Бъди красив » Здраве » Салицилова миро: от това, което помага, е прилагане на отзиви

Салицилова миро: от това, което помага, е прилагане на отзиви

Салицилова миро е наименована въз основа на латинската дума за "salix" ("кора на върба"). Миро е добро средство за помощ за човек. Това е средство, активира при лечение на различни кожни заболявания (например, при отстраняване на мазоли). Салицилова киселина – активнодействующий елемент мехлем, който помага да се справят с болестта. Ключово влияние мехлем: отнемане на възпалението и дезинфекция на избраната област.

Салицилова миро: от това, което помага, е прилагане на отзиви

Разновидности

Съществуват две основни разновидности на мехлеми:

 • Серно-салицилова. Тази разновидност на мехлеми статистически по-често се използва тогава, когато има заболяване, по-нататък като псориазис. Този инструмент се използва само за външно приложение. Ключови елементи: салицилова киселина, сяра и вазелин. От концентрацията на лекарството е 2% и 5%. Сярата, която влиза в състав, трябва да се прилагат върху участък от кожата. След това се случи необходимата химическа реакция, по време на която выделятся сулфиди и киселина (пентатионовая), чрез които се оказват полезни въздействието на мехлем (например, противобактериальный).
 • Салицилово-цинковая. Подходящо наричат тази разновидност на мазила с паста-за дебелина на нейния състав. Ээто средство е предназначен изключително за външно приложение и често се използва при лечението на псориазис, както и на други болести на кожната покривка. Ключови елементи: салицилова киселина, цинков оксид, вазелин и нишесте. Първият компонент осигурява противовъзпалителен ефект и цинк подсушивает кожата.

Принципи на въздействие и област на приложение

Киселина е активна съставка в състава на мехлем, който позволява да се отстранят възпалителни симптом. Други елементи мазила осигуряват кератолическое въздействие, което води до отшелушиванию омертвелых части на кожата, нейното актуализиране.

Области на приложение:

 • инфекциозни заболявания на кожата (използвана концентрация мехлем – 2%, 5% и 10%);
 • акне;
 • обриви от различен характер.

Ограничения за прилагане

Това лекарство не трябва да се прилага, ако:

 • Се използват други лекарства подобно действие.
 • Има алергия към компонентите на мехлеми.
 • Разполага с бъбречна недостатъчност.
 • Са били нарушени условията за съхранение на мехлем (да се съхранява при температура не повече от 25 градуса).

Освен това, при прилагането на мехлем, трябва да се има предвид следното:

 • Не се препоръчва да се прилагат лекарството на бородавках в лицето и генитальной зона.
 • Не се препоръчва да се прилагат лекарството на волосистых бородавках, както и на родимых петна.
 • Не се прилага лекарството е на няколко травмирани участъци от кожата едновременно при лечение на деца.
 • Нанесете препарат в количество не повече от 5 мл при бременност, ограничени зони на кожата.
 • Изплакнете лигавицата на студена вода, при контакт там мехлеми.

Комбинация с други лекарствени средства

Допуска се съчетаването на мехлеми със следните лекарства:

 • Вазелин.
 • Кортикостероиди, стероидни хормони.
 • Брезов катран.
 • Бепантен плюс.

Странични действия

Задействование мазила (особено в големи концентрации) може да доведе до поява на странични ефекти, като усещане за парене на повредени покровах, а също и усещането за дразнене и сърбеж.

Салицилова миро: от това, което помага, е прилагане на отзиви

Начин на приложение

Лекарството е предназначено само за външна употреба. Вътре е забранено да я вземе. Преди да нанесете мехлем се препоръчва да се консултират с медицински специалист.

Се прилага лекарство, както следва:

 • Травмирани от воалите на кожата се почиства от мъртвите частици от кожата.
 • Тънък слой мехлем се нанася равномерно върху травмирани от воалите.
 • Слой антисептично средство се прилага върху отворени рани.

Препоръчва се да се прилага това лекарство през нощта и се покрива нанесени слой стерилна салфетка, затяга превръзка, това позволява да се постигне по-добър ефект при лечение. Такава превръзка трябва да сменять всеки ден или един път на два или три дни.

Не се препоръчва използването на този инструмент на паховых райони, както и в естествени новообразованиях волосистого характер. Брой мехлеми, използвани в денонощието, не трябва да надвишава 10 мл (с наличието на бременност – не повече от 5 мл), продължителност на употреба – не повече от 21 дни.

Подготовка на кожата преди прилагане на

Преди да използвате лекарството, трябва да се извърши почистване на кожната покривка със специални препарати, които се изпълняват почистване на кожата, както и ще отворят порите. Всичко това ще доведе до по-добро впитыванию мехлеми, а също така ще подобри движението на кръвта в долните подкожни слоеве, с помощта на неговата преместване на кислород до травмированным тъкани ще станат по-ефективни.

За да се постигне по-голям ефект, оптимално се прилага това лекарство след посещение бани, тъй като распаренная кожа ще бъде по-активно да поглъщат в себе си лекарството и неговите компоненти.

При наличие на мехури и мехури върху кожни участъци от изгаряния или от мазоли, е необходимо да ги аутопсия, задръжте обработка на антисептик, и едва след това да се прилага лекарството.

Салицилова миро: от това, което помага, е прилагане на отзиви

Приложение при кожни заболявания

При лечението на кожни заболявания се е съветвал да прилагат лекарството с 2% концентрация. Последователност от действия за отстраняване на проблема:

 • Нанесете антисептичен крем в продължение на една седмица.
 • След постигане на видим ефект да се нанесе първия слой на лекарства.

Приложение на мазила се оказва подсушивающее въздействие, така че за хората с чувствителен тип кожа, струва си да се ограничи приложимо количество унгвент.

При заболявания като псориазис, ихтиоз или себорея е допустимо разреждане на лекарството с вазелин. Това води до по-добър ефект от провежданата лечение. Също вазелин трябва да се разрежда лекарство, ако на травмирани покровах се наблюдава видимо раздразнение. Вазелин ще помогне да се промени концентрацията на мехлеми и намаляване на нивото на възпаления.

При изгаряния трябва да се прилага лекарството 5% концентрация, при отстраняване на мазоли – 10% концентрация, при отстраняване на брадавици, за по-голяма ефикасност се препоръчва да се използва 60% концентрация на лекарството.

Важно е да запомните, че продължителността на приложение на мазила не трябва да надвишава три седмици.

Мехлем или киселина?

Освен мазила по аптеките може да се закупи киселина, която се съдържа разтвор на алкохол. Принципът на въздействието на киселини, подобни на въздействие на принципа мазила, основната разлика идва от начина на прилагане.

Киселина продуктивно да се прилага за премахване на брадавици и при ушном отите (препоръчва се капки в ухото до шест капки преди лягане).

Разликата киселина от мазила се състои в това, че първата често влиза в състава на други медицински и козметични препарати. Различава по-голяма воздействующей сила.