Бъди красив » Красота » Заточване на инструменти за маникюр

Заточване на инструменти за маникюр

Заточване на инструменти за маникюр

Красив маникюр придава на ръцете поддържан вид. Важна роля в създаването на наистина прецизно и изискано оформяне на ноктите играе не само умения, специалист по маникюру, но и качествени инструменти, които се използват в работата си. Никой не иска да е в процес на извършване на маникюр са били намали пръсти или ципа е била частично премахната, се различават "порванными" ръбове. За да се предотврати подобна ситуация, майстори извършват периодично заточване на инструменти за маникюр.

Техника и характеристики на заточване

За професионално заточване на инвентара ще трябва да плати прилична сума пари. Но този запор е верен на себе си, тъй като удължава живота на инструменти. Освен добре заточенные ножнички, клещи или стригане не травмируют кожна покривка и да не вредят на нокътната плоча.

Някои се опитват да се извърши тази процедура сам, в домашни условия.

Но всичко в ред. Струва си да усвоите тънкостите на професионално заточване и изпълнението на такава манипулация на собствените си сили. Не всички знаят как да се избегнат грешки и да не се притеснявам инвентар.

Отивате в сервиз за заточване на инструменти за маникюр, опитайте се да намерите отзиви и мнения на клиенти, които вече са успели да се възползват от услугите на този специалист. Не се доверявайте на собствен инструмент "кочующим" администраторите, които в търсене на клиенти преминават от един в салона за красота към друг. Те могат да извършат необходимата процедура по слабо или просто да безполезен инвентар.

Има две техники затачивания устройства за маникюр:

 1. С помощта на специални металообработващи машини.
 2. Ръчно - или така наречената индивидуална заточване.

Ако капитанът прилагат първата техника, след това си инструменти ще бъдат заточени на специално оборудване с прилагането на диамантения и полировального кръгове, в качеството си на финалната фаза — чувствах шайби. Такава машина позволява:

 • върнете инструменти предишната си острота;
 • подравняване на ръбове остриета;
 • изтрий парченца и неравностите, които се появяват в процеса на използване на устройства за маникюр.

С основните параметри на статив техники затачивания може да се дължи на:

 • спестяване на време — процес се случва много по-бързо, отколкото в ръчен режим;
 • изключение вероятност от причиняване на вреда на структурата на самите остриета.

Но не трябва да забравяме, че по време на операция се отстраняват достатъчно голям брой ножове. Пинсети, ножица и ножица могат да издържат от 8 до 12 такива манипулации - в зависимост от големината на самите остриета.

Ако майсторът извършва ръчно заточване, тогава ще трябва да се въоръжите с търпение, защото тази процедура, той може да прекара от 30 минути до час - в зависимост от състоянието на инструменти. Този процес се извършва под микроскоп, с прилагането на диамантения на бара. Специалист по лъскане на всеки милиметър на острието.

Ако ще повери своя инструмент высококлассному специалист, а след това ръчно заточване ще се проведе на по-високо ниво, отколкото с прилагането на металообработващи машини. Ако вашите тела ще попаднат в ръцете и ако не сте заклет специалист, тогава има риск завинаги да ги оберат.

Пинсети, ножица и ножица да могат да издържат от 25 до 35 такива процедури - за разлика от първия вариант.

Заслужава по-подробно да разгледа, както се случва заточване на всеки инструмент за маникюр.

Клещи за кожичките

Процесът на затачивания клещи за кожичките се извършва в няколко стъпки:

 • Случва премахване на ответна реакция.
 • Корекция на пружини.
 • Премахване на следи от ръжда, ако тя се образува по време на използването на кутикульных клещи.
 • Затачивание клещи за кожичките от вътрешната страна, всяка равнина се отделя специално внимание.

За информация тела са работили добре, не оказва отрицателно въздействие върху епидермиса, те трябва да се различават с остър сядане чучура и режещи ръбове, в противен случай стригане ще разкъсване на кожна покривка.

Проверка на качеството на извършената работа е доста просто — възползвайте се от обичайния тънък найлонова торбичка. Трябва да затегнете край на този пакет между пръстите си и да се опитате да го нарежете.

Ако кутикульные кожички са били заточени правилно, тогава вие ще получите разрез, който се отличава с гладка отчетливи ръбове. Ако един и същ инструмент "зажевывает" найлонова торбичка, означава, процес затачивания е извършено нарушение на технология, и капитанът трябва да се оправя дефекти.

Вместо полиетилен за провеждане на изпитване могат да се възползват от мокра тоалетна хартия или альбомным листа за рисуване.

Маникюрных щипчиков

По време на експлоатация платно щипчиков става неравна, се плъзга по нокътната пластина, не обръщайки гръб на нея. Веднага след като забележите този проблем, ще трябва да се явя на продукта на заточване.

Затачивание маникюрных щипчиков се случва с прилагането на диамантения надфиля. Това е много трудоемка задача, тя ще изисква от специалист на определени умения и сръчност.

