Бъди красив » Здраве » Прочистване на червата солена вода в домашни условия: упражнения, препоръки

Прочистване на червата солена вода в домашни условия: упражнения, препоръки

Прочистване на червата солена вода е достигнало до нас от лекар йоги и се счита за изключително ефективна процедура за извеждане на токсините от организма. Безспорен плюс си има физиологичность процес: всичко ненужно се екскретира чрез естествената работа на стомашно-чревния тракт и не само с плажа, но и с тънките черва, което не осигурява клизма. Йога се практикува на процедурата най-малко 4 пъти в годината във време на неактивния сезон. Всеки човек може да пречистят червата солена вода, без вреда за здравето от 1 до 12 пъти в годината, дори и без да е изрично необходимо.

Прочистване на червата солена вода в домашни условия: упражнения, препоръки

Показания

От съществено значение показания за лечения са:

 • склонност към запек и режим на дефекация често пъти на ден;
 • реакция на хранене под формата на повишено газообразования и колики;
 • проблемната кожа при появата на нередности има пряка връзка с употребата на определени продукти;
 • обща отпадналост и сънливост, което често е придружено от раздразнителност и депресия — слушане на себе си, честно разбирате, че организмът е уморен;
 • алергия;
 • незадоволително е състоянието на ноктите и косата.

Провеждане на

Процедурата изисква внимателна подготовка, която да започне по-добре само с настроение — може усещания ще и не най-приятни, но ефект трябва да се радва. Освен това, трябва да се внимава за това, че в деня на измиване не трябва да е някъде бързаме и суетене, по-добре се посвети изцяло на себе си. Необходимо е да се уведомяват близките си за нужното ви спокойствие по време на процеса. Се провежда процедурата сутрин и на гладно, свеж въздух в стаята, ще се отрази благоприятно. И така, алгоритъмът прочистване на червата:

 1. Приготвяне на солена вода. Много е важно, че температурата беше не повече от 40 градуса, това е най-удобно за системи на организма. Рецепта на разтвора е: 1 супена лъжица морска сол в един литър чиста вода.
 2. Релаксация и прием на първите две чаши вода — пийте бавно, но и не много бавно течност, за да не се охлажда.
 3. Специални упражнения, които допринасят за ефективността на процедурата.
 4. Ако веднага се прииска в тоалетна да отида, а след това се повтаря втори и трети пункт, докато не започне да излиза чиста вода естествено.
 5. Не се препоръчва използването на тоалетна хартия, така че да не причини механични повреди, които допринасят за появата на пукнатини в ануса.

Прочистване на червата солена вода в домашни условия: упражнения, препоръки

Вероятно, че до пълно прочистване, при което за една процедура ще бъде напълно промываться на стомашно-чревния тракт и вместо дефекаций в края на този разтвор, който току-що пие, трябва да се практикува не един път. Във всеки случай, трябва да се вслушат в техните усещания и при лошо здраве сесия да спре. Често новаците в прочистването на червата по този начин преследва гадене с първите глътки. За да облекчи състоянието си, може да:

 • добави в разтвор от лимонов сок — около 50 грама на литър използваната течност;
 • намаляване на концентрат на вода чрез разреждане.

Оптимални упражнения за охрана на процедурата

Промивка на червата солена вода не спроста препоръчват да се съчетават с физическа активност — тя винаги спомага за ускоряване на обмяната на веществата, а в този случай — по-бързото прочистване. Най-добре е максимално положителен резултат поспособствуют такива упражнения:

 1. Изправено Положение, краката на ширината на раменете, ръцете сомкнуты горе, бавно удобни писти в двете страни.
 2. Изправено Положение, краката на ширината на раменете, лявата ръка точно пред лицето, дясната се отнася до лявата ключица, неспешные обрати в страна.
 3. Легнало Положение по корем, лицето гледа надолу, пръстите на ръцете и краката управляват в пода, краката малко разведени, преди около ширината на раменете, обрати на главата и горната част на торса на страни, опитвайки се да види противоположни на петата.
 4. Положението седи клекнал, разстояние между коленете си и пятками до 40 см, ръце на коленете, обрати корпуса на тялото в страни с поочередным спускане на коляното до пода.

