Бъди красив » Здраве » Как да се справим с акнето на гърба

Как да се справим с акнето на гърба

Като за начало нека да разгледаме, какво е акнето и откъде идват те. Акнето е заболяване (възпаление) на мастните жлези, което се случва с отслабването на имунната система, при нарушения на захранването, е възможно хипотермия, перегревания, толкова тя може да бъде синтетични дрехи, тя не абсорбира влагата и не позволява на въздуха. Поради това, пот който се откроява, става благоприятна среда за разпространение и местообитание на бактерии. Ако бактериите да попаднат в порите, тогава започва възпалителен процес, което допринася за образуването на пъпки.За да се започне лечение, е необходимо на първо място да се определи причината за появата на акне, значи да се намери решение на този проблем.
 

Как да се справим с акнето на гърба

Причините за образуването на акне

Има още няколко причини за възникване — стрес, нервно напрежение и различни нарушения, пушенето, неспазване на мерките за хигиена на пубертета, настинки, болести, бременност, дисбактериоза и възможни проблеми със стомаха, хормонален срив (което между другото се случва по време на бременност), както и заболявания на отделителната и полова система. Всички тези заболявания могат да бъдат основните причини, особено ако те се появиха върху гърба си.
Ако имате имаше много пъпки, не правете самолечение. С това вие само усугубите усложните ситуацията и по-нататъшно лечение на акне. Ако имате много черни точки, то тогава задължително трябва да се извърши почистване на порите със специални средства (лосиони, ексфолианти, гелове за измиване на лицето си), или да се доверите на вашия лекар. Сами не правете нищо, в противен случай това може да доведе до печални последици във вид на белези и белези, които в крайна сметка ще останат за цял живот.
Изстискване гнойников ще доведе до инфекция на кожата, както и до появата на нови огнища. Ако акнето отстранени не е правилно, могат да останат петна, белези и белези, но ако все пак выдавили пъпка, а след това прижгите го пероксид, за да не попадне инфекция. Кожата трябва да се избърсват със специални лосиони и в никакъв случай да не се докосват с ръце. Близо до прыщам сериозно, това е същото все пак нагноение, а тя може да бъде опасно, ако не се лекува.
Появата на пъпки по гърба – доста често срещан проблем, който тревожи много, независимо от възрастта и пола. А вие знаете, че акнето на гърба се отнасят до тежка степен на акне болести. Те се появяват защото имате, най-вероятно проблема със стомаха. Особено силно допринася за дрехи, под които често изпотяване и се образува кал, за сметка на това се запушва порите и се образуват пъпки. Постоянно да си мият нашата облегалката не винаги излиза, за сметка на това може да бъде образуването на пъпки, които да изтриете, после няма да е толкова просто.Това причинява дискомфорт, особено ако става за плаж, или да отидете на парти на открито рокля, но ако това все пак се случи, ви съветваме предварително до всички дейности отидете на солариум, където ултравиолетовите лъчи подсушат кожата и ще я красив тен, за сметка на това акне няма да са толкова забележими.
 
Как да се справим с акнето на гърба

Превантивни средства от акне

 1. Гелове за почистване.
 2. Отвари за измиване на лицето ( невен, една серия, лайка).
 3. Лосиони и разтвори от акне (бензоил, салициловый алкохол).
 4. Крем за лечение.

Начини за лечение на акне

 1. Извършва редовна обработка на проблемни парцели водороден прекис (използвайте трехпроцентный разтвор)
 2. Вани от билки (това може да бъде, лайка, една серия, невен, жълтурчета, кора на дъб)
 3. Солени вани, добре помага на използването на морска сол. За да се разтвори солта в малко количество вода (тя трябва да е топла) и всеки ден, за предпочитане през нощта, не повече от двадесет минути взема такава вана.
 4. Много добре помагат калните бани, лечебна глина, те добре се изсушават кожата. Се разтваря в чаша с малко морска сол, след това добавете глина и разбъркайте. Получената консистенция нанесете върху гърба си и оставете за няколко минути, след което помассировать и да се измие.
 5. Скраб за тяло, пилинг, а още по-добре помага на гъба, но тук важното е да не се прекалява! Търкане нанесете върху гърба си и разтрийте внимателно почистите, след което да се измие с топла вода.
 6. Добре помага мед: нанесете мед върху проблемните участъци на кожата и оставете за няколко минути, след това изплакнете и избършете кожата с лосион.
Освен това има различни почистващи препарати, те се продават в аптеките и магазините за козметика, това са различни ексфолианти, кремове и лосиони, както и средства, които пречат на появата на акне. Все още могат да се провеждат процедури за почистване на стомаха, на гладно ден, това спомага за добро очистване на стомаха, за сметка на това са освободени от шлаки и токсини в организма.
 
Как да се справим с акнето на гърба
Освен това има някои процедури, които се провеждат салони за красота, те са по-ефективни и по-безопасни — това почистване на лицето, в която има 2 основни два вида:
 • Ръчна почистване на лицето (отстраняване на пъпка ръце).
 • Хардуерна почистване на лицето (лечение с ултразвук, и гальванический ток или вакуум).
 • Лазерно лечение на акне.

Как да прикрият пъпка на гърба

 
Да се направи това е много просто, тук ще ви помогне за добър тен или крем за слънчеви бани, в най-лошия случай, трябва да се обличат поскромнее!
Най-важното е да не се излага живота си на стрес, носете качествени дрехи, спазвайте хигиена, през пролетта, когато имунната система отслабва, задължително пропейте витамини, които ще подобрят имунитета си и ще повдигнат настроението ви!
В тази статия подробно се разглобяват, какво е акнето и откъде идват те тяхното лечение и профилактика.