Бъди красив » Деца » Запазваме нежност и здраве

Запазваме нежност и здраве

Запазваме нежност и здраве

Детска кожа е много нежна и всяка майка иска да я запазим такава в продължение на дълго време. И за това се нуждаят от специални грижи за нея. Този процес е много труден.

Кожата на бебето има своите особености. Епидермиса е относително хлабав и е тънък роговия слой, което допринася за леката ранимости и склонност към раздразнителност. Също така лесно увреждане насърчава накриво връзка на епидермиса и указател към слой на кожата, в дермата. Детска кожа е слабо работещи потни жлези, които отговарят за изпотяване. Във връзка с това дете лесно прегрява или переохлаждается. Мастните жлези работят с по-голяма сила, така че кожата е склонна гнейсу, милиям, угрям новородени. Кожна покривка е неутрална среда, която е благоприятна за патогенни микроби.

Много важна роля в реакция на кожата към различни средства за грижа играе имунната система, която все още не е формирана. Могат да се появят алергични реакции на крем със сложен състав. Не си струва да излагате кожата си дете по същия кремам, които можете да направите у дома сами, ръчно смесване с миксер натурални съставки. Това поражда сериозни проблеми.

В момента има много серии детска козметика. Основните изисквания към нея са: козметика трябва да бъдат изработени от качествени суровини, всички компоненти трябва да бъдат разрешени за прилагане на децата, трябва да са изпълнени всички тестове за безопасност, опаковане, с посочване на производителя и състава на средства.

Сега нека да се справят със статут на видове средства. Лосион – водно-алкохолен разтвор, за децата той не е в състава на алкохол и е предназначен за почистване на кожата от замърсяване и я обезмаслител. Също така има лосиони, които предпазват от слънцето.

Крем е основен елемент в грижата за кожата на детето. Има много и различни кремове с различни предназначениями. Сами крем се използва за овлажняване, други като противовъзпалително средство, трети – за лечение на пеленочного дерматит.

Присыпка, или пудра на прах, се използва основно, за да се грижи за гънките на кожата. В такива места, повишена влажност, а с помощта на прах я излишните се премахват. Но трябва много внимателно да я използват, тъй като присыпка може скататься в бучки, които в бъдеще ще се доставят на бебето дискомфорт.

Бебешки сапун се различава по-ниско съдържание на алкали. Това предпазва от нежелан изсушаване на кожата. Но да се ползват сапун стои колкото се може по-рядко да се избегнат проблеми с кожата покривка.

Задълбочено грижа трябва да бъдат слабините на детето, тъй като често се развива пеленочный дерматит. Причините за възникването му могат да бъдат провала на имунитета, преминаването към изкуствено хранене, повишено съдържание в урината на бебето амоняк, и, разбира се, продължителното в мокрите пелени. Проявява пеленочный дерматит, зачервяване на кожата и дребни обрив в областта на слабините. Детето става неспокоен и мрачен, във връзка със сърбеж и болка.

За лечение се използват цинковую паста, специални лечебни крем. Трябва внимателно избършете кожата на бебето, по-често сменят памперси. Въздушни вани позволяват на кожата да диша по-добре.

При спазване на всички правила за грижа за кожата на бебето, можете да си здрава за дълго време.