Бъди красив » Домашно огнище » Как правилно приготвяне на кафе

Как правилно приготвяне на кафе

Ароматен засилването на кафе е символ на добро утро. Тази чудесна напитка събужда нас от сън и зарежда с енергия за новия ден. Има кафе много привърженици, така и противници, но сега въпросът не е за това — нека да се научим правилно да вари кафе, да питие се оказа наистина вълшебно!

Как правилно приготвяне на кафе

Първо, нека да се справят с разтворим кафе. Това не е истинска кафе! Това кафе вече са сварили, высушили и ни даде за повторно заваряване. След всички манипулации, нито аромата, нито вкуса на напитката не е останало— една видимост. За това, че кафето е истински и вкусен, той трябва да се готви самостоятелно, и се готви по всички правила.

Като опитах всички възможни начини за приготвяне на кафе, неизбежно ще дойде до заключението, — най-вкусно кафе се получава турку. Не в скъп процеждаща, не е произведена в чашата, а именно варени турку. Турку е желателно да закупите от мед, с узеньким гърло. Ако такъв не се намери, тогава изберете вариант с тесен провлак (тя образува пяната при готвене, която не дава изпаряват полезен ароматни компоненти кафе на зърна).

Кафе на зърна, за предпочитане леко се запържва и се смила ръчно на мелницата или кафемелачка. Смилане трябва да е среден — нито големи, нито порошкообразным.

Сварете кафе турку — традиционен начин

Чиста турку се слага на котлона и се загрява малко, но не накаляем. След това се поставя стандартен размер на земята кафе — няколко кафеени лъжици (препълнена или не слайдове — вие решавате) и захар на вкус. Това е в размер на една чаша крайния напитка. Между другото трябва да кажа, че трябва предварително да се знае каква част от кафето се получава на изхода — по една чаша или две. От това зависи колко лъжички кафе и захар трябва да се постави в турку. Сега малко подержим турку на слаб огън, за да се кафе на прах и захарта леко поджарились.В това има смисъл — пенка ще бъде по-добре се образува, а заедно с това и запазване на аромата вътре напитка.

На следващо място, трябва да се налива в турку студена вода, може да некипяченую, а още по — добре- изворна. Забележете един важен момент — водата трябва да се излива толкова много, за да я нивото е малко под гърлото на турците. Защо? При закипании врата не ще позволи на водата бързо се изкачи нагоре, но се издига пенка,- че ни е необходимо! В края на краищата, пенка и запазва аромата от улетучивания никъде.

Сега пристъпваме директно към варене на кафе. На слаб огън оставете кафе, докато омекнат и следим отблизо поведението на пяна. След като тя стана буйна шапочкой, трябва веднага да се махне турку с огъня, докато структурата на тази шапчица не се разгражда. След отстраняване от огъня, пенка ще бъде тъмна. Трябва леко клатя турку, за кафе осело надолу, тогава пенка ще придобие по-светъл тон. Веднага в чаша кафе, тогава не си струва, нека малко се конфигурират.

Как правилно приготвяне на кафе

Сварете кафе турку — турско кафе на пясък

По този начин ще се готви наивкуснейший кафе, което само може да се готви! За този начин на готвене трябва да си купя специален електрически тиган за пясък. Пясък предварително топлина, турку, за да се затопли и поръсете ситно помолотый кафе от изчисляване на порция. За да се затопли кафе турку, но не перегреть. След това слагам захар на вкус и кардамон (по желание, разбира се), покрийте със студена преварена или изворна вода. Сега трябва да извършват тези действия: водим турку по пясъка, издирване на цифрата осем, при това често се разбърква на стомаха.Това е необходимо, за да се кафе прогрелся, но не закипел преди време. Постепенно довежда се до готовност. Когато пенка се издига препълнена — кафе може да се снима с пясък. Даваме кафе оставя да престои турку и разсипване на чаши. В Турция в готов кафе се добавя малко студена вода, около една лъжица, за да смила се е установил на дъното.

Сварете кафе турку — ориенталски начин

Перемелите пържени зърна на прах, колкото е възможно по-малки, или да си купите готови прах. В джезву поставете смолотый кафе, добавете захар в традиционните количества, обикновено по 2 кафени лъжици на порция. Нататък трябва да излея всичко изворна вода и бавно се готви в интерес на среден огън. При вдигане на пяна, отстранете от огъня, даваме оставя да престои. След това отново доведе кафе на огъня преди повдигане на пяната и отставляем на време. Общо отопление и оттегляне трябва да се повтори три пъти.

Друг вариант предполага такъв начин. В джезву трябва да се сложи захар и се изсипва изворна вода и се вари. След това махнете от котлона и сложете порция смлени зърна кафе. При бързо бъркане, лъжица, постигане на вдигане на пяна. Изчакайте, когато пенка малко да падне, поставете джезву на огъня и отново да доведе до вдигане на пяна. Повторете тези стъпки за няколко пъти. И вкусна напитка може да се сервира на масата.

Как правилно приготвяне на кафе

Как да се готви Гляссе

За тази напитка трябва да се вземе порция сварено кафе, всяка порция сладолед (масло или шоколад), няколко десертни ложечек сироп (по-добре шоколад) и с бита сметана, а също и половин малка лъжица счукани цветни бонбони.

Сварете кафето и да се охлади. Разбийте в блендер порция сметана, като добавите малко захар. В доста широки чаши за вино да се сложи сладолед, добавете сироп, внимателно се изсипва студено кафе и на всичко отгоре се украсяват със счукани леденцами. Напитката е готова, може да се сервира на масата!

Вкусно и ароматно кафе е напълно възможно да се готвят себе си. Важно е да не се бърза и да не се отклоняваме от процеса на друга работа, иначе кафето може да ви организира изненада — избяга на печката. В този прилича на мляко, имайте предвид. Напълно се потопете в процеса на готвене, да гледате внимателно за каймак, и прекрасна напитка ще ви зарадва своя вълшебен вкус. Приятен кофепития!