Kombucha

От комбуча има много имена: "китайски", "японски", "манджурският" и т.н. Той се появи в Русия отдавна. Сега много хора се отглеждат kombucha, знаейки за неговите полезни свойства. Най-често го поставят в буркан.
 

Kombucha

Kombucha се състои от два вида организми: уксуснокислых и дрожжеподобных. Горната част на гъбата изглежда блестяща и гъста, а долната е представена нишки, които са в зоната на растежа. Точно в долния слой се произвежда здравословна напитка.
В състава на гъбата са били толкова открити бактерии, които спират развитието на болестотворните микроби или унищожават ги. След около месец от гъбички се отделя тънък слой. Можете да я преместите в друг буркан и от нея ще се повиши пълна гъби.
За да получите здравословна напитка, в буркан се изсипва сместа и силна листа и захар на пясък. Сместа започва да се превръща във винен спирт, след това с помощта на уксуснокислых бактерии, алкохол се превръща в оцетна киселина. Оказва се, приятно кисело-сладки напитки, съдържащи малък процент на алкохол. След като напитка разкрит, гъбата се измива с преварена вода и се изсипва следва много сладък силен чай.
Напитка трябва да се изпие в рамките на 4 часа след хранене, тъй като той лесно взаимодейства в стомаха с храна и бързо я дайджест. Ако го пия по време на хранене, след това бързо ще усетите глад.
За да получите здравословна напитка, трябва правилно да се грижим за гъбички. Смес от листа със захарта се приготвя с очакването 50 г захар, залейте с литър вода. Първо водата се кипва, охлажда се, добавя се захарта и охладен разтвор се налива в буркан. Захарта трябва да се разтваря във водата, никога не е четка останалите го право в буркан гъби. Това може да причини изгаряния на лигавицата на гъбата и да доведе до неговата смърт.
Не може да се поставя съд с гъбички на слънце, също толкова опасно излагане на ниски температури на околната среда, това може да го убие.
Най-добре е да го държите на тъмно и топло място, където температурата на въздуха е 25 градуса. Инфузия се оттича през зимата веднъж седмично, а през лятото веднъж на три-четири дни.
Да Не забравяме, че kombucha задължително трябва да се мият с чиста преварена вода веднъж месечно през зимата и веднъж на две седмици през лятото. Неспазването на тези правила може да помогне да се превърне инфузия в оцет, което ще съсипе гъби.
В различни времена, инфузия на чай гъбички е бил използван по различен начин. Тъй като той съдържа голямо количество полезни вещества: оцетна, млечна киселина, вещество, в състава на което е близо до аскорбинова киселина. Жените пият инфузия за поддържане на фигурата, ополаскивали им коса за придаване на блясък, използвани за развъждане на брадавици, възрастови петна, приготвени от инфузия напитка, която е добре спасява от жажда.
Kombucha се използва при заболявания на стомаха, черния дроб, бъбреците, главоболие.
В състава му има антибиотични, противовъзпалителни вещества. Помага да се намали налягане, регулира работата на храносмилателната система.
Напитка на базата на чай гъбички използват при хрема, грип, дизентерия. Настойка помага да се намали нивото на холестерола в кръвта. Добре го прилагат на хората в напреднала възраст, той подобрява здравето.
Хората, които страдат язва на стомаха, подагра kombucha да не си струва.
Прекрасен ефект дава kombucha при лечение на диария, спастична колит, запек.
Пият kombucha склероза, поласкают гърлото, при възпаление на горните дихателни пътища, да се изплакнат носа, ушите, гнойни рани и за бързото им зарастване.
Инфузията може да се пие просто за профилактика. Той подобрява настроението, успокоява нервната система. Добре е да го приемате по два пъти на ден: сутрин, за да се подготви стомаха за работа и вечер, за да промиете стомаха от натрупали през деня вредни вещества. Kombucha подобрява съня.

Смята се, че kombucha помага в изпълнението на желания. За това всяка сутрин си струва да се обръщат към него с моята молба и пазят това в тайна и вашето желание ще се сбъдне.