Бъди красив » Кариера » Как да си намерим работа по душата?

Как да си намерим работа по душата?

Повечето от младите хора не се замислят, са съгласни в началото на обучение по абсолютно не е интересна за тях специалност, а след това продължи дейности, като работата не ви хареса. И ако получаване на диплома до голяма степен зависи от родителите, тъй като именно те често плащат й, избор на работа – изцяло на собствената ни съвест.

Как да си намерим работа по душата?

Мрачно лице, недоволство от живота, депресивно настроение, когато никой и нищо не ни радва, безрадостные перспективи или пълна липса на такава, загуба на ориентирите, и дори нервни сривове – това са последствията от необичаен работа. Всъщност остра промяна на закона не е рядкост в днешно време, и дори и кризата не може да се превърне в това пречка. Според сайта Труд, сега са необходими специалисти в най-различни области, и да намерят себе си, с вашите таланти и дарби, е съвсем реална.

Мечтите се сбъдват

Както съветват професионалистите, на работа трябва да донесе и материално, и морално удовлетворение. За определяне на "работа мечта" трябва да се припомни децата на фантазия, а дори и да ги запишете, включително най-луди (тип "да стане свръхчовек"). След анализ на списъка, ще можете да видите няколко дестинации, напълно реални за изпълнение.

Размисли философ

Пари – това са вторични цел. Приоритизиране трябва да бъде удоволствието, извлечено от избрания вид дейност. Получава лесно и естествено да общуват с хора, а вие прозябаете на длъжност член на офис работник? Тогава си струва да опитате ръката си в областта на продажби или услуги. Или обратното – търговски работник, уморени от безкрайните купувачи, може да донесе в живота давнишнюю мечта, отваряне на фризьорски салон за котки. Подробен план за близко бъдеще с постановкой на ясни цели ще се превърне в чудесен полза.

Съвети "от страна на"

При определяне на "работа на мечтите" не трябва да се пренебрегва съветите на хора от близкото му обкръжение – деца, познати и роднини. Те забелязват, че самите ние се видят, понякога не е в състояние – талант оратор и други Подобни напътствия помагат да се повярва в собствените си сили, придават увереност. Най – важното- navazhytys да излезе от зоната си на комфорт и да започне да действа, да прави първите стъпки в посоката на мечтите си.

Работа "на лични връзки"

По-успешни от детството приятели или на близки роднини могат да направят интересно предложение, изкушавайки високо окладом, официален заетостта, гъвкав график или други привлекателни условия за социален пакет. В такъв изречение имат както предимства, така и недостатъци.

Предимство на работа в "родственному" предложение са:

  • липсата на страх пред шефовете си (в края на краищата характера на роднина или приятел е вече непознат, нали и вие не сте човек "от улицата");
  • известно доверие (няма да изневерява на заплатите, или "подставы" с документи);
  • за начинаещи, това е една чудесна възможност за придобиване на опит, преминаване в отделен парцел на работа, представляващи специален интерес.

Чрез "против" сътрудничество "по дружескому лични връзки" са:

  • последното място на опашката за награда (или на повишаване в длъжност) – за да се избегнат нежелани клюки в екип;
  • безкрайни искания за една услуга – с други думи, перекладывание неприятни рутинни задължения или безперспективните работи, за които не носещ други служители.

Предварително е по-добре ясно проговорить с началника на всички условия, за да се избегнат недоразумения и грешки в бъдеще. Новата длъжност трябва да бъде вълнуващо. Промяна на "шайло на сапун" няма смисъл.