Бъди красив » Красота » "Маникюр за начинаещи: основи, съвети и напътствия

"Маникюр за начинаещи: основи, съвети и напътствия

Това е кратко ръководство за тези, които по една или друга причина е решил да направи маникюр на себе си. Това не е толкова трудно, ако се подходи разумно. Прочетете и това...

За ръцете и ноктите винаги изглеждат добре поддържани, трябва да е около един път в седмицата да правя маникюр. Тази процедура може да се изпълни майстор в салона за красота – бързо и внимателно.

Но, в някои от тях няма възможност да правят маникюр в салона, при други на време и желание. Съветваме ви научи да направите маникюр у дома си сам. С малко практика и ноктите ви ще изглеждат така, сякаш сте редовно да посещавате салон за красота!

Видове маникюр

Има много видове маникюр и преди всичко, да се определи кой ви подхожда най-много.

Обрезной, или класически

В процедура за класически маникюр включва премахване на кожичките с помощта на метални щипчиков или остри маникюрных ножици. Обрезной маникюр е подходящ обладательницам груба и дебела кутикула. Този вид най-травматичный. По невнимание можете да се нараните, отрежете твърде много кожата. Поради това може да възникне възпаление, а ципа още повече загрубеет и ще започне да расте по-интензивно.

Необрезной (европейски)

Този вид маникюр се предвижда премахване на кожичките с помощта на специални средства въз основа на меки киселини (млечна и плодов). Необрезной маникюр е подходящ за жени с фина и нежна кожата на ръцете. Средство да разтваря ципа безболезнено и деликатно.

Целият процес отнема, къде по-малко време, отколкото при класически маникюре. Въпреки това, този начин за отстраняване на кутикула не е подходящ обладательницам чувствителна кожа, тъй като на компоненти средство може да възникне алергия.

12 инструменти, необходими за маникюр

Този арсенал, просто е необходим за извършване на качествен маникюр.

1. Остри нокти ножици

Ако планирате да променят коренно дължина на своите нокти, нокторезачки ще са между другото.

2. Пилка за нокти

Не използвайте метални пилички, те травмируют ноктите, които след това започват да не стратифицира. По-добре да придобие стъклен пилку или пилку на картонена основа от фин въртящи се абразивни покритие. Първите, между другото, продължават много по-дълго от друга страна.

3. Метални клещи, ако правите обрезной маникюр.

При закупуване на щипчиков обърнете внимание на материала, от който те са изработени. Тези, които са изработени от хирургическа стомана, по-дълго остават остри.

4. Пръчица от портокалово дърво, или метална рамо , по които ще бутане изложени на епидермиса.

5. Необходимите средства за вани:

 • зехтин,
 • морска сол,
 • етерични масла и др.

6. Лакочистител

Изберете този, който не съдържа ацетон. Тази течност лесно и нежно ще премахне лак с нокти и при това няма да навреди на тях. Ако имате лакочистител с ацетон, а след това специалистите съветват да добавите в нея малко глицерин. Той ще задържи влагата вътре нокти, която обикновено се "взима" ацетон, и не ще развалят ноктите. Премахване на лака от ноктите с помощта на този коктейл също е лесно.

7. Памучни топки или дискове

Помагат за премахване на лака от ноктите и около ноктите вила.

8. Успокояващо олио за кожичките

Нанася се преди процедурата да я изтриете.

9. Средство за премахване на кожичките

Помага бързо премахване на епидермиса, без помощта на ножица.

10. Крем за ръце

Трябва да се използват постоянно, за да може кожата е мека, не шелушилась.

11. Основно покритие и закрепитель

Позволяват лаку по-дълго се държат в ноктите си.

12. Лак за нокти

Най-добре е да има голям обхват, за да изберете под настроение и ансамбъл дрехи.

Техника на изпълнение на маникюр: 4 етапа

Ако вие ще спазвате всички етапи на изпълнение маникюр, ноктите ще изглеждат красиви и здрави.

