Бъди красив » Деца » Как да помогнете на детето да се адаптира към яслям?

Как да помогнете на детето да се адаптира към яслям?

Тъй като не е добре детето да бъде подготвена за яслям, първоначално престой в детската институция ще бъде за него на стреса. Затова силно се препоръчва с особено внимание се отнасяме към промяна в живота на вашето дете.
 

Как да помогнете на детето да се адаптира към яслям?

На запад е широко разпространена практика е адресат на посещенията възпитаници на детските заведения преди пристигането в тях. В нашия случай, преди пристигането в ясла силно се препоръчва да посетите заедно с детето си място, своето бъдещо обучение, в рамките на няколко дни. Тази процедура ще помогне на бебето по-бързо е овладял в новата среда при липса на мама е наблизо.
За първи път при посещение на детска градина детето трябва да има възможност да вземете със себе си любимите си играчки, дори ако те имат висока стойност, това ще помогне на първо време, докато се адаптират. Първите дни не си струва да оставите детето повече от 4 часа.
 
В случай, че детето бързо реагира на раздялата родом е необходимо, ако има възможност, да бъде близо до детето от време на време отлучаясь, за да предупреди го скоро да се върне. Тази процедура е по-ефективен от нараняване на бебето грижи, и след това ще му помогне по-бързо да намерят нови запознанства в детската градина.
Увеличаване на времето за престой в екип е възможно, само ако детето е в нормално емоционално състояние. В период на привикване се препоръчва да се запази обичайната за бебето начини на комуникация. Те могат да бъдат изразени такива въпроси, като приказка или песничка преди сън.
 
Не си струва да се обърне внимание на вярвания учител за това, че такова поведение е в противоречие с общите изисквания за дисциплина, това не променя факта че всяко дете изисква индивидуален подход.
На първо време след постъпване на дете в ясла опитайте се да не се изпълнява по отношение на него неприятни процедури като, например като подстригване на косата или нещо друго.
 
Внимавайте да ваканция на детето е пълноценен, режим ден трябва да се определи по такъв начин, че сутрин изкачване не е представило детето някакви неудобства.
 
Опитайте се да се даде на бебето повече време да играе с него, положителни емоции, ще ви помогнат по-бързо да се справят със стреса от промяна на обстановката. Внимателно се отнасяйте към състоянието на здравето на детето. В края на краищата, на първо време, той ще е изложен на риск от заболяване, обусловленному намаляване на имунитета, се дължи на стрес, свързани с промяна на обстановката.
Като следвате тези прости правила могат да бъдат най-удобно да влезе в живота на едно дете такова нещо като детска градина, и да се отворят пред него уникален свят на комуникация и на нови знания.