Бъди красив » Деца » Закаляване на бебето

Закаляване на бебето

Закаляване на бебето — неразделна част от развитието на дете, укрепването на имунната система, като се започне от първите дни на живота. Много зависи от правилното провеждане и навременността на тази процедура, тъй като първото може да донесе само вреда при грешен подход, а второто при несвоевременности може в бъдеще да отнеме много повече време, отколкото е необходимо в началния етап.
 

Закаляване на бебето

И така, да започнем закаляване е най-добре направо в родилна къща. Това не означава обливане с вода или дори rubdowns, достатъчно новороденото се вземат така наречените "въздушни" баня", т.е. всеки път, когато се случва смяна на пелени, не го възпирам тая същата минута, а да даде няколко минути разговор крака и помахать дръжки.
 
По-късно, след изписването у дома, трябва да продължат тези прости процедури, постепенно увеличаване на времето без памперси. Важно в първите месеци от живота, няма прегряване, няма да бъде топло твърде дете, тъй като имунната система грудничка още не са създадени, от прекомерно прегряване на тялото имунитет умира.
 
Също така допринася за здравословното развитие на детето ежедневен масаж — това гали с кръгови движения на телец, дръжки, крачета на вашето бебе. Масажът трябва да се извършва с топлите си ръце, за да не се плашат дете с едно докосване на студени ръце. Вашето дете расте, променя се всеки ден, и заедно с него трябва да се промени и методи за втвърдяване.
 
В годовалом възраст може да се започне rubdowns влажен с хавлиена кърпа, ако детето не е податлив на простудни заболявания. По-добре да започнем само през лятото, за натоварване на неокрепший тялото е по-леко. Първо трябва да се започне с прости rubdowns тялото на детето влажен, в никакъв случай не студена кърпа, постепенно натопи кърпа в по-хладка вода.
 
След два-три месеца тези тренировки предварителен арест за длъжници можете да започнете да редувате приемането на душата, като се започне с температура на водата 35 градуса и постепенно да се намалява до възможно най-ниска, каква ще може да устои на вашето дете. След това трябва внимателно разтрийте тялото с хавлиена кърпа.
 
Слушайте на детето си, ако той плаче, не изпитва удоволствие от такива процедури, тогава не трябва да се провеждат упражнения за сила. В такъв случай може да се замени с поливане студен душ друг метод: напълнете ваната с вода температура 30-32 градуса, детето трябва да ходи в изпълнен с вана няколко минути. Постепенно време на престоя си във водата трябва да се увеличи, а температурата на водата, напротив, намали.
 
Всички от горните процедури са много ефективни при правилен подход и техники за втвърдяване на детето, представени по-горе, още и много лесни за изпълнение и не изискват големи разходи на време, пари и нерви, които могат да бъдат похарчени, ако детето често боледува.
 
По-често ходи на открито, разходка с детето пеша, а ако выбираетесь извън града, тогава ходенето бос себе си, като по този начин, пример за вашето дете. В края на краищата, нищо чудно, че се казва: здраве не могат да се купят за пари!