Бъди красив » Връзки и секс » Порвался презик вътре по време на секс: какво трябва да направи една жена?

Порвался презик вътре по време на секс: какво трябва да направи една жена?

Ако порвался презик вътре по време на секс, първата реакция е паника. Спокойно! Нека да видим, какво трябва да се направи в такава ситуация.

Порвался презик вътре по време на секс: какво трябва да направи една жена?

Стъпка 1: Извличане на дъвка

Ако Сте забелязали срам след секс, но с презерватив, макар и порванный, все пак остана на мъжки полов орган, е късметлия. Това е най-добрият от възможните резултати. Тогава дъвка струва да се изхвърля, ако все още не сте го направили, и преминете към стъпка 2.

Ако Имате достатъчно късмет, за по-малко, и презерватив в себе си, вашият партньор не открих, а след това Ви поздравя, че сте много страстен партньор. Оценете своите възможности: можете ли Вие самите да се извлече дъвка? Опитайте се да се получи. Излязоха? Оценка на целостта на продукта. Ако няма липсващи парчета, преминете към стъпка 2.

Изведнъж Сте открили, че продуктът извлеклось не изцяло, или да не пипат дъвка и я няма нито в леглото, нито на пениса на партньора, нито на пода, означава, че Вие трябва да се обърнете към лекар. Не си струва да бъде записан за районному гинеколог и да чакат шест месеца прием. Трябва да се обърнат в своя LCD и обясни, че Имате спешна проблем, който не търпи забавяне. Вас могат да чакат за прием в живо място, и д-р на рецепцията извлича от Вас порванный презерватив. Може да се наложи УЛТРАЗВУК, за да се уверите, че продуктът е отстранен напълно.

Ако в областна LCD категорично отказват да приемат без запис, трябва да посети частна клиника. Ако нито в една частна клиника в града няма време за прием, или нямат свободни пари за приемане от частен специалист, трябва да посети спешното отделение. И честно кажете на вашия лекар за проблема, с който Сте се сблъскали. Не си струва да се безпокоиш и да се страхуват, Вие със сигурност не е първата с такъв проблем. И сега здравето е по-важно страх и излишен срам. Лекарят ще останките на презерватив от себе си или ще Ви насочи към съответния специалист, без запис и очаквания.Не се бавите, защото от това зависи Вашият живот и здраве.

Порвался презик вътре по време на секс: какво трябва да направи една жена?

Стъпка 2: Спешни мерки

При порванном презервативе да се говори за контрацепция вече не е необходимо. Така че трябва да използвате посткоитальную контрацепция. Този вид контрацепция се използват непосредствено след полов акт без защита.

Най-популярен и надежден начин – хапчета. Той удобството, че може да се използва самостоятелно, но посещението на лекар, след като им прием все пак си струва. Ето няколко заглавия на такива таблетки:

 • Постинор. Това е най-популярният наркотик, но не и най-модерен. Той има много странични ефекти, които възникват доста често. Това са силни теглене на болки в долната част на корема, кървене, богат избор по време на менструация, главоболие, гадене. В опаковката се съдържа две хапчета, първата от които трябва да се вземат не по-късно от 72 часа след незащитен полов акт, а втората през 12 часа след първата. От по-късно ще се приеме първата таблетка, толкова по-ниска контрацептивный ефект. Също така съществува и риск да го забравя или просрочить прием на второто хапче.Затова този препарат трябва да се прилага само при липса на аптеки в по-съвременни аналози.
 • Эскапел. Аналог на Постинора, но по-модерен и нежен за женското здраве. Активно вещество същото, но таблетка в опаковка само една. Приема на лекарството трябва да е не по-късно от 72 часа след необезопасен полов акт. Страничните ефекти са същите, че и Постинора, но се появяват много по-рядко. За ефективността на лекарството е на порядък по-висока на по-древен аналог, и варианта да забрави да вземе второ хапче при прием на Эскапела не.
 • Женале. Най-модерният наркотик, значително различен от всички предишни по състав и ефективност. Странични ефекти са обявени за едни и същи, но се появяват много рядко. В опаковка 1 таблетка, която трябва да се вземе в следващите 72 часа след необезопасен секс и за 2 часа преди или 2 часа след хранене. Ефективността на лекарството на значително по-висока, отколкото при описаните по-рано Постинора и Эскапела.
 • Гинепристон. Аналог На Женале. В опаковката може да съдържа 1 или 2 таблетки, но трябва да вземаш само един път. Втората в опаковката се съдържа в този случай, ако по-малко от 3 часа след приема на първата таблетка, възникна повръщане. Също така не се препоръчва 2 часа преди и 2 часа след приема на хапчето, тъй като това може да намали ефективността. Лекарството се прилага също така в рамките на първите три дни след необезопасен полов акт. Странични ефекти се появяват със същата честота, че и след приемане на Женале.

