Бъди красив » Кариера » Как да се повиши самочувствието на една жена и се влюби в себе си

Как да се повиши самочувствието на една жена и се влюби в себе си

Според статистиката повечето жени страдат от ниска самооценка. Тя може да се развие на фона на наранявания, повреди или за детски сътресения. Жените, склонни към прекомерна несигурност и критиките към себе си, че е трудно да намерите общ език с околните. Това се отразява на работата, личния живот и често води до развитието на депресия и сериозни комплекси.

Как да се повиши самочувствието на една жена и се влюби в себе си

Как се проявява занижени жените самочувствие

Не всеки представител на нежния пол ще се съгласи с факта, че тя е изкривено вижда себе си от страна. Неадекватно и негативно отношение не минава от само себе си. То изисква дълга борба, в резултат на която ще се превърне в увереност и любов към себе си. Откриване у себе си признаци на ниска самооценка — това е първата стъпка към победата над тях.

 1. Жена с ниско самочувствие, като правило, не може да се отрече. Тя задължително ще се постарае да изпълни искането, дори ако не желае това. Причината е, че тя изглежда, че отхвърлянето разочарова околните, и те ще станат по-лошо към нея се отнасят.
 2. Неувереност в себе си жени не се доверяват на своите сили и способности. Предположения: "изведнъж аз не мога да направя това" или "аз съм недостойна за това" се превръщат в сериозна пречка за постигане на целта.
 3. Често самокритичные личност се оплакват от тежък дял, горчивата си съдба и непреодолими трудности в живота. Обстоятелствата ги карат да се помисли за себе си неудържимо и слаби, неспособни да променят нещо към по-добро, без нечия помощ. Те се пристрастят към състоянието на жертва и да чакат на съчувствие от страна на околните.
 4. Още един тревожен симптом — по ранимость. Жената много се преживява, защото на забележки или съвети. Всяка проява на критика или неодобрение на това той възприема като лична обида, тъй като смята грешки, от своя страна, са недопустими.
 5. На фона На ниска самооценка се появява недоволство външност и желание да открие у себе си все повече недостатъци.
 6. Жена, страдаща от ниско самочувствие, не е удобно да чуват комплименти и хубави думи от противоположния пол. Тя може да им изневерява или подигравка, тъй като е сигурен, че не е в състояние да предизвика възхищение или искрени чувства.
 7. Нерешителност и невъзможност да действат сами в трудни ситуации също са признак за ниска самооценка. Жената се съмнява в себе си, иска да е проблем реши за нея и предпочита да стои безучастно, докато всичко не свърши. За да може в случай на повреда на другия човек понесе отговорност.
 8. Жена с ниско самочувствие често се избира за "неправилни" хора в своята среда, които, постоянна критика и молбите, потопени си летвата на уважение към себе си още по-долу. По време на това общуване помага да сте сигурни в собствената си безпомощност или нищожност.
 9. Често жена носи маска прекомерна гордост от себе си и арогантност. По този начин тя се опитва да скрие своите недостатъци.

Как да се повиши самочувствието на една жена и се влюби в себе си

Защо се появява занижени самочувствие?

Психолозите смятат, че, преди да започнете да се справят с проблема, трябва да го инсталирате на източника. По-долу са някои от причините за появата на занижени женски самочувствие.

 1. Развод или раздяла с любимия може да повлияе неблагоприятно на самооценка на жените. Тя търси причината само в себе си, започва да се чувства ненужна и грозна, след което се превръща в затворен кръг. Развитите комплекси често стават пречка за общуването с мъже и нова връзка.
 2. Липсата на родителска обич, подкрепа и внимание в детска възраст често се отразява на неправилна самооценка на възрастни жени. В детството момиче се нуждае от открито проявление на емоции и любов от страна на най-близките си хора. Още една грешка на родителите — berating на детето си, говори какъв е лошо, да го сравнявам с другите и да се съсредоточи върху неговите недостатъци. Това строго възпитание — гаранция за формиране на самокритичной и несигурна в себе си личност.
 3. Една жена може да понижи своя самочувствие, постоянно сравняване с другите. Не си струва да се допуска такива мисли: "всички мои познати вече са женени, а аз не съм", "на моята възраст всеки има някаква стабилност в живота, а аз нищо не е направила", "приятелка се хвалят със своите подаръци, а любимият ми като не ми се прави, означава, смята, че съм ги недостойна". Несигурна в себе си жена се страхува да се различават от обществото и да предизвика неодобрение от околните.

Как да се повиши самочувствието на една жена и се влюби в себе си

Какво да правя, за подобряване на самочувствието

Занижени самочувствие — това е неприятна пречка в живота на съвременната жена. Психолози установиха, че самочувствие не е получено до края. Тя се променя заедно с развитието на личността. Затова никога не е късно да промените своите възгледи за живота и започнете да обичаш и да се грижиш за себе си. Вярно е, че за това е нужна усилена работа по своите съзнание и изпълнението на някои правила:

 1. Самочувствие никога не ще се превърне в адекватна, докато човек ругает себе си и споделя чужда критика. Трябва да се настройва по позитивен начин и да се концентрира върху своите достойнства и добрите качества. Такива мисли ще измести комплекси.
 2. Не може да се сравнява себе си с околните. В света има много хора, които в нещо по-добро или по-лошо. Надмине всички е невъзможно, така че няма смисъл да се оглеждам за други. По-добре да се обърне внимание на себе си, да се стреми към собствената си височина и да се сравняват само своята идентичност в миналото и настоящето.
 3. За повишаване на самочувствието много помага ефект одобрение. Например, на всеки предмет от бита може да се приложи табела с надпис "Аз съм чудесен и талантлив човек, така че аз винаги ще бъда щастлив". Важното е, прочетете тази табелка всеки път, когато тя е в очите и се усмихва.
 4. Не си струва да се измъчват угрызениями съвест или прекалено дългите оправданиями и извинение пред другите. Нарушител на човек, е достатъчно веднъж да се извиня на тях, отколкото непрекъснато да се обвинява себе си за случилото се, като опонент поводи за манипулация.
 5. Околните хора трябва непременно да дадат подкрепа и да покаже с примера си как да остане силен и позитивен човек във всяка ситуация. Негативните и запалените личности е по-добре да се изключат от своето общуване.
 6. Повишаване на самочувствието — добър повод да се направи преображением външния си вид. Можете да посетите козметични салони, актуализирате гардероба си, да спортувате. Красиви жени се чувстват по-комфортно и уверено.
 7. На хваление си струва да се отнасяме спокойно. Тя трябва да се приема с благодарност, а не със срам отказва комплименти.
 8. За да се повиши тяхната самооценка трябва да се отдаде на любимите си неща. Работа не е свързана с интересите и призваниями, предизвиква у жените униние, лошо настроение и усещане за собствената си безполезност. Само на любимата си работа може да се използва с пълния си потенциал, който е необходим за развитието на личността.
 9. Не трябва да се допуска чувство на завист. Човек с достатъчно самочувствие никога не ще се превърне в тихо завижда на чуждите успехи, а ще се опита с всички сили, за да се постигне желания.
 10. Свободно време, по-добре се харчат за саморазвитие. Трябва да четете повече книги, за да науча нещо ново, независимо от възрастта. Интересен и добре чете човек винаги може да си намери приятели, които да измерват тези качества по достойнство.

Как да се повиши самочувствието на една жена и се влюби в себе си

Изпълнението на тези прости правила със сигурност ще повиши самочувствието. А, придобити от любов към себе си и увереност в собствените си сили и да помогне за изцеление на живота и да улесни комуникацията с околните.