Бъди красив » Здраве » Метрогил гел вагинален: инструкция за употреба, мнения

Метрогил гел вагинален: инструкция за употреба, мнения

Метрогил лекари да предписват при вагинитах, розацея, акне и различни сериозни инфекции (урогенитальный трихомониаза). В състава на лекарството е единственото активно действащо вещество: метронидазол. Метронидазол е намерил широко приложение при лечението на много инфекциозни заболявания, в това число и изброените по-горе, в ума на своите противогъбични и противопротозойным лечебни свойства. Той отлично премахва възпалението, което е един приятен бонус и така един от най-ефективните лекарства в борбата с женски инфекции.

Метрогил гел вагинален: инструкция за употреба, мнения

Принцип на действие

Метронидазол се промъква вътре в клетките болест бактерии, приближава заедно с това в реакция с част от микроорганизми, а именно, с протеини, които се транспортират вътре в самата клетка. С тази реакция се случва в града на производството на нуклеиновите киселини в ДНК на микроорганизми с помощта на 5-нитрогруппы метронидазол, това води до смърт на болестотворни бактерии. Метронидазол премахва и премахва действието на някои бактерии, отнасящи се до предвид най-простите: Trichomonas vaginalis, Gardnerella vaginalis, Entamoeba histolytica и дрМощен противостояние на активното вещество се поддават на анаеробни бактерии и грамположительные микроорганизми.

Гел прозрачна, без мирис и цвят, го инжектира интравагинально (за предпочитане през нощта, най-добре е точно преди лягане) специален дозатор по 5 грама, това е стандартна дозировка, която е назначена в обичайните случаи. Курс терапия варира от 5 до 7 дни, в зависимост от тежестта и вида на причинителя.

Ефектът от прилагането на лекарството става видима, в някои случаи, след първото му инжектиране. Важното е, да не пропускат процедури за въвеждане на гел, лечението трябва да се извършва систематично, след консултация със специалист и въз основа на резултатите от анализите.

Странични ефекти

Странични ефекти не се срещат често и имат кратък характер под формата на местни реакции като:

  • Сърбеж;
  • Усещане за парене;
  • Зачервяване и подуване на стените на влагалището;
  • Уртикария;
  • Често уриниране.

Може да се появи повръщане, гадене, потъмняване на урината, главоболие, диария, леко повишаване на кръвното налягане, запек,

При възникване на по-сериозни симптоми трябва да се обърнете към лекар за съвет и установяване на причините за възникване на реакции, а също така, ако по-нататъшното използване на гел невъзможно, търсене равностоен метод на лечение.

Противопоказания Метрогила

Противопоказания за лечение на вагинален гел са: чувствителност към производно на нитроимидазола, още левкопения нарушения на ЦНС, на първия триместър на бременността и периода на кърменето.

Струва си също така да повишено внимание да използвате гел на хората с бъбречна и чернодробна недостаточностями, бременността в по-късните дати.

Прилагането на гел

Метрогил специалисти предписват пациенткам в положение, които са за 6-9 месеца е в света, но принципното условие става минимален риск за живота и развитието на бебето, тъй като лекарството може да се отделя заедно с кърма. Кърменето се прекратява при лечението на сериозни инфекции в период на пълно оздравявяне на пациентката.

От полов живот по време на лечението също така трябва да се откаже, в отделни случаи трябва да се лекува постоянен партньор.

Гелът отлично се е утвърдила на пазара днес и любители на много жени поради своята широка достъпност и ниска цена. Сред опитните потребители на този наркотик голяма част от положителните коментари. Мнозина казват удобство на въвеждането на гел чрез специален спорта, който улеснява притока на активното вещество в точното място.

Метрогил гел вагинален: инструкция за употреба, мнения

Непосредствено преди началото и след процедурата трябва да бъде добре дезинфекция на ръце, за да заедно с наркотици патогенни микроби не са попаднали вътре уязвленной микрофлора на влагалището.

За начало трябва да се извлече опаковка от оригиналната опаковка и целлофанового чувалчета. За попълване на спорта трябва: след отстраняване на капачката на тубата, да се носят опаковка с кръгови движения в тубичка с гел. На апликатора трябва да има изправено положение, тя трябва да се запълни изцяло. Туба с плътно затваряне.

Въведете опаковка изключително внимателно и дълбоко във вагината, внимателно и плавно натискане на буталото. Гел не трябва да остане, а следователно, цялото съдържание напълно изтръгне във влагалището. Опаковка се извади, измиване от външната страна, в никакъв случай не бива да се мият или избърсват в него! Да се съхранява на сухо място, в достъпно място за деца. Избягвайте попадане на препарата върху отворени рани, порязвания, особено в очите!

Необходимо е по време на лечението да се откажат от алкохола и приема на лекарства, несъгласувани с лекуващия лекар.