Препоръчва се гледане на видео инструкции, упражнения, преди да ги изпълните.

Какво и как се яде след

Идеална закуска след процедурата ще средна степен разваренности фигура. Трябва да се избягва добавянето на подправки, но можете да изсипете една супена лъжица разтопено качествено масло. Такова хранене ще даде на тялото необходимата енергия, тъй като това е правилният бавен въглехидрат, ориз поглъща сол със стените на стомаха и осигуряват усещане за ситост. Добър вариант ще бъде всяка варени леща, моркови, доматен сок, сурови зеленчуци и плодове в малки количества.

Пиенето на солена вода със сигурност ще предизвика жажда, която трябва да се утоли с минерална вода и без газ (най-добре), разредена същата тази вода, сокове.

След почистване на червата по този начин, в продължение на поне 2-3 дни трябва да се въздържат от месо, млечни продукти, млечни и тестени храни. Приближава процедура съзнателно, разумно да продължат да се придържат към правилното здравословно хранене, като се изключи храна боклук, сладкиши и друга нездравословна храна. Именно тя допринася за зашлаковыванию поради трудна добро храносмилане.

Противопоказания

Реши по прочистването на червата от токсини солена вода, силно се препоръчва да се обсъди с лекар, на когото има доверие. Строго забранени тази процедура за хората с всички сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт:

 • рани;
 • гастрит;
 • раковите тумори.

Също така е противопоказан сесии за промиване на червата солена вода на тези, които са чести разстройства на стомаха, подуване на корема или проблеми с апендицит.

Прочистване на червата солена вода в домашни условия: упражнения, препоръки

Коментари

Всеки организъм е различен и по свой начин реагира на процедурата за промиване. При хора, практиковавших сесии за прочистване на горе начин впечатления са разделени на:

 • положителни — не всеки успя от първия път, но се наблюдава подобряване на благосъстоянието, състоянието на кожата, ноктите и косата, нормализиране на стола, усещането за лекота и загуба на тегло. Сред успешно практикуване на висок процент на йоги, вегани и просто привърженици на здравословния начин на живот;
 • неутрални — заради гадене или неприятни усещания от пиене солено разтвор процедурата се прекратява и не повторялась, има и такива, които не се е появил позыва почистване на червата;
 • отрицателни — не може да се получи ефект от процедурата, и целият процес е съпроводено с повръщане, някои са навредили на ануса се дължи на често дефекаций и въздействието на сол в лигавицата на червата.

Виктория: "След раждането на дъщеря започнаха да имат проблеми със стол — за 5 дни може да не ходят в тоалетна. Хранят на гърдата, защото по всякакъв начин да избягват прием на медикаменти. За този метод е научил в женски форум, първо много скептичен е конфигуриран и не вярваше в ефективността. В един от почивните дни мъжът тръгна към родителите си с малышкой, за да ми даде почивка, и аз се решавах. Беше много трудно, за първи път осилила само с 2 чаши вода, но чудо няма да принуди себе си да чака дълго — вече през 15 минути, аз седях на тоалетната чиния. Практикувам пъти на месец, заедно с промываниями се променя и тя хранене."

Виктор: "грешен начин на живот, неправилно хранене и безсънни нощи, доведоха до лошото самочувствию, нервности и постоянна тежест в корема. Освен това, имаше выпирающее корема му. Моят приятел от детството, се увлича от източните лекари и понякога да посвети ме в въпроси за прочистване на стомаха соляным разтвор. Под строг насоки опитах и се чувствах добре дошло облекчение. Оттогава очищаюсь през пролетта и есента, понякога ходя на йога за възстановяване на душевен баланс."