Бъди красив » Здраве » Профилактика на рака на млечната жлеза. Необходимо е да се знае непременно.

Профилактика на рака на млечната жлеза. Необходимо е да се знае непременно.

Една разумна предпазна мярка и стабилно изпълнение на препоръките на специалисти, знаещи как да се предпазим от сериозни заболявания, които не изискват само дисциплинированности, но и временни, а понякога и финансови разходи.

Профилактика на рака на млечната жлеза. Необходимо е да се знае непременно.

Но с оглед на последствията, които често успяват по този начин да се избегне, може да се говори за това, че резултатът си струва усилията. Особено в случая, когато става въпрос за превенция на рак на гърдата.

Фактори, влияещи върху вероятността от развитие на заболяването

Сред най-важните фактори, с които пряко се дължи на намаляване на нивото на риска за възникване на заболяване, включват наличието на редовно интимен живот, както и раждането на детето до 28 години. При тази ефективна профилактика на рак на млечната жлеза ще бъде в случай, ако жената кърми децата си гърди. Има мнение за това, че в периода на кърмене може да помогне за предотвратяване развитието на рака, само ако трае не по-малко от 1,5 години.При медицински специалисти по този въпрос няма точен отговор, но статистиката е доста наглядна: жените, които имат поне две деца, вскормленных кърма, два пъти по-рядко са изложени на риск от появата на заболяването.

Не е за пренебрегване и елементарно мерки за поддържане на добър тонус на организма. Важни спортни занимания, почивка на открито, правилната организация на хранене. Пушенето и лудост, ликьор, понятое дело, не се вписват в възприятия за здравословен начин на живот. Силно се препоръчва да се пази си нервите и да живеят без стреса.

Профилактика на рака на млечната жлеза. Необходимо е да се знае непременно.

Позволете на лекарите своевременно да помогне

Профилактика на рака на гърдата ще бъде наистина ефективна само при участието на специалисти от съответния профил. Ако една жена няма причина да се оплакват на здравето, посещения на маммологу може да се извършва с честота веднъж годишно, но не по-рядко. Пренебрегването на тази препоръка, след постигане на тридесет години напълно недопустимо. Това е особено важно за жените, включени в групата на риска поради наследствено предразположение или висока вероятност за развитие на онкозаболевания. В такъв случай специалист дори може да назначи операция за профилактическому отстраняване на млечните жлези.Това позволява свеждане до минимум на риска от прояви на патология, въпреки че не го изключва напълно. Разбира се, подобни решения се вземат само на базата на задълбочено проучване и при наличие на достатъчно предпоставки.

Трябва да се отбележи, че при висок риск от развитие на злокачествени тумори на млечните жлези и вероятността от поява на рак на яйчниците. Като резултат на това, по приключване на периода на плодовитост понякога е назначена операция за тяхното отстраняване.