Бъди красив » Развлечение » Филм, който може да се промени - Облачен атлас

Филм, който може да се промени - Облачен атлас

Филм, който може да се промени - Облачен атлас

Сценарият на този филм е написан по мотиви от едноименния роман на писателя Дейвид Мичъл. Името на Облачен атлас , публикувана през далечната 2004 г. книга, привлечен от заглавието на произведение за пиано на композитора Тоси Итиянаги, между другото това е първата съпруга Йоко Оно. Филмът е двусмислен, се състои от смес от различни жанрове, с акцент върху историко-фантастична гледна точка. Това е вероятно, че след първия преглед ще остане утайка неразбиране на случващото се на екрана, което прави картината много се възприема негативно. Обаче повторен внимателен преглед определено променя първите си впечатления.

История за прераждането на душата по време пиеси, сопряженная с въпроси на равенството и свободата на мисълта. Филмът има няколко отделни сюжетни линии, малки истории, които се случват в миналото, настоящето и бъдещето в различни места на планетата Земя. Само такива истории шест, като пет от тях отиват последователно и същността им се разкрива напълно, с изключение на финалните акорди. Последната шеста повествуется изцяло, след което всички предишни разкази в обратен ред се допълват край.

Интересен момент е, че всеки от завършени истории е финалната сцена очните ябълки с предишната повестью. Във филма се проследи още една мисъл, изразени веднъж писател Дейвид Мичъл, за това, че за човешката раса се характеризира с лов на себе си такива: човек лов за друг човек, една група хора преследва друга, племе повече улавя племе е по-малка, една нация срещу друга и т.н.Спира този процес, като винаги одномоментным памук и връщане на човечеството е в дълбока деградация, след което с напредването на този процес на превключване продължава до следващия памук. В ролята на памук може да действа ядрена война, природно бедствие или смъртоносна вирусна инфекция.

Отлична в цялата работа режиссерской екип, сумевших, може би, за първи път в историята на кинематографа да се работи в добре координирана екип с единна концепция, а не се теглят всеки своя сегмент с подаване на материала във вид на алманаха. Перфектно подбрани кино схема позволи да се отклони от хронологията на оригиналния роман, да се движат от край до началото на твърде необичайно и трудно за адекватно възприемане при гледане, така че историята да вървят успоредно, едновременно, с участието на събития във всички разкази.

Да прехвърлими удоволствието от гледане на качествена, на оригиналната версия на филма с дублированным превод в онлайн кино Megogo.net да може всеки, който желае.