Бъди красив » Здраве » Урологични подложки за жени: как да изберем?

Урологични подложки за жени: как да изберем?

В медицинската практика много често се празнува толкова неприятен проблем, като моченедержание. В по-голяма степен от него страдат жените, интересно е, че деца на различна възраст. Съвременната фармакология разполага с отлично спасяване – влаговпитывающие уплътнения. Те са удобни за използване, е удобно да се прикрепят към по-ниския белью. Помислете за съществуващите разновидности, и как правилно да изберете достъпни в свободна продажба на средства за собствената си хигиена.

Урологични подложки за жени: как да изберем?

Причините за незадържане на урины при жените

В съответствие с данните на здравеопазването, всяка трета от всички жени страдат от тази болест, което се отразява в пълнота живота си, носи невъобразими мъки.

Период е в света на детето, раждане, възпаление на пикочно-половата система, climax – само някои моменти, води до появата на самопроизвольного моченедержания. Необходимостта от лекарска намеса се определя в зависимост от тежестта и разновидности на заболяването.

Видове моченедержания

Има няколко разновидности на инконтиненция на урината:

 • постоянно незначително отделянето;
 • периодичное цикличное разпределение;
 • самопроизвольное разпределението на урины при рязко позыве на пикочния мехур;
 • инконтиненция по време на сън – напикаване;
 • спазмическое, при силна кашлица и т.н.

Разновидност на вида и количеството разпределени течност определят разновидност използвани уплътнения. Те се различават свойства впитывающего материал, размер, изглед приложение – за многократна употреба и еднократни, брой усвояването и, разбира се, цената.

Възможности — много, и само на правилно направения избор ще се върне на жената чувство на увереност и комфорт.

Изберете удобството на

Повечето представители на нежния пол при възникване на този проблем се опитват да се ползват средства за ежедневно приложение, или на менструалния цикъл. Но те не са способни незабавно да поемете урину и така предизвикват чувство на скованост, дискомфорт.

Урологични подложки са сходни с традиционните, но са строго специално предназначение, като по този начин решавайки возникающую деликатен проблем, благодарение на своя анатомическому покрою и специални материали, чрез които се абсорбира течност и се задържа миризма.

Правила за избор на

Как да направите правилния избор.

Първо, трябва да се вземат предвид същността на проблема: тип инконтиненция, цикличность и изобилие на отделяне. Функционални характеристики страда за жените: в състояние ли е тя да се изкачват или да се разхожда, състоянието на кожата на перинеума.

На второ място, следва да се вземат предвид формата на продукта: тя трябва да съвпада с физиологични особеностите на структурата на отделно взета жени; да се обърне внимание влаговпитывающим качества и размерному ред.

На трето място, това е ценовата политика. Фирми-производители вече голяма и има възможност да избира по свое портфейла.

Не е излишно да се чудя мнения на други хора за един или друг продукт.

Предлагам да се разгледа всеки от критериите по отделно.

Урологични подложки за жени: как да изберем?

Дебелина.

Много жени смятат, че колкото по-дебел е един продукт, толкова по-добре. Обаче това е често срещано погрешно схващане. Много от средствата за защита, предназначени за използване при менструация, много по-дебел, отколкото урологични, но не може бързо да абсорбира голямо количество урины и да го задържи, защото са предназначени за други вещества и по-малък обем.

Урологични подложки са с по-малка дебелина, но тъй като са изработени от специален състав, а след това лесно да се справят с тази задача, както и правилно подбрани форма предпазва от течове.

При избора на това средство за индивидуална защита се вземат предвид степента на кървене, която се определя от обема на теряемой течност ежесуточно:

 • 1 степен: минимална – по-малко от 50 мл.
 • 2 степен: easy – 50-100 мл.
 • 3 степен: средно – 100-200 мл.
 • 4 степен: тежък – 200-500 и по-мл.

За всяка има своя характерен вид на изделия, може удобно да се преодолее неприятното време.

Неутрализация мирис.

Един от неприятните проблеми, с които трябва да се изправят жените, е присъствието на неприятна миризма, независимо дали те възникват в резултат на взаимодействието на урината с микробите. Урологични подложки се справят чудесно и с този проблем, като позволява на представителите на нежния пол да се чувстват комфортно и спокойно.

Взаимодействие с кожата на перинеума.

Правилно избраните средства съвсем не предизвикват дразнещ ефект върху кожата на човека. Най-горния слой в тях е представен специални душащими съставки, които не предизвикват алергии. Въпреки това и тук заслужава да се отбележи за необходимостта от правилно избрания от вас форма и размер от тялото на уплътнения, а също така обема разпределени урины. Правилно направен подбор спестява една жена от деформация изделия, от раздразнения и обриви.

Фирма производителите на принтери

Днес потребителското рани заполонен на всевъзможни асортимент от този продукт, различни видове и на различни фирми-производители, представени на вниманието на купувача.

За всеки вкус и портфейл може да се намери желания. В момента най-добрите фирми-производители представят следните търговски марки:

MoliMed, Depend, Tena, Abena, Seni, Tena.

Помислете само някои:

 • TENA – тази фирма представлява продуктите за предпазване от малки инконтиненция. Техните продукти са ценен за финес, лекота и удобна конфигурация.
 • SENI. SeniLady – произведени също така и за хора, страдащи от необширными форми на инконтиненция. Те са представени седем различни размери и осигуряват абсолютен комфорт и висока степен на сигурност. Те включително са подходящи за бременни и наскоро родили жени. Антибактерицидный слой осигурява отлична защита от миризмата.
 • MoliMed. Най-голямата по выпускаемому асортимент кампания. Тя има повече от десет вида продукти, различни по дебелина и обем впитываемой течност. В техния обхват са включени и женски урологични гащи MoliMed pants, ползващи се от прекрасната половина на голяма популярност. Текущи продукти на тази фирма в голяма степен превъзхожда всички известни аналози. Особено следва да се отбележи им гипоалергичность и pH 5,5-ефект.

Урологични подложки за жени: как да изберем?

Избраната уплътнението трябва не само добре да изпълнява своята пряка функция, но и да даде на жената радост от чувството за увереност и сигурност. Като вземем предвид всичко по-горе критерии и принципи, вие ще направите правилния избор.

Трябва обаче да се помни, че макар и уплътнения и са удобно средство за лична хигиена, преди да ги използвате, винаги трябва да се проведе задълбочено обработка на половите органи.

Важно е да се поддържа лична хигиена и сменя тампони на всеки 5 часа. Именно в такъв интервал от време се изчислява антибактерицидная защита на този продукт. Ако подложки се използват в следоперативния период, след това, преди всяка подмяна на фуги трябва да се справят.

Разбира се, използването на урологични подложки в голяма степен улесняват живота, но те не могат да решат основния проблем – инконтиненция на урината. Това е само следствие, а не причина, и, като цяло, говори за присъствието на някакво сериозно заболяване. Избягване на неблагоприятни последици при появата на първите признаци трябва задължително да се обърнат към специалисти.

Вашето здраве е във Вашите ръце.