Бъди красив » Здраве » Сухота на влагалището: причини и лечение

Сухота на влагалището: причини и лечение

Много жени в живота си са се сблъсквали с една от най-чувствителните проблеми като сухота на влагалището. Това се проявява в този период от живота си, когато при тях се случва преход от прекратяване на менструалния цикъл до постменопауза. Това е болест, както и много други, се превърна в капана на жените в доста ранна възраст.

Сухота на влагалището: причини и лечение

Какво е това атрофичен вагинит. Това заболяване се появява в резултат на разреждане и puckering на стените на матката, а така също и за понижаване на броя на смазване на влагалището. Всичко това води до дискомфорт и главоболие при занимания секс, стените на вагината, които кървят, а така също усещат парене и сърбеж.

Наличието на мазилна течност във влагалището при всяка жена е различно, но една жена от това да се чувстват не може, тъй като мазнините без цвят и без мирис.

Намаляване на смазване на влагалището може да доведе до образуване на бактериална среда. Тази болест се отразява отрицателно на интимния живот на жената, заради болезнени усещания жена се опитва да се избегнат правенето на секс.

Каква е причината за появата на това заболяване?

Появата на сухота на влагалището може да се прояви при жените от всяка възраст и имат различни причини.

Практиката показва, че това заболяване се проявява при жените от сорокалетнего възраст до шестидесятилетнего. В този период се случва понижаване на хормоналните нива, а този естроген контролира норма хидратирани и киселинността на влагалището. Ако се случва понижаване на нивата на естроген, а след това се намалява нивото на рН, което води до увеличаване на основи във влагалището. Тънък плат и по-ниско рН позволяват да проникне инфекции, а това приводи към образуване на язви и пукнатини на стеночках на влагалището.В резултат на изчерпване на пикочния канал във вътрешността на вагината с лекота може да проникне гъбични заболявания, а това може да доведе до инфекция на пикочните пътища.

Сухота на влагалището допринасят за алергична реакция към някакви хигиенни средства, като лосиони, сапуни, парфюми и други подобни, тъй като в тях може да бъде голямо съдържание на алкални.

Като се има предвид всичко по-горе, избор на интимни хигиенни средства трябва внимателно да се запознае със състава на съдържанието. Гигиеническое средство не трябва да съдържа голямо количество рН, но в него са длъжни да надделее мазнини. Не могат да се насладят гигиеническими средства за намаляване на сухота, това може да предизвика влошаване на заболяването.

Най-добрият начин е да се използват сапуни, в която много мазнини, то трябва да бъде обесцвеченным и не са ароматизирани. Ден вагиналната сухота може да излезе оцветители, аромати в прах за пране прах и тоалетна хартия с аромат. За да се избегне неудобството да се изключат всички тези елементи от вашия списък на потреблението.

Още една причина за заболяването могат да станат билкови лекарства, тъй като те са в състояние да понижи естроген. Тези лекарствени средства могат да бъдат: различни видове антидепресанти, лекарства за понижаване на налягането, десенсибилизиторы, лечение на миома на матката, антигистаминны.

Сухота на влагалището: причини и лечение

Прилагането на орални контрацептиви също може да доведе до появата на това заболяване.

Усеща сухота на влагалището ние можем и в последните дни преди менструация. В това време се повишава количеството на прогестерон, и намалени естрогени.

Най-често това заболяване може да се прояви при жените пушачи, тъй като притокът на кръв намалява, което води до атрофированию клетки. Такива жени менопаузный период настъпи по-рано, а на лечение почти не се ползват.

При раковом заболяването на пациента се предписва сесии на химиотерапия и подобна обработка радиация лечение, което намалява работата на половите органи.

Не следват злоупотребява спринцеваниями, тъй като тя допринася за влошаване на състоянието на микрофлора на влагалището, което на свой ред води до нейното изсушаване.

Не бива да изпускаме от внимание, че бременността и раждането, чести стресови ситуации, силови натоварвания също могат да станат причина за това заболяване.

Начини за справяне със сухота на влагалището

Поради влошаване на хормоналния фон в периода на предменопаузы може да вагинит. Лекари при заболяване на влагалището предписват гормонотерапию, в основата на който е естроген. Той помага да се възстанови работата на стените на влагалището. Гормонотерапию могат да се провеждат, като се използват препарати за локално приложение.

Видове вагинални гормонотерапии

Вагинална хормонална различава три вида:

  1. Вагинална суппозитория, прекарайте го един път на ден, продължителността на процедурата няколко седмици. Нататък ги прекарват два пъти на ден, за да се възстанови.
  2. Въвеждането на естроген, пръстени във вътрешността на вагината, то може да приеме формата на вагината, отколкото улеснява усвояването на естроген.
  3. Използването на вагинални кремове, които се въвеждат във влагалището с помощта на специални аппликаторов, продължителността на процедурата за две седмици. По-късно всичко това се върши от един до три пъти в седмицата.

Често резултатът е видим след няколко дни на провеждане на процедурите. Това е видно от силното кровопритоку в тазобедренной област, увеличаване на броя на смазване на влагалището.

Сухота на влагалището: причини и лечение

Други начини за лечение

За да се отървете от вагинална сухота може да започне да се прилага негормональную смазване под формата на интимна козметика. На първо време тя се използва три пъти седмично, благоприятно прилагането му сутрин. По-късно използваме всеки три дни.

Не трябва да нарушава себе си в приемната на вода, тъй като тя извежда от организма ни от токсини, трябва да се пият осем чаши вода на ден. Не може да се изключи употребата на мазнини, тъй като тялото ще бъде изтощен холестерол и други полезни вещества.

За да се отърве от тази болест трябва да е редовен секс, тъй като при възбуда се усилва притока на кръв към половите органи и се откроява влагалищная грес. Редовно занимание жените правят секс удължава неговия жизнен цикъл, спомага за подобряване на благосъстоянието, повишава жизнения тонус. Ако жената редовно да води сексуален живот я влагалището нищо не заплашва, той остава здрав. Честота на приливите и отливите, така също се намалява.

От тази болест няма да се отървете от себе си, трябва задължително да се разкрие причината за появата му.