1. Вана за къпане

Ако решите да обрезной маникюр, непременно направете ванночку за ръце. Тази процедура размягчит епидермиса, и тя може да бъде премахнете лесно и без наранявания.

Изсипете в купа с гореща вода толкова, за да можете напълно да се потопите в нея и пръстите на ръцете. Добавят се две-три супени лъжици зехтин, две супени лъжици безцветна морска сол, няколко капки етерично масло (например, лимонов, който изсветлява пожелтевшую нокътната плоча).

Масло, за да се омекоти кожата и напитает ноктите си с ценни витамини, а сол ще ги направи здрави. Потопете се в този разтвор на пръстите на ръцете и задръжте за около 10 минути. След като ципа ще стане по-мека, се пристъпи към нейното отстраняване.

2. Премахване на кожичките

Изваждане на един пальчику, шпатула или пръчка отодвиньте кожичките към основата на нокътя.

Трябва да действаме с достатъчно усилия, все пак, не прекалявайте – може да навреди на основата на нокътя. След това с помощта на остра страна на пръчка или нож, търкат от кожичките остатъци на кожата.

Ако са останали парченца, отстранете ги с помощта на щипчиков. Щипчиками трябва да отхапвам кожата, а не да се откъсне от нея. Така ще се избегне порязване.

При необрезном маникюре епидермиса се отстранява с помощта на специални средства – cuticle remover.

Нанесете гел около ноктите, като не забравяме и за област под ноктите.

След това внимателно, с помощта на пръчки премахнете средство заедно с разтворена епидермиса.

Нанесете го по-добре не на всички пръсти, тъй като ремувер доста бързо изсъхва. Процесът на два нокътя.

Много майстори по маникюру съветват нанесете средство за премахване на кожичките на ноктите, покрити с лак. Тъй като някои от тях са доста агресивни състава, който разрушителни влияния на нокътната плоча.

3. Корекция на формата на ноктите

Ако сте решили максимално да се съкратят своите нокти, възползвайте се от маникюрными ножица. Состригайте ноктите един сигурни движение.

Изберете бъдещата форма на ноктите. Има няколко: заостренная, стилетто, овални, квадратни, кръгли. Ако имате дълга здрави нокти, тогава можете да си позволите остри формата на ноктите. А ако е носителка на слаби нокти, по-добре ги придават квадратна форма.

Подпиливая ноктите, предаде пилку в една посока, за ноктите не слоились. Моля, имайте предвид, че всички нокти на краката са били с еднаква дължина.

4. Нанасяне на лак и грижи

За да лак ложился точно, не е влизал извън границите на нокътя, следвайте тези инструкции:

 1. За начало обезжирьте ноктите с помощта на средства за снемане на лак, за да декоративно покритие легло гладко и без мехурчета.
 2. Нанесете основното покритие, което не само спестява от пожълтяване и вредното въздействие на лака за нокти, но и выровняет повърхността на нокътя.
 3. Сега вземете малко лак на кисточке. Прекарайте четка от основата към края на нокътя.
 4. Втори и трети тампон направете и от основата на нокътя, пускайки пискюл един вид дъга, за да го краищата.
 5. В края на възползвайте се увековечи покритие, което ще даде маникюру блясък и ще удължи живота му.
 6. Ако сте в бързаме, възползвайте се от така наречената "сушене". Само една капка "сушене" в основата на нокътя и лака изсъхва почти веднага.
 7. Ако сте отишли за край на нокътя, подкорректируйте несъвършенства с помощта на малка четка, покрива с памучна свещ пръчки и средства за облекчаване на лак.
 8. Не забравяйте постоянно да се насладите хидратиращ или подхранващ крем за ръце, който ще ви предпази кожата от сухота и лющене. Освен това, погрижи се за епидермиса. Използвайте хранително масло, което трябва да се втрива в епидермиса до пълното усвояване, и тя винаги ще изглежда спретнато.

Как правилно да изпълнява маникюр в домашни условия, съветват експерти в това видео: