Бъди красив » Красота » Инструменти за маникюр

Инструменти за маникюр

Инструменти за маникюр

Успешен човек дават красиви ръце. Приложим това правило е в еднаква степен както към жените така и към мъжете. Маникюр ви позволява да се даде ръце да е здрав и добре поддържан вид. Качеството на процедурите зависи до голяма степен от инструменти за маникюр и материали, използвани в работата.

Характеристики

Маникюр включва в себе си такива елементи, като подрезание нокти до желаната дължина, за да даде форма, премахване на кожичките, а също и масаж, пилинг и маска за кожата на ръцете. Средно процедурата за маникюр се провежда на всеки две седмици, което позволява да се поддържа ръцете в отлично състояние. Отделят се следните видове маникюр в зависимост от технологията на изпълнение, с необходимото оборудване и материали.

Обрезной

Този вид се смята за класика. Обрезной маникюр може да направи капитанът в кабината или всеки самостоятелно. Първо ръцете распариваются в ванночке с добавка на сапун и сол. От професионални инструменти за процедура, трябва ножици, клещи, пила. Първо трябва да се свали старото покритие, култура и отреже ноктите. В ванночке с топла вода и четка трябва да се държат 15 минути, за да ципа стана мека и може да бъде лесно да бъдат премахнати. Последният етап на предварително изсушени и ниско съдържание на мазнини ноктите се нанася лак или друго покритие.

Достойнство на този вид маникюр е способността му да превърне дори и най-стартирани ноктите.

Обрезной маникюр е лек за изпълнение и не изисква скъпо оборудване. Недостатъците трябва да се отнася травмаопасность при работа с режещи предмети.

Европейски

Този маникюр се изпълнява без режещи инструменти. За омекотяване на кожичките се използва специално средство, което се прилага около нокътя. След това ороговевшая кожа се отстранява с дървена пръчка. Необрезной маникюр е подходяща за маникюр на ръцете. Плюс е и липсата на възможност за операция себе си при процедурата.

Хардуер

За този маникюр е необходимо професионален апарат с различни приложения-фрезами. Той се прилага най-често в салона. С помощта на дюзи могат да бъдат качествено полиране на нокътната плоча, под ноктите всяка форма. Хардуер маникюр напълно изключва възможността за операция себе си. Рискът от заразяване с инфекцията също липсва. Ципа се отстранява внимателно. Това помага да се гарантира, че кожата е по-малко огрубевает.

Спа маникюр

Може би, най-ароматен вид маникюр. Допълнително към отстраняване на кожичките бъде обрязан и нокти се добавя нанасяне на различни маски, ексфолианти, лосиони и продукти за грижа за кожата на ръцете и ноктите, парафинотерапия. Естествени съставки, влизащи в състава на козметични продукти, като мляко, растителни екстракти и морски водорасли, минерали, помагат за премахване на проблеми расслаивания и чупливост на ноктите. Към недостатъците на процедурата може да се дължи на нейната продължителност е повече от 2 часа.

Японски

Този вид е насочен към цялостно възстановяване на ноктите и храненето на кожата. Асоциация необрезного метод на обработка на ноктите и спа програми дава възможност за решаване на проблеми, пукнатини, чупливост, расслаивания нокти. Процедурата е много приятна и задължително включва в себе си ванночку с масла и масаж с топли чували със сол.

Горещ маникюр

Този вид маникюр се счита за лечебен. Ръцете се потапят в ванночку с топли масла и специални средства за 15-20 минути. Кожата се изпълва с хранителни витамини, минерали. Ръце стават нежни и ноктите-по-здрави. Особено благоприятен тази процедура през зимата, когато ръцете се изисква допълнителни грижи. Процедурата има редица противопоказания, като разширени вени, захарен диабет и други заболявания.

Какво се нуждаем?

Професионалистите в маникюрном на истината не съветват да се купуват готови комплекти инструменти – те обикновено са с ниско качество, а и повечето от предмет, вие едва ли може да се възползвате. Добре е да се купуват инструменти, индивидуално, избор на тези, че ще бъде идеално да се подхожда точно за вас. Условно материали за маникюр могат да бъдат разделени на няколко групи в зависимост от тяхното предназначение.

Полиране на ноктите

За да придадат форма на ноктите и ги полиране нужда пилочки и бафы. Пилочки са метални, стъклени, дървени, керамични, пластмасови и други. Стъклени пилочки, по мнението на професионални майстори, само рекламен ход. Както показва практиката, в работата те са абсолютно безполезни. Метална пилкой може да работи само един професионалист. Подпиливать ноктите по този инструмент трябва да особен начин, в противен случай може да се нараните на нокътната плоча. Най – добрият вариант- пилички с въртящи се абразивни покритие. Дебелината на пръскане се измерва в гритах.Така, инструмент с висока честота е подходящ за полиране на ноктите и да им блясък. Пилка в 200-400 песъчинки отлично се справят с дизайн на ноктите, приданием им форми. Инструмент до 180 песъчинки се използва за изграждане и работа с изкуствени нокти.

В последно време популярни електрически пили за полиране на нокти. Те са ефективни и безопасни за употреба. Най-често този инструмент се използва у дома, за да създадете ефект салонной процедури. За професионален маникюр ще отнеме няколко пилок с различен показател на песъчинки. Един инструмент изпълни целия арсенал на работа е невъзможно. За полиране на нокътната плочка се прилага детайли баба. Той има четири страни, всяка от които е придружен от описание на последователността на употреба.

Струва си да поясним, полиране дори и здрави нокти трябва да е не по-често от един път в седмицата.

Шаберы

Под това име е регистриран цяла група инструменти различно предназначение. Най-популярни от тях са:

 • пушеры – инструменти за отодвигания кожичките. Те могат да имат квадратна форма или да бъдат заоблени, в зависимост от формата на собствените си нокти;
 • стъргало – използва се за почистване на повърхности, заразени с гъбички на ноктите. За здрави нокти такъв инструмент се използва изключително рядко;
 • копието – така наречената тесен лопаточка с кръгла с искания за отстраняване от под ноктите на мъртвите клетки, мръсотия, прах;
 • кюртирам – инструмент за професионален маникюр, единия край на който закруглен по форма нокти. Кюретку използват за отстраняване на кожичките и почистване на пространствата под ноктите.

Режещи

В тази група включва ножици, пинсети, подстригване, за подстригване, за маникюр. В необрезном маникюре епидермиса се "разтваря" специални ремувером въз основа на или плодов киселина. След това ороговевшую и размягченную кожата, отстранява портокаловата пръчка. Машинката е с V-образна форма и е идеален не само за премахване на кожичките, но и за обработка на приногтевой дупка.

Ножици за кожичките, за разлика от тези, които се използват за подрезания нокти, имат по-тесни извити остриета. Предварително отодвинутую кора стреля от тях е доста удобно. Клещи и ножица също се разделят на инструменти за кожичките и за обработка на ноктите край. За обрезного маникюр, всичко останало ще се нуждаят от ваната за распаривания на кожата.

Електрическо оборудване

Хардуер маникюр извършва без използването на щипчиков и ножица. Цялата процедура се провежда на специален апарат с различни приложения – фрезами: за отстраняване на стари покрития, за обработка нарязани на ръба, за околоногтевого пространство и кожичките, за полиране и др

Използването на апарата позволява да се избегне нараняване и порязвания. Кожа, обработена с електрически инструмент, по-малко огрубевает, което позволява по-дълго запазване на свеж маникюр.

За процедура маникюр в домашни условия можете да направите малък апарат малка мощност. Сред неговите предимства – относително ниска цена, компактност, лекота се справя. Единственото условие е необходимо да се направи пауза в работата на всеки 15 минути. Това ще обзавеждане от прегряване и апарат ще продължи дълго.

Професионален апарат за маникюр се различава много дюзи и висока мощност. Често обзавеждане за салони снабдено с допълнителни функции, като прахосмукачка за събиране на прах, ножное управление и защита от прегряване. Що се отнася до дюзи, диамантени подходящи за професионалисти – те са отлично обработени свободен край и се отстранява ороговевшую кожата. Диамантени ножове са по-трайни. За начинаещ е добре да изберете керамични глави – те са по-безопасни.

За изграждане на

За изграждане и оформяне на ноктите нуждаят от специална лампа за сушене, а също така и различни инструменти за декор:

 • дотс – устройство, подобно на писалка за набиране на лака, с негова помощ са създадени от различен тип кръгове;
 • широки и тънки четки за материал и оформяне на нокътната плочка;
 • акрилни четка, предназначени за рисувани с акрилни бои;
 • шаблони за френски-маникюр;
 • клечки за зъби, игли, пръчици за модели.

Пълен списък за домашна употреба

За домашен маникюр не е задължително да има цял арсенал от средства за салонной процедури. Достатъчно, за да придобият качествени основни инструменти и расходники. Списък на необходимите материали е, както следва:

 • ножици и клещи за маникюр. Тези инструменти трябва да бъдат изпълнени от неръждаема стомана и ръчно заточени. Препоръчително е да придобие инструмент в специализиран магазин. Цената на ножици е достатъчно висока, но и ще служат за качествен инструмент е много дълго.Остри ножици удобно почистване на подготвената епидермиса, да придават форма на ноктите. Клещи са предназначени за по-груба кожа, и тези места, където ножницам не се стигна;
 • пила. За домашен маникюр е доста подходящ една пила от абразивни материали. Добро решение, ще стане придобиване на двустранното инструмент, с въртящи се абразивни покритие с различна плътност на всяка страна. Такава пила за нокти удобно придават форма и полиране на ноктите;
 • детайли баба – желателно, но незадължително средство;
 • портокалова пръчка. Можете да закупите набор от пръчки с различна дължина и диаметър. На широката страна-удобно за бутане изложени на епидермиса, остра – почистване на прах и мръсотия под ноктите. Пръчки са изработени от антисептичен дърво, така че са напълно безопасни и хипоалергенни. Тъй като дървото абсорбира вода, портокалови пръчици за еднократна употреба да се избегне размножаването на бактерии;
 • четка за отстраняване на нокътната прах;
 • антисептик. Дори ако вашият инструмент е индивидуално, все пак трябва да избършете го с течност за почистване. Тази процедура ще позволи да се избегне размножаването на бактерии във влажна среда. В домашна употреба закупуването на ултразвуков мивки изобщо не е задължително – този аксесоар се прилага само от професионалисти;
 • ваната за ръцете;
 • консумативи, като ръкавици, памучни дискове, спонжи, кърпи;
 • материал за покриване и декорация на нокти (лакове, шаблони, четки и др );
 • масло за кожичките. Уходовое масло е уникално за качествен маникюр ръце, то е добре да подхранва и преобразява кожата.

За съхранение на комплекта инструменти е желателно да закупите удобна дамска чанта, куфар или косметичку. Инструменти винаги ще бъдат на едно място и под ръка.

Производителите

Както вече беше отбелязано, маникюр средство трябва да бъде с високо качество. Сред най-популярните производители на оборудване за салони могат да се разграничат на Ayhan, Samaraprof, Metzger, "Сфера", "Скрабъл", Eclat, Zinger, Merz. Търговска марка на Ayhan предлага широка гама от клещи, ножици, пинцетов от японска стомана. Инструмент, известен заточникам. Компанията предлага обмяна на сломавшегося в рамките на една година от датата на закупуване на уреда, което е много удобно. Цената на стоките е много нискотарифна. Освен инструмент, Ayhan предлага цял арсенал от средство за изграждане и моделиране на ноктите, материали за педикюр.

Руската компания Samaraprof вече повече от 5 години се занимава с продажба на апарати за маникюр и педикюр, мебели и аксесоари местни и чуждестранни производство. Стоки с добро качество, представени на ниски цени. Търговска марка Metzger – руския доставчик на инструмент премиум-клас от производители от Германия, Англия, Франция, Италия. Престижно стомана международен клас отговаря на всички стандарти за качество. Цената на инструмента е висока.

Сред инструментите на европейския качество може да се разпредели на продукти Eclat и Zinger . Така, ножици Eclat имат алмазную приказно и са изработени от висококачествена хирургическа стомана. За домашна употреба, може да се препоръча продукти "Сталекс" и "Скрабъл" – професионален инструмент ръчна изработка, изработени от неръждаема стомана с високо качество. Този аксесоар ще ви е много дълго.

Доставчици и производители предлагат цялата гама от продукти за маникюр, включително мебели, консумативи и инструменти за почистване на инструменти.

Как да изберете най-добрите?

При избора на клещи и ножици си струва да се обърне внимание на качеството на стоманата и лесно за намиране в ръка.

