Бъди красив » Връзки и секс » Мразя бившия: какво да правя, как да се справят

Мразя бившия: какво да правя, как да се справят

Повечето момичета, като се започне нови отношения с приглянувшимся мъж, искрено вярват, че любовта им ще бъде домакин на най-неочаквани препятствия, да бъде по-дълъг, взаимна и щастлива. Но ако нещо се обърка, настъпва раздяла. Понякога това е много болезнено, оставяйки в душата на един неприятен привкус. В този случай много момичета, при едно само спомена за един човек с накарала да възкликне: "Мразя бившия!"

Мразя бившия: какво да правя, как да се справят

Какво е омразата? Причините за възникването му

Това чувство е силно враждебно отношение към човека. Можете да возненавидеть бившия си по сериозни причини или по всеки незначителен повод. Но най-често тя възниква тогава, когато човек е преживял огромни страдания.

Основните причини са следните:

 1. Постоянните изневери на втората половина. Някои от тях, знаейки за тази слабост на своя възлюбен, да си затваряме очите за това и продължават да се срещнат. Но болката, недоволството, а след това на омраза, все повече изпълват сърцето. Други да научат само за едно факта на изневярата, веднага ще се хвърлят своя приятел или съпруг, и започват искрено и честно казано го мразя.
 2. Кавги и побой. Ако избраникът поне веднъж вдигна едно момиче, ръка, омраза веднага се установява при нея в банята. Това ще се прояви не веднага, спутница ще търпи това до порите на време. Но възможно ли е любовта към човека, който непрекъснато победи своя младата двойка?
 3. Обида и унижение. Често може да се наблюдава тази картина. Значима красива двойка отива, държейки се за ръце, изведнъж мъжът започва да вика на момичето, при чужди хора, унижават и оскърбяват чувствата си. Тази ситуация се усложнява от факта, че една жена копит негодувание в себе си. И ако все пак се решава на разликата такава връзка, тя започва отчаяно да мрази бившия си.
 4. Любовта на жената на друг мъж. Ако момичето отново се влюбила, тя вижда своя нов партньор само добри качества. Той става за нея е еталон този на мъжете. Съответно, бивш започва да я дразни абсолютно всичко: външен вид, характер, да бъде разговор.
 5. Момиче харесва да е жертва. Тя започва да расставании на партньора си, и това я доставя удоволствие. От устата може да се чуе куп истории, като я предали, унизили, обиди. Да престане да мрази бившия си, трябва да престане да бъде жертва.

Има ситуации, когато едно момиче не може да обясни, защо тя мрази бившия. Тогава какво да правя?

Мразя бившия: какво да правя, как да се справят

Няколко съвета за безпричинен омраза

В случай, че момичето разбира, че омразата, произхожда от нея спонтанно, по някаква странна причина, може да се препоръча следното:

 • да се успокоят и да премисли цялата ситуация. Може би гневът е причинено от физическа или емоционална умора. Отпуснете се, да отидете на забавно събитие, и на отрицателни емоции към бивш изчезват;
 • трябва да си представим, че вие никога повече няма да видите този човек, че той просто ще изчезне от живота си. Какво чувство сте имали? Болка или обида? Означава, че все още обичаш този човек, трябва да се опита да го върне. Ако радостта и безразличие, тогава трябва да се опита да се отърве от омразата и да живеят живота си, без да мисля за миналото;
 • задължително трябва да умее да прощава. Омразата изяжда от вътре, от това могат да възникнат най-различни физически и умствени заболявания;
 • ние трябва да си припомним най-приятните моменти от вашето съвместно минало. Тогава ще се разбере, че причините да мрази, не разполагате;
 • опитайте се да говоря с бившия си приятел. От разговора ще разберете, как се отнася към вас на новата любов. Може би той дори поиска прошка за нещо или носи изненада. Тогава миналите неправди забудутся.

За да може напълно да изкорени в себе си омраза, трябва да мине достатъчно дълъг период от време. Всеки ден в главата и в сърцето си ще се появи най-пагубни мисли. Но в резултат на това ще разберете, като на мястото на омраза идва банална безразличие.

Основните действия, за да се отървете от негативните чувства

В нашия живот всичко се случва незабелязано и веднага. Така и с млади хора. Едно момиче, при расставании понякога изпитва емоционална болка, омраза, страх или омраза. Най-често това се случва, ако възлюбеният е постъпил с вас не е много добре. Има няколко съвета, които дават психолозите: като спре да мрази бившия и да го остави на мира.

 • напиши своя бивш млад човек писмо, в което вие всички му высказываете. Казвайте, как го мразя, че го желаете. Подробно опишете, какво бихте искали да правите с него, как да си отмъсти и да го накаже. Но само не изпращайте това писмо, а просто да го изгори или се откъснете парчета. С течение на времето гняв утихна, желание да пиша писма, с всеки път ще бъде все по-малко и по-малко, в края ще разберете, че са спрели да я мразя, мисля, и след това напълно да забравя за нейното съществуване;
 • още един начин, който винаги е в състояние да помогне: опитайте се да се включат с други неща, да пътува, да намерят нови и интересни запознанства. Трябва да се намери човек, който обичам, само тогава ще можете да утихомирить омраза към бивш мъж;
 • ако ви е съвсем зле, тогава трябва да се обърнем към психолог. На няколко сесии ще помогне по-малко да мисля за омраза, за това, което искаш с него да се направи нещо;
 • опитайте се да не се срещне с бившия си партньор, особено веднага след раздялата. В противен случай може да не издържи и да се напръскват се в лицето му чупене емоции и гняв, за което ще съжалявам по-късно за известно време. Ако трябва да споделят някакви неща, възползвайте се от помощта на общи приятели. Не останете с бившия насаме;
 • обикнете себе си. Дайте напряженному тяло почивка — вземете релаксираща вана, изпийте чаша чай. Добре, отвлича вниманието от негативните мисли пазаруване. Подарете си нова обновкой, вкусна хапка тортика. Направете любимия си прищявка. Тогава просто ще има време да мисля за мразене;
 • опитайте се да не остане сам. По-често се посещават родители, приятели, места за отдих, паркове, музеи, театри. Повече общувайте, запознайте се, аванс;
 • направете списък на най-съкровени желания. Следвайте с поставената цел, расписав постепенно и план за нейното постигане. Особено спомни си за тези мечти, които не могат да се реализират съвместно с възлюбения. Те трябва да изпълни на първо място. Това ще допринесе за подобряване на самочувствието и унищожаване на ненавидящего чувства.

Мразя бившия: какво да правя, как да се справят

Понякога човек се страхува да се пусне от себе си омраза, защото това е връзка с бившия. Помислете, нужна ли е тя. Може би в сърцето все още живее любовта? Анализирайте вашите отношения. Ако те са градени на упреках, укори, ссорах, унижениях, смело махните ръка, и го освободи.

Запомнете, докато изпитвате негативни емоции, вие лесно ще бъде да установи личен живот. Щастливо настояще и бъдеще не може да проникне в душата. Вие губите собственото си "Аз", тъй като е бивш любим все още остава в центъра на мисли. Той е по-голямо за вас, отколкото вие самите.

Важното е, да спрат да се рови в миналото. Трябва да не се връщам назад, за да продължат напред. Хвърлят всичките си обида, мислете за бъдещето. Иначе омраза ще унищожи всичко в живота: любов, семейство, кариера и вас като личност. Трябва да се научим да прощаваме и да се отказваме.