Бъди красив » Здраве » Солкосерил миро: от това, което помага, е прилагане на аналози

Солкосерил миро: от това, което помага, е прилагане на аналози

Солкосерил — маз употреба на открито, която ускорява процеса на метаболизма регенерационные процеси в тъканите. Централен компонент на фармакологичното средство депротеинизированный (протеини, не съдържа) гемодиализат кръв млечни телета. Пълен спектър на въздействие върху медикамент върху човешкия организъм не е определен.

Солкосерил миро: от това, което помага, е прилагане на аналози

Въздействие върху организма

Въпросното фармакологично средство има следното въздействие върху организма:

 • подобрява регенеративните и репаративные процеси;
 • активира аеробен метаболизъм и окислителни фосфорилирование;
 • доставя высокоэнергетические фосфатовы на клетките, на които липсва енергия.
 • ускорява асоциация на колагеновите влакна;
 • ускорява процеса на постъпване на кислород до тъканите;
 • доставя в клетките на глюкоза;
 • запазва клетките, които нахватает хранителни вещества, изгодно.

Прилагането на лекарствена мехлем е подходящ при различни наранявания, гипоксиях и дефицити на храненето на тъканите.

Пълен състав на препарата

Един грам лекарство съдържа в себе си:

 1. Вещество, изработено от кръвта на телета. Разглеждания компонент включва в себе си аминокиселини, нуклеотиди, олигопептиды и гликопротеиды, които и влияят благоприятно върху човешкото тяло.
 2. Консервант Метилпарабен. Вещество потиска развитието на инфлуенца микрофлора в епруветка с мехлем. В известна степен предотвратява поникването на спорите на мухъл в наркотик.
 3. Консервант Пропилпарааминобензоена Киселина. Продукт, който потиска развитието на спорите на мухъл в дрогата средство.
 4. Натриева сол. Компонент (хранителна сол), използван за дегидрации с цел оказване мазила необходимата консистенция.
 5. Карбоксиметил целулоза. Вещество, предназначен за поддържане на необходимата консистенция на лекарства.
 6. Сорбитол. Компонент е загустителем и представлява шестиатомный алкохол.

Точно такъв състав позволява на лекарството да оказват разнообразно въздействие върху увредените тъкани.

Показания за използване

Въпросното лекарство се назначава специалисти при:

 • малки увреждане на кожата покрива (ожулвания, порязвания, ожулвания);
 • увреждане на аналния проход (хемороиди);
 • венозни язви;
 • измръзвания;
 • некрозировании на меките тъкани, возникшем при продължително налягане;
 • изгаряния от различен характер;
 • псориазис;
 • сухи мехури;
 • наличието на рани, останали след отстраняване на бенки или брадавици;
 • дерматити с различна етиология;
 • заедах в кътчета на устата;
 • алергични прояви на кожни покровах;
 • ветрянке.

Моля, обърнете внимание! Прилагането на мехлем е допустимо само в лезии, покрити с коричка. В противен случай използвайте съответния средства за непушачи. На мокнущие раната е допустимо да се прилага Солкосерил във формата на гел.

Инструкции за нанасяне на

Средство се препоръчва да се разпределя на тънък слой на предварително очищенному и дезинфицированному поврежденному сайта. Процедурата се прави 2-3 пъти дневно. Обработка на повърхността допуска се прилагането на разтвори, хлорхексидин или Мирамистина.

Солкосерил миро: от това, което помага, е прилагане на аналози

Приложение в проктологии

Въпросното лекарство се прилага като част от комплексна терапия на хемороиди. Officinalis лекарство възстановява притока на кръв, повишава тонуса на вените и подобрява функционирането на кръвоносните съдове на ректума.

Брой нанесений варира от степента на развитие на болестта и нейното выраженности. При заболяване на лека и средна степен на тежест нанасяне на мехлеми се препоръчва прилагане два пъти дневно. Нанасяне на наркотици и мехлеми трябва да се извършват кръгови ще движения.

Използването на козметика

В козметологията този мехлем активно се използва за премахване на възрастови промени на кожата покрива. При добавяне на средства Солкосерил в домашна маска се постига подобрение на състоянието на кожата покрива лицето, ръцете и други части на тялото. Благодарение на регенерационным свойства на препарата подобрява метаболизма на клетките на кожата, което води до подобряване на цвета си.

Козметика твърдят, че чрез формиране на колагеновите връзки, гледан от медикамент, може да бъде безопасна алтернатива на ботоксу в борбата с лицевите ни бръчките.

Прилагането на мехлем в козметични цели трябва да се извършват 1 път на ден преди да отиде за сън. Нанесете средство трябва да бъде предварително почистена от мазнини и замърсяване на кожата. Провеждане на процедурата трябва да бъде не по-често от 3 пъти в седмицата.

За премахване на огрубевшей на кожата на краката, трябва да се пара краката, премахване на ороговевшие клетките на кожата покрива с помощта на пемза и нанесете въпросното средство на тънък слой. След процедурата е препоръчително да се носят памучни чорапи. Производство на процедурата трябва да бъде до постигане на желания резултат.

Употреба по време на бременност и кърмене

Данни за отрицателните ефекти върху плода не, тъй като е забранено да се провеждат изследвания на бременни жени. Прилагане на медикамент по време на бременност е позволено само с изричното разрешение на специалист.

Абсорбира дали лекарството в майчиното мляко и какво въздействие оказва на кърмене на детето, толкова е неизвестен. През периода на кърмене трябва да се обсъди със специалист алтернативен метод за лечение или напълно да се откаже от кърменето.

Противопоказания

Нямате право да използвате медпрепарат при алергия към някоя от съставките на входящите в състава. При предразположение към алергични прояви трябва да се внимава при използване на мехлеми.

Солкосерил миро: от това, което помага, е прилагане на аналози

Отрицателните прояви на

Медикамент може да се окаже незначително отрицателно въздействие върху организма, в резултат на които възникват:

 • алергични реакции (уртикария, дерматит);
 • усещане за парене;
 • зачервяване.

Усещане за парене трябва да спре по-късно от 15 минути след нанасяне, ако това не се случи, трябва да спрете употребата на лекарството. Всяко едно отрицателно проявление се подчертава необходимостта от консултация със специалист.

Специални препоръки

Забранено е да се разпределят officinalis лекарство на замърсени рани, тъй като мехлем не съдържа антибактериални компоненти, и това може да доведе до появата на инфекция.

При откриването на болезнените усещания, покраснений, гнойни и други отделяемых от раната, и повишаване на субфебрильной температура, следва незабавно да се консултирате със специалист и да се спре прилагането на медикамент.

Ако зарастването на рани не се случва в рамките на няколко седмици, трябва отново да се консултирате със специалист.

Аналози на лекарството

Да се замени скъп Солкосерил могат да бъдат по-евтини лекарства:

 1. Актовегин. Ефективен заместител на разглеждания на наркотици, предназначени за терапия на рани, изгаряния от различен произход и язви. Добър резултат показва при терапията на диабетната полиневропатия.
 2. Сагенит. Използва се при дегенеративни промени на кожата покрива.
 3. Редецил. Използването на фармакологичното средство се извършва при атрофични промени на кожата покрива, псориазис, гиперкератозе, ихтиозе, себорейном и пинови дерматит.

За да аналог на лекарството е правилното действие, трябва да вземете със специалист.