Ножици – основен инструмент за изрязване на нокти, те могат да премахнете кожичките. При избора на инструмент, който не заслужава да бъде спасен, е най-добре да закупи стоки в професионален магазин на известната марка. Задължително допълнение към доброто качество на стомана ще бъде гаранцията на аксесоар. Обикновено, тя се запазва една година от датата на закупуване. Стригане представляват свързан инструмент, острието на която са насочени надолу към 5 мм, което позволява производството на улавяне на кожата и изваждането.Качествени стригане трябва да се остри, добре скроена, но в никакъв случай не цеплять и разкъсване на кожата – това може да доведе до нараняване на кожата и въвеждане на инфекция.

Острието трябва да е здраво смыкаться, не оставяйки лумена. При избора на клещи не се колебайте да заеме позиция в ръката, в края на краищата, всеки взима аксесоар под себе си. Струва си да се обърне внимание на вида на свързване механизъм – пружинен или прижимная плоча. За подстригване с двойна пружина са много удобни за използване и е подходящ за начинаещи. Разходите за тях, разбира се, над обичайните. Дължината и формата на писалки може да бъде различна и зависи от индивидуалните предпочитания.

Добри стригане трябва да е удобно лежи в ръката, има гладък напредък. Моля, обърнете внимание на това, за да пружини лесно се сближили и са нетугими. Що се отнася до външния вид, трябва да се обърне внимание на това, че обекта не е олющена, бър и други дефекти. Не си струва да избирате най-леките и стригане – инструмент трябва да се усети в ръката си. Към същата лекота може да се каже за устната предмета и съмнително качество на материала, от който тя е изработена. При закупуване на инструмента е по-добре да се предпочитат теми от хирургическа стомана. Такива кожички продължават много години, те са лесни за почистване.

Как правилно да го използвате?

За да се инструмент, служил дълго време, погрижете се за нейното съхранение. Най-добре да запази за подстригване и ножици в случай, така че можете да избегнете чипове при падане на предмети. Специален силикон капачка, надеваемый на острието, също ще попречи на инструмент от евентуална повреда, в резултат на лошо падане. Важен фактор за дълъг живот на инструмента е използването му по предназначение. Така, ножици не са предназначени за рязане на тъкани, лепенката, на хартия.Ножица за кожичките не са предназначени за подстригания нокти, от това те бързо затупятся и срокът им на експлоатация да се свие.

С течение на времето може да забележите, че ножици са станали зле скроена и стригане затупились. Ако на повърхността на инструмента са се появили петна, това е сигурен знак се отдаде ги на учителя. Тя ще заточване на режещи аксесоари или ще алмазную шлифовку. След възстановителни процедури елементи отново ще заблести и да се осигури добър маникюр. Пушеры и рамото също от време на време трябва да затачивать. Трябва да се прави редовно почистване и дезинфекция на инструменти. Обичай вода за тези цели, не е подходящ – уред ръждясва. Напротив, в случай на нахлуване на вода инструмент е добре изсушен със сешоар.

Преди и след всяка употреба и стригане, стригане, остриета и пушеры трябва да се избършете с алкохол или водороден прекис. Също така е добре за тази процедура ще отговарят на специални средства за унищожаване на микроби и гъбички. Купуват ги в аптеката.

Ако по-рано инструмент протирали спирт и използването на кипене, за да го отърве от гъбички и бактерии, а сега има по-модерни начини за дезинфекция аксесоари:

 • ултразвуковото почистване е предназначена за малка партия уреди, за обработка на ноктите. Чрез ултразвукова вълна течност вибрира, колебания инструмент отлично се почиства от замърсявания, дори и в трудно достъпни места.
 • ултравиолетовата радиация. С помощта на ултравиолетови лъчи може да кварцевание инструменти. При това в устройство, те трябва да се намира на 40 минути.
 • сухожаровой шкаф. Най-популярни за дезинфекция инструмент в мрежата се прилага сухожаровой шкаф. В него може да поставите по-голяма партида инструмент, недостатък е по време на процедурата на стерилизация – около два часа. Бъдете внимателни, за този метод е подходящ само за някои сплави, кобалт и японската стомана, други метали могат да бъдат негодни.

За обеззаразяване на инструмент в домашни условия може да ви посъветва следния начин – периодична сушенето във фурната. Предварително се втрива с алкохол инструмент, на лист и се поставя във фурната за 20 минути. Правилното използване по предназначение, е внимателното съхранение и дезинфекция ще помогне да се запази добри експлоатационни характеристики на инструмента.

За това, как да изберете инструменти за маникюр, можете да разберете от следващото видео.