Бъди красив » Здраве » Марва Оганян: методи за прочистване на организма и глад

Марва Оганян: методи за прочистване на организма и глад

Марва Варгшаковна Оганян – лекар-природолечител, доктор на науките в областта на биологията и изключителен биохимикът посвятившая повече от 45 години от живота си на медицината. M. В. Оганян има свой поглед върху произхода и развитието на заболявания у човека. Тя смята, че всяка болест идва директно от неправилно хранене и замусоривания го вредна храна. Следователно, лечението на болестта трябва да започне с очистительных техник на стомашно-чревния тракт. Техника Марвы Оганян е в състояние да излекува всякаква болест и е помогнал на голям брой хора да си възвърне здравето.

Марва Оганян: методи за прочистване на организма и глад

Теоретична част методология

M. В. Оганян в книгите и лекциите си казва, че е отказ от храна, е най-добрият начин да изчистите и лекува тялото. Лекарите вече много години се използват кислород за медицински цели, определяща го ефективността на факта, че човек прекарва 80% от жизнена енергия за храносмилане храни. Лишавайки тялото от такава необходимост, т.е. като се започне постенето, той започва да използва тази енергия за рехабилитация и възстановяване. По време на глад спира растежа на клетките, а така също активно умират ненужни клетки.А след като започнеш да се хранят пълноценно, клетките на имунната система расте с огромна скорост, укрепване на имунната система.

Как да започнете да почистват по Оганян

Позовавайки се на думите на Марвы Оганян, може да се отбележи, тази тенденция е, че на съвременния човек понякога е трудно да прехвърлите отказ от храна, дори краткият и в лечебни цели. Организмите на повечето хора, които сега зашлакованы и нахимичены вредна храна, тежки климатични условия и нездравословен начин на малоподвижным начин на живот. Като се започне постенето, човек със слабо здраве, веднага излизат навън и самите знаят скрити и хронични заболявания. Всичко това провокира пациента да завърши лечението на глада.Така че, да се обърнат към този метод на пречистване, трябва с голяма предпазливост и внимателност.

За такива случаи, а ги повечето, от лекар и има определена техника, наречена – Условно от глад. Нейната същност се състои в това, да не се консумират храни, но през цялото време пият такси, като например:

 • диуретици билки;
 • успокоителни билки;
 • cholagogue билки;
 • очистительные такси.

Към всичко това се добавя мед и лимон. Позволявайки си да пият настойки от билки – желание да има човек се чувства минимално, така че да задържа такава практика не е доста трудно. Освен това, дори и такава, за разлика от абсолютно на гладно, на практика, дава забележителни резултати. Но трябва да следите за своите самочувствием и състояние, не трябва да измъчва себе си, опитвайки се да се държа колкото се може повече дни. Ако имате усещането, че вече е невъзможно да се продължи, то по-добре да спре глада.

Марва Оганян: методи за прочистване на организма и глад

Подготовка и начало на пречистване

Като се започне постенето, трябва да почистите вашия стомашно-чревния тракт. Нататък стъпка по стъпка е описана цялата техника очистительной процедури, се придържат към която е препоръчително при спазване на всички елементи.

