Бъди красив » Здраве » Никофлекс миро: от това, което помага, прилагането, колеги, мнения

Никофлекс миро: от това, което помага, прилагането, колеги, мнения

Никофлекс — миро, действащи вещества, които са капсаицин, етилен гликол салицилат, этилникотинат. Е наркотик, с обезболяващо, противовъзпалително, разсейващо и дразнещ ефект.

Никофлекс миро: от това, което помага, прилагането, колеги, мнения

Съдейки по инструкции лекарството съдържа вещества, притежаващи съдоразширяващо ефект. Благодарение на тези вещества на мястото на приложение се усеща топлина. Маз се прилага при болка синдромах.

Миро много ефективен, облекчение настъпва след няколко минути. Тя подобрява кръвообращението, затопля се, че помага за премахване на възпалителни заболявания на опорно-двигателната система.

Състав

Миро Никофлекс за външно приложение се предлага в специални тубах по 50 гр. Освен основните действащи вещества в мазила има не по-малко важни компоненти, които допринасят за бързо възстановяване:

  • Цетостеариловый алкохол. Това вещество често се използва в козметологията. Основните му свойства са: кровоостановление, омекотяване на кожата, свиване на порите, дезинфекционное действие.
  • Минерално масло. Остатъчни масла са в състояние да влиза във взаимодействие с клетките на организма, като по този начин обуславливая тяхната защитна функция. Това е минерално масло помага на организма да се защитава отрови, вируси и радиоактивни вещества. А също така тя подобрява процеса на обмен, укрепва кръвоносната система. Се бори срещу инфекции. Е антибактериално и противовъзпалително средство, способства за бързото зарастване на механични травми, предпазва от болезнени усещания.
  • Бял парафин. Най-много се използва в физиотерапия. Е противовъзпалително, болкоуспокояващо, релаксиращ, възстановителен и заздравяването на раните средство. Разширява капилярите, малките кръвоносни съдове. Подобрява лимфообращение, отпуска мускулатурата, поддържа интензивен метаболизъм. Лечение бял парафин ускорява процеса на синтез на костни фрактури, възстановява периферните нерви.
  • Лавандуловото Масло. Това вещество е успокояващо. Действа като противовъзпалително средство. Лекува порязвания, ожулвания и изгаряния по кожата.
  • Пречистена вода.

Показания

В основата на тази мехлем да се ползва от хората, активно занимаващи се със спорт. Никофлекс се използва при контузии и разтягане, възпаление на меките тъкани. И не само. Да се приема при следните заболявания:

  • Мускулни болки. Това е при силни болки в мускулите.
  • При тендовагините във фаза непълна ремисия. Тендовагинити се характеризира с възпалителни процес в сухожилии и своята черупка.
  • Полиартрит. Това е тежко заболяване, което означава множествено възпаление на ставите.
  • Неврит. Тази болест се отнася до периферните нерви.
  • Ишиас, който се характеризира с защемлением или възпаление на седалищния нерв.

Никофлекс миро: от това, което помага, прилагането, колеги, мнения

Как действа Никофлекс?

Гел прониква вътре, дразнене на рецептори на кожната покривка и причиняват рефлекс реакция. В крайна сметка се развива хипертермия на кожата.

Основната цел на този наркотик е засилване и освобождаване на централната нервна система от энкефалина и ендорфин. Никофлекс прави болката е по-остра или изобщо не я потискат в местата на поражение. Този процес се случва благодарение дразнещо импулси в нервната система.

Противопоказания

Лечение, без контрол от лекар, според много от пациентите води до появлениям алергични реакции.

Никофлекс е противопоказан за бременни и кърмещи. Както и не се е съветвал да се използва крем, ако е нарушена целостта на кожната покривка. За тези, които имат повишена чувствителност към лекарството, наличието на остър артрит, бронхиална астма или аспириновой, се прилагат Никофлекс не се препоръчва. Децата до 18 години курсът на лечение данни на наркотици също е противопоказан.

Как трябва да се прилагат мехлем?

Болкоуспокояващи хапчета от мазила Никофлекс по ефективност не изостават. За съжаление, Никофлекс се предлага само под формата на мехлеми за външно приложение.

Ако следвате инструкциите, преди да нанесете гел трябва да се изплакнете засегнатите участъци с топла вода, за да разкрие кожни пори. След това кожата избършете. Едва след тези действия нанася слой лекарствена мазила.

За да се постигне максимален ефект от лекарството, трябва да се трие колкото се може по-интензивно. Използването на този наркотик трябва да бъде не повече от 2-3 пъти на ден.

За това, за да се затопли на мускулната тъкан преди физически упражнения, маз се нанася ивица в 4-5 виж

Важно е да се знае, че прилагането на Никрофлекса води до засилване на усвояването на лекарства. Именно защото не трябва да се прилага Никрофлекс едновременно с други лекарства. Време между прилагането на една мазила и други трябва да бъде не по-малко от два-три часа.

Тези, които са загрижени болезненост в ставите, трябва да започне първите три дни от лекарството се прилага само веднъж на ден. В следващите дни по два пъти, за предпочитане веднъж сутрин и толкова вечер.

След нанасяне на мехлеми за предпочитане веднага изплакнете я с ръце, за да се избегне попадането на лекарството в очите.

Срок на годност Никрофлеса е 5 години. Се съхранява лекарството при температура под 25 градуса.

Никофлекс миро: от това, което помага, прилагането, колеги, мнения

Странични ефекти

Съдейки по коментарите, странични реакции от това лекарство са много редки. Но те са там. И най-важното от тях е такъв случай, който се причинява алергии при отеке Квинке.

Не си струва да се притеснявате, ако след използването на мазила се наблюдават зачервяване на места за нанасяне или неприятно усещане, парене или изтръпване. Тези симптоми са съвсем нормални, особено ако това е само началото на курса на лечение.

Предозиране при прилагане на Никофлекса всъщност е невъзможно. И до ден днешен няма подобни случаи. Но този фактор не позволява използването на лекарството при липса на препоръки от специалист.

Какво казват отзиви?

Пациентите са много доволни от Никрофлексом. Над 95 % доволни от това лекарство. Особено го хвалят спортисти и хората в напреднала възраст. Той отлично помага да се затопли мускулите, както преди физически натоварвания, така и след това. Също така, той ефективно се бори с остеохондрозом. Никрофлекс облекчава болки в областта на шията доста бързо. При много пациенти този наркотик е винаги в аптечката.

Благодарение на широкия спектър на действие на лекарството възпалителен процес спира, а отоци преминават за кратко време. Бързо помага при травми голеностопа.

Цена

Цената на лекарството варира от 5 USD до 250. Цената е приемлива, лекарството е напълно достъпно. Една тубичка съдържа в себе си 50 г. В аптеката можете да си купите без наличието на предписание от специалист.

Основни партньори

Един от най-близки аналози, се счита за "Меновазин". Той е толкова активен в ефекта на кожна покривка, ставите. Отлично помага при състезания тяжениях и контузии.

При радикулете най-ефективно ще бъде "Камфарт". Той успява да се справи почти с всякакви възпаления, свързани със ставите. Помага за възстановяване на меките тъкани.

Също така добър начин да бъде "Эспол" или patch "Д-р пепър". И двете средства, произведени в Русия. Активно вещество на лекарството е капсаицин. Именно той и предпазва от появата на болезнени синдроми.