Друг метод за предотвратяване на нежелана бременност – поставяне на вътрематочна спирала, съдържащи мед. Инсталиране на спирала е необходимо в рамките на 5 дни след необезопасен полов акт. Този метод има редица предимства пред таблетки:

 • по-голям запас от време на употреба (таблетки в продължение на 3 дни от деня на полов акт, спирала, 5 дни);
 • възможност за продължителна употреба (и, следователно, предотвратяване на подобни ситуации);
 • липсата на странични ефекти като от хормонални контрацептиви;
 • високо ниво на ефективност (99%)

Но този начин на контрацепция може да се прилага само след консултация с гинеколог и пълно изследване на инфекция. За това, на кои точно инфекции трябва да бъдат изследвани подробно е описано в стъпка 3.

Порвался презик вътре по време на секс: какво трябва да направи една жена?

Стъпка 3: Премахване на последици

Дори ако презерватив порвался по време на секс с постоянен партньор, струва изследвани за инфекция. Ако срам, настъпили по време на полов акт с малознакомым мъж, въпросът за проверка на инфекция не трябва да стои изобщо.

Тестове по-добре да дарят в публичния кожно-венерологическом диспансере, тъй като това е специализация на дадена институция, и резултатите ще са най-достоверни. Анализ на СПИН и хепатит В се вземат безплатно, за останалите трябва да плащат. Ако посещават държавна клиника, няма желание, има много частни клиники и лаборатории. Изясняване на стойността и наличието на всички необходими анализи могат да бъдат в сайта на клиника/лаборатория или по телефона. Не забравяйте, че разкриването на резултатите от Вашите изследвания на трети лица подлежат на наказание от закона.Така че можете да не се тревожите за това, че някой от Вашите познати за това се учи.

Примерен списък на необходимите анализи:

 • на СПИН и хепатит В (обикновено се разглеждат заедно);
 • за сифилис;
 • на скрити инфекции (хламидии, гарденелла, уреаплазма, микоплазма);
 • на гъбички от рода Candida;
 • на вируса на херпес;
 • на човешки папиломен вирус (HPV);
 • на гонококки, trichomonas.

За да се гарантира, че тези анализи могат да притежават, ще трябва да дарят кръв от вената, тампон от вагината и намазка от уретрата. Процедурата не е твърде приятна, но за своята сигурност мине нужда от нея. Резултатите от анализите трябва да посети своя гинеколог или венеролога. В зависимост от резултатите, ще се прилага лечение. И не си струва да се притеснявате, съвременната медицина е в състояние да излекува почти всяко заболяване.

Стъпка 4: по-Лесно да се предотврати, отколкото да се лекува

Презервативът е отлично средство против забременяване, но всяко лекарство може да даде осечку. Затова е важно да се помни, че най-добрият начин да се предпазите от стреса от евентуална бременност и инфекции – това е секс с доказан партньор, от когото не е страшно да имат деца.