 1. Предварително се въоръжите с лимони, натурален пчелен мед, билки и слабително действие.
 2. Строго вечер, в 19-20 часа и да се вземе очистително. Ако на заболявания на стомаха не, се приготвя разтвор 50гр магнезиев сулфат в чаша вода. Ако има проблеми със стомаха, можете да пиете 3 супени лъжици рициново масло. Децата разчитат 1 супена лъжица.
 3. След това да се пие очистително малко количество сварен бульон.
 4. Пиене на предходното, да легне на дясната си страна (за предпочитане без възглавници), с електрическа възглавничка на черния дроб. Лежи неподвижно в това положение за 1 час. В рамките на това време, е нужно да се пие отвара, като се изчисли времето, така че към 9 вечерта бе пие 6-7 чаши. След 9 часа не трябва да правите нищо особено, за да гледате телевизионни предавания, а по-добре да заспим.
 5. Събуждайки се рано сутринта, не по-късно от 8 часа, трябва да проведе чистка на червата клизма. В чаша Есмархов се налива 2,5-3 литра вода температура комфортна тяло, добавят 2 супени лъжици готварска сол и 1 чаена лъжичка сода за хляб. Край на тръбата се намазва всяко масло. Процедурата се извършва в легнало положение в коленно-локтевом положение. Същата клизма се повтаря още 2-3 пъти, до пълното освобождаване. На следващо място, всяка сутрин се прави точно същото почистване на червата (7-11 дни).
 6. След провеждането на процедурата, веднага трябва да отидете в банята, по-добре горещо. След като душа и започва самото гладуване на билки без твърда храна. Пие само трябва да събран от отвара с мед и лимон. И на 7-ия ден на гладно може да се добави прясно изцедени цитрусови сокове от портокал и грейпфрут.
 7. Тези действия: сутринта клизма + пиене на настойки и сок се провеждат всеки ден, в продължение на 7-20 дни, в зависимост от доброто.
 8. По време на провеждане на очистительной практика много вероятно да се случи рвотные желание и силно гадене. Репресират ги не се е съветвал. Толкова език може да обкладываться бял филм – трябва да белите специална стъргалка, или на обратната страна на една чаена лъжичка. Ако практиката се провежда както трябва и в тялото започва да се прочиствам, от носа може да се появи силна гнойни секрети и започне кашлица с заминаващи отделяне на храчки. В такъв случай, не си струва да бъдат сплашени и да прекратява постенето, а напротив, ние трябва да продължи до тогава, докато всички секрети не ще спре.

Приготвяне на лечебни отвари

За да се подготви тинктура от билки, е необходимо:

 • мелиса;
 • мента;
 • псилиум;
 • риган;
 • валериан;
 • градински чай;
 • коприва;
 • мечо грозде;
 • motherwort;
 • дафинов лист;
 • шипка;
 • knotweed.

Брой треви и техния състав, могат да се различават от предложените. Те могат да се заменят с други или изобщо да се откажат от някои.

Билки ситно натрошен, или смажете в блендер. Три или три и половина литра вряща вода се изсипва 8 големи лъжици събиране и оставете да престои. Пийте под формата на топлина в продължение на деня, добавяйки 1 чаена лъжичка мед и ¾ лимон в чаша. На ден трябва да става 11-13 чаши бульон.

Марва Оганян: методи за прочистване на организма и глад

Изход от глад

Критично важно правилно и разумно да се измъкнем от глад. Да не само да се подобри и да се излекува тялото си, но и да се постараем да не му навреди. В края на краищата, за 2-3 седмици, тялото ви ще свикне с липсата на храносмилателните процеси, така че внезапното преминаване от глад и да твърди, а още по-лошо вредна храна — е в състояние да причинят огромни щети на здравето.

Първите дни след като излиза, трябва да се пият само прясно изцедени сокове и пюрета от плодове и зеленчуци. И да пие събиране, 3 чаши на ден. Храната трябва да бъде 3 пъти на ден, в 11 часа, в 15 и 19 часа. Постепенно въвеждане на зеленчукови салати ситно нарязан или протрит. Малко по-късно, зеленчуци могат да се пекат. И да се пие на ден 1-2 сурови яйца.

В рамките на един месец, храната трябва да се състои от плодове и зеленчуци, билки и сокове. И само за 8 седмици може да започнете да въвеждате прости зърнени култури на вода, масла и леки супи от зеленчуци и билки. Риба, месо и млечни продукти се изключват напълно от менюто си.

Ако по някаква причина се мине пълен курс на пречистване не работи – не трябва да се разочароват, защото дори седмица този глад ще бъде от полза и ще направи тялото ви по-силни и по-здрави. Повтарям метод на пречистване в същата последователност, за да може на всеки 3 месеца, за постигане на добри резултати. Изключително полезно е да се премине през "Условно гладуване" на хората, желаещи да преминат на здравословна храна, да станат вегетарианци или сыроедами.

Техника Марвы Оганян наистина уникална по рода си, успя да подобри здравето и живота на хиляди благодарни последователи.