Бъди красив » Деца » Масаж на бебето

Масаж на бебето

В майчиното възраст гимнастика и масаж — това е рецептата за правилното физическо, а психическо развитие. В ранна възраст на детето полага една основа, от която в бъдеще зависи здравето на човека. Как правилно да правите масаж на детето?
 

Масаж на бебето

Масаж — механични ритмични дразнене на тялото. Масаж действа в зависимост от техники, които можете да направите дълбок масаж, а може да се правят на повърхностни. Едно от най-добрите имоти за масаж — благотворен ефект не само върху един парцел, който е подложен на масаж, но и върху целия организъм.
Когато бебето се намира в майчиното възраст — на него влияе положително масаж, увеличава неговата маса, се подобрява обмяната на веществата в тъканите, подобрява регулация кръв, се засилва циркулацията на кръвта, така също подобрява храненето на тъканите и кожата става стегната и еластична. Гимнастика и масаж ускорява формирането на двигателните умения при бебето, така необходими му в ранна детска възраст.
Особено полезен е масаж на децата, които са неактивни и деца с лош апетит, апатичен мускули и подозрителни за рахит. При рахит масаж успешно ще действа в продължение на всички етапи, с изключение на етапа на остро протичане на болестта. Наблюдение на специалисти дават добър резултат при използването на масажа при възпаление на белите дробове на бебето.
Има такива видове масажи:
  • Гали;
  • Повърхностно месене;
  • Дълбоко месене;
  • Износени;
  • Вибрация;
  • Лесно effleurage.
Гали — леки, ритмични и плъзгащи движения по кожата на гърба или ладонной повърхността на дланите. Гали, спомага за подобряване на обмяната на веществата и действа на детето успокоение. От редовността на провеждане на сесии на масаж се подобрява апетита, мускулната маса нараства по-бързо.

Износени — това е един от вариантите потупва. При шлифоване се извършва малко по-голям натиск с ръцете си, което има положителен ефект както върху кожата, така и на подкожную мастна фибри и повърхностни мускули на тялото. Също така, при шлифоване се подобрява храненето на мускулите, повишава се сократительная способност и еластичност.

Месене се извършва обикновено по-къси движения на ръката, но натискът трябва да бъде по-голям, отколкото при шлифоване. Месене оказва механично въздействие върху тъканите, които се намират дълбоко. Месене е от голямо значение за малките деца, тъй като при разминании се подобрява кръвообращението и храненето на мускулите, в резултат на което се увеличава маса, сократительная способността и силата на бебето.