Бъди красив » Деца » Как да отбиват бебето от биберон

Как да отбиват бебето от биберон

Искам да ви разкажа малко за техните методи на отучения бебето от биберон. Аз имам две деца и затова ми е познато колко е трудно понякога да не се даде на въглищен прах, а стоят си. Защото отучение дете от зърната това не е толкова лесно нещо.
 

Как да отбиват бебето от биберон

Тъй като детето с полу г. разпознава и проучване на нашия свят с помощта на своя ротика, ние просто трябва да се откажат от този навик. Когато устата на бебето през цялото време си буден зает празна карта, това оказва негативно влияние върху неговото умствено развитие.
 
Но разбира се, не с наднорменото ще кажа, че dummy притежава удивителен имот, успокояване на нашите деца. След като плачущий детето получава залъгалка, цялата му енергия уходившая на вик и плач, се хваля за смучене. Постепенно ритъмът на мъже да стават по-спокойни, и детето заспива.
 
Най-добре е отучать бебето от биберон 6-8 месеца, в период, когато решите да отбиват бебето от зърната му нищо не трябва да ви притеснява(зъби, болести, кавги в семейството и т.н.). Но все пак не забравяйте, че всяко дете е различно.
 
За да отбиват бебето от биберон, родителите първо трябва да имаш търпение, тъй като този процес е продължителен. За начало трябва да научи своя ребеночка да пие от чаша, тогава ще бъде по-лесно да отбиват от биберон-залъгалка.
 
Лично аз перепробовала няколко техники, докато постигна желания резултат. Ето някои от тях:
  • Опитайте се да се покорявам на детето игри, рассматриванием изображения, разгъване конструктор и т.н. Ако детето ще бъде зает от нещо интересно, то просто забрави за залъгалка.
  • Измислете приказка че малко гному много се нуждае от вашата dummy, защото той е малък. За детето на себе си, отдал залъгалка.
  • Все още може просто да вземете и да не даде повече, но това е само в случай, че детето не е много силно привързана към соске.
  • Опитайте се да не се дават биберон по време на будно състояние, когато детето ляга да спи спойте му песничка или разкажи ми приказка за лека нощ, за да имаме дете е определен ритуал преди да легне да спи. Е, ако бебето все още плаче и се нуждае от биберон-залъгалка, нека не, дайте му биберон-залъгалка, за да се успокои, не заостряйте вниманието си към нея. Но когато си дете уснет, извадете зърното от ротика. И не, в никакъв случай няма да се скара на детето.
  • Все още може да holing на биберон-залъгалка, когато детето ще си я смуче, тя ще се държим заедно и детето на себе си, ще загуби интерес към нея.
Има още един вариант, ние точно така, за да се отървете от този навик. Ние бяхме на гости при баба и тя се е развела огън и помоли детето ми хвърлят в огъня, биберон-залъгалка, за да видите как тя е добре осветена, моят мъник я хвърли. Първоначално той не разбра какво повече зърната пристанище, но когато той я помоли отново искам да наблегна, че той самият е хвърлил си. Той малко се разплака, но после забравих всичко. Ние се отървахме от зърната буквално за почивните дни прекарани при баба. Тъй като това беше в селото, не е имал изкушението да си купите друга залъгалка.
 
Тук важното е откъс родителите си, ако сте решили да отбиват бебето от биберон, не си струва да се поддаде на капризите на детето. Но това разбира се зависи колко е привързан към соске си дете. Важното е, родителите трябва да разберат, че детето не може да се вземе и да се откаже от зърната, той просто не разбира, че това е вредно.Още повече, че зърното на майка му дала от себе си, значи така трябва да бъде, и в това няма нищо лошо.
 
Странно все пак ние, възрастните, първо учим детето да смуче биберон-залъгалка и след това не знаем как да се лекува детето от този навик. Трябва да прекарват повече време с детето си да играе, да слуша детски песни, на разходка,омайвам от това бебето ви да е интересно и при това спокойно. А ако детето ще се успокои той няма да има нужда да смуче биберон-залъгалка. Бъдете търпеливи и продължавайте напред, ще успеете!