбор поставени на постельному белью, полотенцам, подушкам и подобни продукти:

  • липсата на алергенни продукти (бои, конци), натуральность тъкан;
  • якост, която осигурява дълготрайност на продукта дори при чести стирках непрекъснато използване;
  • висок процент на усвояване на влага (това позволява да абсорбира пот, благодарение на което кожата диша и да си почива. Освен това, в съдържанието, не абсорбираща влагата, по-често фабрика малки паразити, например, дървеници) .