Бъди красив » Красота » Кастрацията маникюрного инструмент в домашни условия

Кастрацията маникюрного инструмент в домашни условия


Ние вече са свикнали, че маникюр е възможно да се направи и в домашни условия. Това е по-евтино, по-икономично по време и по-интересно. Освен красив маникюр със собствените си ръце – това е прекрасен начин да покажат своите артистични и дизайнерски талант. Така че момичета придобиват вкъщи всичко необходимо, включително материали и инструменти за маникюр и с удоволствие да рисувам невен себе си и приятелките си.

 

Стерилизация на инструменти в салона

Кастрацията маникюрного инструмент в домашни условия

Маникюр ще бъде красив само върху здрави ноготках, и това те ще бъдат само при спазване на хигиена. Посещението салон, вие със сигурност сте се чудили за това, че буквално преди няколко минути капитанът е лекуван с ноктите на една клиентке, а сега тя е на същата пилочку и сяда срещу теб. Първото нещо, което обхваща нас – брезгливость. Второ – загрижени за нашето здраве, защото е неизвестен, не е ли предишния клиент заболявания като гъбички или онихомикоза на ноктите.

Задължителна дезинфекция

Но не трябва да се тревожим. Кастрацията маникюрных инструменти – ключов етап от работата на всеки салон за красота. Това е задължително събитие след всяко обслужване на клиента. Просто изплакнете пилку или нокторезачки от вода – не е достатъчно. Трябва да ги произвеждат обработка в специален стерилизаторе. Иначе казано, дезинфекция.

Уред за стерилизация

  Кастрацията маникюрного инструмент в домашни условия

Стерилизатор представлява контейнер с херметически капак. Той е малък и може да има една или две камери. Се различават от тези уреди са на принципа на въздействието върху инструменти: те са ултравиолетови и термични. Първите стерилизирани инструменти, с помощта на uv-лъчи, които ефективно убиват бактериите, а вторите влияят на микроби гореща пара.


Стерилизация на инструменти в домашни условия

У Дома такава стерилизатор ви може да не се наложи – това е твърде скъпо. Ако правите маникюр само за себе си, е достатъчно след всяка процедура, просто почистете инструментите с алкохол, а веднъж в месеца да се вари ги в дестилирана вода. Тогава не е лошо няма гъбички и други заболявания. Ако приятелката си, често иска от вас да ги направи маникюр в домашни условия, което си струва да се презастраховат и да извършват физическа дезинфекция (чрез преваряване) преди и след процедурата.

Дезинфекция на ръцете

Кастрацията маникюрного инструмент в домашни условия 

Хигиена трябва да се проявява не само в стерилизация маникюрных инструменти, но и в личен план. Капитанът в кабината, преди работа обработва пръстите клиент специален начин от разбрызгивателя. Това обеззараживатель на базата на алкохол. В домашни условия за такава дезинфекция подходящ всяко средство за алкохол са: борна киселина, водка, кьолн и т.н. Добре ще бъде, ако имате и специален антибактериален сапун, който ще измие ръцете си непосредствено преди маникюр.

Внимание! Ползват антибактериален сапун редовно, не се препоръчва, тъй като то убива не само вредните, но и полезните бактерии.

Стерилизация със сух плам

  Кастрацията маникюрного инструмент в домашни условия

Някои находчиви жени изобщо не планират да харчат трудно спечелените за закупуване на стерилизатора. В края на краищата, дезинфекция може да се направи "дедовским" метод, основан на принципеуничтожения на микробите под въздействието на високи температури. Маникюр инструменти просто обдаются суха плам във фурната, както и банките преди закатыванием. Разкажи повече как можете да направите това в домашни условия.

Ние трябва:

  • препарат за почистване (течност за миене на съдове, за да проверите);
  • инструменти, предназначени за стерилизация (метални пилочки, ножици...);
  • хартия за печене;
  • метални клещи или голям пинсети;
  • кухненски рукавичка, кухненски ръкавици.

Началото на процеса на стерилизация прилича на стандартна готовку: загрейте фурната. Достатъчно ще бъде 180-200 градуса. Докато тя загрява, отмываем инструменти от прах и замърсявания с помощта на препарат за почистване и течаща вода. Сухота вытираем ги и ги поставяме върху хартия за печене така, че средствата не се допират помежду си. Стерилизоваться те ще 13-15 минути.

След като се рукавичку и ползват прихваткой, премахване на хартия за печене с инструменти и ги оставете да се охлади. Фурната може да се изключи.

Кастрацията маникюрного инструмент в домашни условия

Внимание! Стерилизират по този начин може само метални инструменти! Картонени и пластмасови пили с пясъка покритие да се поставят в фурната не може да бъде!


Ако правите маникюр в домашни условия рядко и само на себе си, това е напълно достатъчно е веднъж на месец или дори два извършва обработка плам във фурната. Това не отнема много време, и вие не ще трябва да побързат, за разлика от майстори салони, на които просто не може да се мине без стерилизатора.

Освен използването на фурната, има още един начин, как може да се стерилизира инструментите за маникюр.

Температура на кипене

  Кастрацията маникюрного инструмент в домашни условия

Това, че при варене умират всички микроби, знаят всички домакини. Защо не се използва този принцип и при обработката на маникюрного инструмент. Всичко е изключително просто: поставете метални пилички и ножици във вряща вода за 15-20 минути. Докато се случва обработка, подготовка на широко кърпа. Върху него се разстилат инструменти в края на процедурата на варене.

Внимание! В никакъв случай не остужайте ноктите инструмент в студена вода! Рязък спад на температурата е вредно за метал!

Възможни заболявания

  Кастрацията маникюрного инструмент в домашни условия

Пренебрегването на стерилизация маникюрного инструмент дори и в домашни условия да стане бытьпричиной заразяване с всевъзможни заболявания. Кожата около ноктите може да има микроскопични рани, където може да се получи инфекция. Разбира се, ако можете да направите маникюр у дома само на себе си, вероятността от заразяване с остри заболявания (хепатит, СПИН) с ограничен достъп, но на различни плесени и гъбички се появяват лесно. Така че да не пренебрегва основните правила, домашната дезинфекция.


За Вас - все още статии за красота и здраве: