Бъди красив » Деца » Как да планирате бременност

Как да планирате бременност

Днес много млади семейни двойки сериозно и отговорно са подходящи за планиране на бременност. И това отношение е правилно, тъй като това ще увеличи възможността за появата на здраво бебе и максимално ще предотврати много проблеми. Какво трябва да знаят бъдещите родители?
 

Как да планирате бременност

На първо място, трябва да бъде три – четири месеца преди планираната бременност да се откажат от вредни навици — тютюнопушене, употреба на алкохол. След това задължително посещение на терапевт, подписан от двамата съпрузи. Това трябва да се направи, за да разкрие хронични заболявания, вирусни инфекции, а при наличието на провеждане на курс на лечение.
 
За да се предотврати инфекция по време на бременността такива инфекции, като варицела, хепатит, рубеола, трябва да се направи предварително ваксинирани. Ваксинирано краснухи трябва да се направи само в случай, ако вие по-рано не переболели. Научите болни сте или не краснухой, е възможно с помощта на анализ за антитела към това заболяване. При това няма смисъл да питам родителите си за това, тъй като често за краснухи подобно на АРИ или пък обратния случай, когато за краснуху приемат нормално АРИ.
 
Също така ще трябва да се мине на общ анализ на кръвта и урината на двамата съпрузи.
 
След посещение на терапевт, трябва да се обърнете към зъболекар и Лора. По време на бременност може да е влошаване, и засегнатите зъби, гърло, нос, уши, ще бъде източник на инфекция в организма на бременната жена. Консултация ендокринолог и ЕХОГРАФИЯ на щитовидната жлеза са желателни.
 
И накрая, задължително посетете гинеколог. Една жена трябва предварително да си спомня, какво има хронични и наследствени заболявания, за да разберете продължителността на менструалния цикъл. На среща с лекар ще трябва да се вземат последните УЛТРАЗВУК и резултатите от всички направени анализи.
 
По време на бременността, женския организъм се изисква в един и половина пъти повече витамини и минерали, така че няколко месеца преди планираната бременност трябва да започне прием на мултивитамини, така че тялото на жената е бил вече подготвен за допълнително натоварване по време на бременност.
 
Водят нужда от здравословен начин на живот. Спи трябва да бъде не по-малко от 8 часа в денонощието. Трябва да прекарват много време на открито, но при това се избягват остри респираторни заболявания, грип. За да не се разболеят, се препоръчва да се използва профилактично лекарства, а в храната се добавят голямо количество лук и чесън.
 
Жената в този период трябва да бъде заобиколена от любов и грижи, получават само положителни впечатления. И тогава бременността ще протече без никакви проблеми, а детето ще се роди здрави и силни.