Бъди красив » Красота » Как да направим маникюр

Как да направим маникюр

 • Грижа за ноктите е необходимо да се извърши пъти през 1-1,5 седмици;
 • Кожичките може да се премахне само след неговото омекване. Това може да стане със специални средства или с помощта на топло растително масло, а също и топла сапунена на ваната;
 • Преди да започне разглеждането на ноготочков, трябва да се отървем от остатъците от стария лак. Тя трябва да се направи с използване на специални средства, без ацетон;
 • Изрязване на върховете на ноктите, не може да закруглять им твърде силно, за да не навреди на тънка кожа и не се получи разменяйте;
 • Ноктите, особено слаби и чупливи, непременно трябва да се подхранва със специални ванночками, масла и други средства, както и да вземат витамини вътре.

Основните стъпки за грижа

Как да направим маникюр

Не всички съвременни хора знаят, как правилно да правят маникюр в домашни условия. Нашата инструкция ще ви помогне да разберете това, дори и за начинаещи.

Реда за извършване на маникюр в домашни условия:

 • Отстраняване на стария лак средство без ацетон;
 • Срезание отросших ноктите;
 • Подпиливание и подравняване на границите на ноктите;
 • Омекотяване на кожата на кожичките със специални средства или топли ванночками;
 • Полиране на ръбовете на нокътя и го почистване;
 • Лек масаж на кожата около ноктите;
 • Полирование на нокътната плочка със специална пила за нокти или козметични средства (паста, прах);
 • Обезмасляващ препарат за премахване на лак;
 • Нанасяне на цветен или безцветен лак.

Отстраняване на стария лак

За да се направи качествена най-подходящия маникюр, трябва да почистите повърхността на ноктите от стария лак. За това трябва да се вземат меко средство, не е като в неговия състав, ацетон, който разваля структурата на нокътя. И лакочистител трябва да съдържа ухаживающие компоненти.

Пропитываем памучен тампон или тампон средство и малко увлажняем им стар лак. След което памук натиснете за ногтю и с едно движение на изтрие остатъци от боя. При необходимост могат да бъдат почистени нокътната плоча отново.

Рязането на ноктите

Как да направим маникюр

Да се режат ноктите, без да ги естествения контур и не се бър – за начинаещи лесна задача. Но и с нея напълно може да се справи. Да се започне е нужно непременно с лявата си ръка, особено, ако си с дясната ръка. За малък съкращаване можете да използвате клещи, ако ноктите са достатъчно дълги, най-добре се използва ножица.

Изрязване на ноготочки, правилата изискват да се обърне внимание на естествения контур, а при необходимост да моделираме себе си.

Подпиливание

Как да направим маникюр

Подпиливание нокти в домашни условия е равносилно на военните учения – една грешна стъпка – и маникюр безнадеждно съсипано. Макар докосване до него може да се използва цялата същата пилочку.

Подпиливание може да се прилага не само за корекция на формата на ноктите и придаване на гладкост кончикам, но и за лек съкращаване на нокътната плочка.

Ако ноктите ви са дълги и тесни от природата, е препоръчително да се избегне подпиливания с остри краища, тъй като е прекалено удължен вид ще изглежда неестествено. За кръгли и кратки ноготочков, напротив, трябва да се правят остри заоблени на върховете. Край на ноктите трябва да се съгласуват абразивни пилкой до идеална гладкост.

Ванички за нокти

Как да направим маникюр

Инструкция за безопасна работа на ноктите включва също така и тави, които могат да бъдат направени в домашни условия и се използва с две цели:

 • Омекотяване на кожичките, преди неговото лечение;
 • За почистване на кожата на парцела и под ноктите.

В първия случай ще отговарят на греяно растително масло, а също и ваната с топла вода. Във втория – топла сапунена вода с добавка на водороден прекис.

Вана за къпане с бензоил допринася за отбеливанию т прочистване на кожата си, дезинфекция и намаляване.

Обработваме епидермиса

Как да направим маникюр

По начина на обработка на кутикулата на най-подходящия маникюр, разделени на:

 • Обрезной тип – ципа след распаривания пързалки от ноктите и внимателно се почиства със специални ножничками, кусачками или калории. Много е важно да се направи внимателно, за да не навреди на кожата около и в самата нокътната плоча;
 • Необрезной вид – в този случай распаренная ципа просто внимателно пързалки дървена портокалова пръчка за маникюр към основата на нокътя.

Както можете да видите, да направите най-подходящия маникюр не е много лесно, но крайният резултат със сигурност ще ви зарадва. Красивите и добре поддържани ръце – това е нещо. Заради което си струва да опитаме.