Бъди красив » Развлечение » Индивидуални екскурзии в Индонезия на остров Ломбок

Индивидуални екскурзии в Индонезия на остров Ломбок

Да се ангажират вълнуващо пътуване до остров Ломбок и да се запознаят с уникалната култура на местните жители могат в рамките на самостоятелно турне в Индонезия.

Индивидуални екскурзии в Индонезия на остров Ломбок

Понякога така искам да се поглезите вълнуващо пътешествие в приказна, екзотична страна, където живее гостоприемни хора, а природата ни радва с прекрасни природа и чудна време. Едно пътуване може да се организират сами, след като направи резервация хотели в Индонезия онлайн и зарезервировав самолетни билети на най-подходящото за вас време.

На голяма популярност сред европейците се радва на остров Ломбок, разположен на известно разстояние от Сумбавы и Бали. Остров влиза в състава на индонезийския архипелаг Лессер Сунда и се намира в провинция под името Западна Нуса Тенггара. Административен център Ломбока е Mataram, освен това, е най-големият град на острова.

Всеки, който поне веднъж в живота си посетих Ломбок, ще запомни посещението си, макар и накратко, завинаги. Освен това, особено ми харесва тук любителите на уединен отдих — на немноголюдном остров е тихо и спокойно, никой и нищо не ви пречи да се наслаждавате на слънцето, водата и красотата на природата.

Ето защо обиколки на Ломбок избират младоженците, които обустраиваются в уютни местни хотели, които предлагат на посетителите си комфорт и висок стандарт на обслужване. Половинчати съпрузи могат да се настаняват в бунгала или да прекарат медения си месец в прекрасна вила, която със сигурност ще бъде отделен изход към плажа и дори вашия басейн. Изберете хубава стая могат, ако се възползват от система, обединяваща в себе си сайтове за резервации на хотели по целия свят, и вземете уютна стая или отделна малка къщичка.

Ако изведнъж ви се уморяват тиха почивка, може да се скитат из острова и посещение на един от околните села, погледнете бит на местните жители, за да се запознаят с традициите и обичаите на островен народ. Пред гостите Ломбока появява доста живописна картина — в различни села запазена традиционно индонезийски начин на живот. На малки пазари се продават екзотични плодове и зеленчуци, както и майстори предлагат ръчно изработени изделия като сувенири. Основно, това са неща, изработени от ратан и бамбук.

В Източната част на Ломбок дори можете да посетите център на занаятчийското производство и закупуване на уникални произведения на изкуството, ръчно изработени. В село Прингаселла произвеждат национална дреха, която се радва на изключителна популярност не само сред местните жители, но и за туристите, които получават съоръжения като сувенир. И занаятчии, живеещи в селото Сурадади, изненадват туристи умението да тъкат необичайни продукти от палмово листо. Това е чанта, кошница за пазаруване, портфейли и други неща.

Сред забележителностите на остров Ломбок заслужава да се отбележи планината Риджани — активен вулкан, в подножието на който се намира кратерное езерото Сегара Анак. Районът около величествения вулкан е Национален парк Rindzhani, а това е почти 60 хектара земя. През 2008 г. Националният парк е взето под закрилата на ЮНЕСКО и е придобил статут на официален геопарка.

Сегара Анак е езерото невероятна красота, освен това, че живее на брега на езерото индусите то се смята за свещено и е специален, почитан място. Всяка година в близката околност на езерото минава свещената церемония на вярващите хора, изповядващи религията Хинду. За да участвате в церемонията, тук идват хора от цяла Индонезия и от различни краища на света. Но дори и тези церемонии не правят остров твърде пренаселено кандидатстване за специалността и туристи, и тук се запазва уютна атмосфера.

Тези, които смятат, Ломбок е твърде тихо и спокойно място, могат да извършат онлайн резервация на билети до Малайзия и да се отправите към един от курортите, по-жив, но не по-малко забележителни от остров Ломбок. Приятелски настроени местни жители, невероятна природа и приятна атмосфера ще превърнат обикновена пътуване във вълнуващо пътешествие.