За проверка на качеството на извършената работа, трябва също да се извърши изследване, но вместо найлонов плик пакет се използва по-плътен материал - например, тиксо или принтерная хартия. Вие трябва да получите разрез с отчетливи ръбове, без порванных или зажеванных елементи.

Пилички

Стъклени пилочки за нокти печели популярност сред специалисти по маникюру благодарение на факта, че този инструмент не наранява нокътната плоча по време на употреба. Ноктите не преди, освен да се заяждам с такива пилочками може да бъде в различни посоки.

С течение на времето абразивная повърхността на този тела идва безполезни. От такава стъклена пилочки за нокти не е задължително да се изхвърлят, може да се отнесе я в сервиз за заточване. В способните ръце на майстор на този продукт, ще бъдат върнати в първоначалната му свойства, може да се използва отново.

Пинсети

Ако си на пинсети, който се прилага за выщипывания вежди, спря правилно да заснемат на космите с помощта невъзможно да се извади коротенькие волосинки или вземете vellus на космите), тогава трябва да изострят инструмент. Такава ситуация може да приключиться и с пинсети за удължаване на миглите.

След изпълнението на заточване на данни на устройства моля, обърнете внимание на следните моменти:

 1. Край пинсета, след провеждане на процедура за затачивания трябва да превъзходен состыковываться, не оставяйки луга или някакви пропуски, а още повече на деформации.
 2. На губках пинсета, не трябва да се появи разменяйте или елементи, които действат. Работната повърхност трябва да бъде заобляне, това ще ви помогне да не се получи нараняване на кожната покривка по време на выдергивания косми.
 3. Моля, обърнете внимание на това, че пинсети трябва да бъдат избрани така, че да улови волосинки, а не да похапвате от тях. В противен случай волосинка ще бъде не выдернута от корен, а на среза. И в най-скоро време корекция трябва да се повтарят. Това правило се отнася също и пинсети за удължаване на миглите. С този недостатък, това устройство не може да улови изкуствена ресницу, а ще я бъде чисто и просто да бъдат премахнати.

Ако в процеса на експлоатация на данни пинсети които са били подложени на деформация, те внимателно выгнут или отрихтуют, връщайки се на първоначалния външен вид.

Как да поточить в домашни условия?

Които възнамеряват да извършват процедура за заточване на инструменти за маникюр себе си, бъдете готови за това, което ще ви е необходимо специално оборудване. Машина за заточване на инструменти трябва да имате diamond circle.

Прилагането на народни методи от типа на "нарязани фолио или шкурка" може да доведе до повреда на инструмента. Режещата част ще бъдат ограбени, и трябва да се купуват нови устройства.

Освен това ще ви е необходима известна практика, за да се постигне необходимия ефект.

Стъпка по стъпка процеса на затачивания инструменти за маникюр за пример клещи за кожичките, както следва:

 1. Махнете реакция. За това трябва да се вземе ножица за ръкохватката и да клатя един спрямо друг. Ако вие сте почувствали движение, трябва да спра среден винт.
 2. Следвайте заточване на нож от вътрешната страна, опитвайки се да се изравнят на режещи инструменти.
 3. След това трябва да се точат ножове от външната страна, а също така коригира върховете.
 4. Стиснете кутикульные стригане и заточите и двете остриета с външно бока, в района им на контакт. Опитайте се да не се наруши геометрията на продукта.
 5. Последният етап прекарайте полировку инструмент, с помощта на парче кожа или паста за полиране.

Процесът на затачивания маникюрных щипчиков себе си прекарват много по-трудно, ще трябва да бъдат изключително внимателни и чист, за да не ги притеснявам. Бъдете готови за това, че на обработка на този тела ще отнеме много повече време.

Полезни съвети

От правилното и щадящо отношение към инструментите за маникюр зависи и честотата на изпълнение на процеса на заточване.

Ето няколко препоръки, които ще ви помогнат да се удължи срока на експлоатация на вашите устройства:

 • Не си струва да се отстранят космите, кожата или изрязани нокти от щипчиков, клещи, а също и пинсета за плота или гребен.
 • Не се препоръчва да се прилагат кипене изделия. За премахване на микробите, които се прилагат специални устройства за дезинфекция.
 • По-добре е да се съхранява през целия си работен инструмент в защитни седалка или калъфи. Внимавайте, за да се поберат не се допират помежду си, тъй като това може да стане причина за това, че острието затупятся.
 • Стригане и клещи могат по-бързо да губят остротата, ако ги поставя на плота платна надолу.
 • Не си струва да се оставят клещи, ножица и пинцети за по-дълго време в дезинфектант средства, тъй като те също могат да доведат до притуплению остри елементи.
 • Внимателно лечение на ставни част от своите устройства за маникюр, тъй като между тях постоянно се натрупват мазнини и тънки линии, намаляване на срока на експлоатация на инструментите.
 • След приключване на работата и провеждане на процедури за дезинфекция на продукта трябва да се намажете с масло.
 • Прекарват навременна заточване от висококачествен специалист.

Правилно заточенные инструменти при боравене ще ви позволи да създадете перфектния си маникюр и продължават дълго време.

Как точат нокти стригане вижте в следващото видео.