Бъди красив » Кариера » Ако искате да смените работата си, но страшно?

Ако искате да смените работата си, но страшно?

В живота на едни от най-важните компоненти – растеж и развитие. А ако на сегашното си работно място, на което вече е надраснал себе си, вашето развитие е спряло, и то не много добре се отразява на живота ви. Там, където други хора да се учат, какво да се преодолеят, — там и умора, лошо настроение, рутина, а в най-тежките случаи – и нервен срив. Затова си струва да опитате да смените работата си, защо не.
 

Ако искате да смените работата си, но страшно?

Нещо да се промени в живота ни не позволява на страха да излезе от обичайните кръговрата на живота – от "зона на комфорт". Но здрава психика и наситени с емоционален живот са възможни, само когато от време на време излиза от своята "зона на комфорт" и да опитате нещо ново. Това е като отваряне на нова врата на: че изчаква за нея? Не е известно. По-добре ще е или по-лошо, че ще се случи, какво трябва да правят, какво да научат, че да се преодолее... Това е страх от неизвестното и спира. А борбата с него е възможно само подходящи и активни действия.
Проучете пазара на труда — колко ще "стои", какви умения трябва да притежава. Чета съвременни изисквания към подготовката на автобиография и преминаването на интервюта за работа, посъветвайте се със специалист посредник (където подбират служители за фирми за пари) да ви оцени, да ви кажа за положение на пазара на труда и за това, на кои работни места и каква заплата ще можете да разчитате. И след тази солидна подготовка – в битка!
Правилата на ценен служител:
  • При намаляване на уволнен преди всичко "баласт" — най-полезните и лоялни на фирмата служители. Значи трябва да се превърне в максимално полезен.
  • Приемайте върху себе си цялата отговорност. След като се е появил работно въпрос виси във въздуха, — предложете какво да правите и им се контролира от него.
  • По време На работа работете, а не губете време в безкрайни дим паузи и бърборене с чаша кафе.
  • Обичам работата си и да увеличи професионализъм. Интересуйтесь своята професия и привносите нови идеи в работата на компанията. Нека ръководството да разбере, че вие – двигател на развитието на фирмата.
  • Работете върху крайния резултат. Кажи, че не просто го направите на проекта, както си гарантирате един отличен резултат. Само разходете се до случая с ума – планирайте време, за да успеят.
И тогава с всеки изминал ден ще става все по-ценен работник. И приятна смяна на работното място, пред вас само в случай на промоция!