Въвеждането на гел, нюанси

Първо, може и да не успеете от първия път да въведете гел, трябва малко приноровиться и да изберете удобна поза за процедурата, на много жени уловил въображение две позиции: в легнало положение по гръб, малко повдигане на крака и изправено положение, когато един крак поставен на хълм. Най-добре е да се инжектира гел, стои, широко раздалечени крака, максимално да се отпуснете, за да не се нарани стената на входа на влагалището. Опаковка прилага колкото е възможно по-дълбоко, но не прекалявайте! След въвеждането трябва за известно време да си легне, така че част от гел не ще высвобождаться (извлече) от влагалището.На сутринта гел в някои количество да излезе, това трябва да се предвиди и да се вземат водни процедури, за да се дренира излишната гел и да се предотврати появата на сърбеж, неприятни усещания и евентуално замърсяване бельо.

Достойнство

Гел също е известен със своята стойност. Отбелязан е фактът, че по-скъпите лекарства, подобно действие, притежават по-малка ефективност, отколкото Метрогил. В хода на правилното и последователно лечение анализи намазка показват добри резултати, следните симптоми се появяват още не скоро. Освен това, повечето пациенток отбеляза положителен ефект и изчезването на сърбеж и обилни секрети, с неприятна миризма и след първите няколко дни на продължително лечение Метрогилом.

На жената при избора на таблетки или друга равносильной алтернативи дават предимство на гелю предвид простотата на неговото прилагане, не трябва да си спомним за времето за прием на следващата хапчета, трябва само един или два пъти на ден да се инжектира гелът. Също така, този метод е по-подходящ за тези, които са маркирани с проблеми със стомашно-чревния тракт или има чернодробна недостатъчност.

Недостатъци

Взаимодействие гел с други лекарствени средства е пренебрежимо малка, но действието на някои лекарства се засилва, като Варфарин и антикоагуланти, дисульфиры. Последното лекарство засилва реакции от страна на нервната система, което може да увеличи риска от по-тежки странични явления.

Предозирането на вагинален гел не била регистрирана и риска от появата си на минимална, почти невъзможно.

Метрогил гел вагинален: инструкция за употреба, мнения

Положителни отзиви сред потребителите

Метрогил – лекарство, утвърдена на фармацевтичния пазар, се радва на популярност, и не без причина! Гел наистина ефективен и евтин, той се превърна в пръчка — выручалочкой за жени и момичета, който веднъж се е сблъсквал с инфекциите микрофлора на влагалището. Използвайте го с препоръките на вашия лекар.

Марина, 25 години: "за Първи път се сблъсква с вагинитом. Джогинг към гинеколог, преминали тестове, тя назначи гел Метрогил и хапчета със същото активно вещество. Пролечилась целия положенный курс – всяка седмица. Аз съм стабилен. Разбира се, това не е най-приятен лечение, но си струва гел е удобно да се въведе, не миришат и нямат цвят, за мен най-важното нещо. Силно бельо не зацапва. Препоръчвам, много добре помага, сега нищо не се притеснява."

Оксана, 33 г.: "Отдавна страдам от бактериален вагинозом, възниква периодично, много неприятно явление. Спасява Метрогил, след него анализите са чисти, не са тези ужасни симптоми. Курс, обикновено в продължение на седем дни. Добър препарат, ефективен."

Анастасия, 27 години: "След дълго лечение на медикаменти се развива дисбактериоза на червата, и откъде е дошъл дисбактериоза на влагалището. Стартира ситуация, са всички най-ужасни симптоми (сърбеж, миризма). Лекарят прописала след удар Метрогил, лекуван внимателно, се страхуваше да не се отърве от това заболяване. Паралелно пиеше хапчета. Курс изцяло е минал, не е пропускала. След два дни премина всички неприятни симптоми изчезнаха, но не спирайте да ги лекуват. Намажете чист, доволна съм. Благодаря Метрогилу, евтин гел и без съмнение полезен!"

Василиса, на 21 години: "Започна редовен физически, и след отдаване анализи при акушер-гинеколог ми дадоха лист хартия, където е написано, че имам разкри бактериална вагиноза, въпреки че самата аз дори не подозирах, просто имаше много секрети. Специалист назначи вагинален гел под името Метрогил. Влезе в аптеката, объркан ниска цена, но сега всичко е толкова скъпо, особено, лекарства за женското здраве. Купи, започна да се прилага преди лягане. Три дни минаха, бельо малко пачкается, но изчезна богат избор.Лекуван за малко повече от седмица, се радваше, че има хубав специална опаковка, не трябва да се търси и най-мудрить тела. Лечението е наздраве! Оказва се, че все още има достъпни и качествени лекарства в нашата страна, гел надмина очакванията ми."