Бъди красив » Здраве » Акне вулгарис на лицето си: какво е това, причини, лечение

Акне вулгарис на лицето си: какво е това, причини, лечение

Акне вулгарис на лицето са налични при много хора, които живеят в нашата страна. Само малка част от тях се обръща към специалист за установяване на причините. Те не са наясно с това, че всъщност акнето може да е сигнал за проблеми в организма и с тях трябва да се воюва.

Акне вулгарис на лицето си: какво е това, причини, лечение

Какво са акнето?

Акне вулгарис са последица от възпалителни процеси и изграждане на мастните задръстване в порите. Обикновено те се появяват в местата на струпването на мастните жлези, а именно — лицето, гърба и гърдите. Акне вулгарис и се нарича просто черни точки или комедонами.

Често ги разделят на две групи:

 • Затворен (изглеждат като бели пузырики, задръствания невидно).
 • Отворен (свещи в тях, просто все още се вижда, представляват черните точки, но този цвят се формира не от кал, а на меланин).

Комедони в областта на носа има почти всеки човек, проблемни зони и са по — бузите и челото.

Причина за образование

Акне — понятие, съдържащи в себе си черни точки, пъпки, комедони, а също така и последствията след тях, като пигментни петна. Първата стъпка на акне са черни точки. Устието на космения фоликул отменя корк от мастните секрети. На втората стъпка се счита за появата на инфекция, след нея комедон болезнено реагира на всяко въздействие отвън.

Нататък акнето ще приличат на червени копчета там, по върховете им ще започнат да събират гной. След няколко дни "капсула" с гной ще се спука и вече zasyhaya, образува защитна коричка. Когато всичко щеше да се оправи, голяма е вероятността, че на мястото на комедона ще остане малък, но забележим белег.

Ако пропуснете момента на лечение, след което се стартира верижна процес. Следващите мастните жлези ще бъдат изложени на замърсяване, които водят до нови проблеми.

Могат да се разграничат като "група на риска" въз основа на възрастта. Например, при бебета е невъзможно да се срещнат угревую обрив. Се изразява тя най-активно хората в тийнейджърските си години, повече от 13 до 17 години, поради нестабилен хормонален фон. Обикновено те се образуват в Т-зоната, преследващи човека до 25 години.

Появата на комедони в тийнейджърските си години има няколко причини:

 1. Увеличен брой на андрогени, както при момчетата, така и момичетата, става, едва ли не основната причина за ускоряване на работата на мастните жлези.
 2. Промяна на последователността на секрет от жлези. Те стават по-плътни, така че кожному салу по-трудно се излиза от порите. По този начин, се появяват корк, а след комедони и акне.
 3. Ороговевшие частици кожа по-бавно отшелушиваются. Тези частици се запушват порите и създават прекрасни условия за образуване на комедони.

Нарастването На броя На черните точки се отразява общата ослабленность на организма. Ако човек е лоша имунна система, акне се разпространява с по-голяма интензивност.

Акне вулгарис на лицето си: какво е това, причини, лечение

Появата на акне при хора от всяка възраст:

 1. Нарушенный хормоналния фон. Тъй като всяка промяна води след себе си намаляване на имунитета и съответно подобряване на работата на мастните жлези.
 2. Проблеми, свързани със стомашно-чревния тракт.
 3. Трясък емоционални или психологически състояния, които водят след себе си стрес.
 4. Гинекологични проблеми.
 5. Козметика на мастна основа. Този параграф се отнася за по-голямата част от жените, които избират козметика не на водна основа, а на мастната (тя се запушва порите, което води до образуването на нови пъпки).
 6. Повишено изпотяване също може да стане причина за влошаване на състоянието на кожата.
 7. Някои лекарства имат предвид страничен ефект под формата на акне.

Да се отървем от комедони с помощта на специални препарати,

За да изберете лекарства е доста опасно, първоначално е по-добре да се консултирате със специалист, но ако такава възможност липсва, може да се използва ограничен списък с лекарства, които не са в състояние да причинят вреда в големи мащаби.

Ако акнето е в лека форма, лекарите често съветват да се използват средства от лимонов сок, сиви или ихтиолом. В този случай може да помогне на следните лекарства, които са спечелили репутацията си: Клерасил, Скинорен и Клеаскин. Тези кремове е добре изсушено мазна кожа, облекчаване на лицето от черни точки и предотвратява появата на нови.

Ако акнето е в средно състояние, тогава е необходимо приложение на ретиноиди. В този случай специалист, препоръчват употребата на Ретин-А, като едно от най-добрите средства.

Ако акнето е в тежка форма, тогава самостоятелно да се ангажират, е строго забранено и статии в интернет — това е нещо, за което сигурно не си струва да се справят.

Да се отървем от вулгарно черните точки в домашни условия

Препарати, представени по-долу, не носят риск, ако не е в наличието на алергии и ненужно фанатичного желанието да се нанесе на лицето си колкото е възможно повече средства.

Киселина.

Най-добрите от тях са киселини:

 • Азелаиновая киселина. Тя ексфолира мъртвите парчета кожа, обеззараживает и премахва мастните корк. При обикновени акне киселина може да действа и като средство за пълноценно лечение, но ако има гнойни пъпки, тогава е добре да се използва в комбинация с по-силен наркотик. Всеки крем, който съдържа тази киселина, трябва да се прилага 2 пъти на ден и само точка. Курсът на лечение трае три месеца, а ефектът е видим само след един. След употреба на азелаинова киселина не повишена чувствителност към слънцето, не допуска появата на старчески петна, се нарича минимално дразнене на кожата.
 • Салицилова киселина. Тя е в състояние на разтваряне на мастните натрупвания в порите и отшелушивать мъртвите парчета кожа. Продукти съдържат 0,5-2% киселина, смесени с други вещества, помага успокояване на чувствителната кожа. Използват салицилова киселина на акне, а не за акне се счита за безсмислено, защото видим ефект няма. Ако се използват салицилова киселина ежедневно в продължение на дълъг период, кожата да стане червена и раздразнена, тъй като киселина силно я изсушава. А на смуглом лицето могат да се появят пигментни петна, тъй като киселина има избелващ характер.

Акне вулгарис на лицето си: какво е това, причини, лечение

Естествени средства.

Освен лекарствата и на киселини, може да се използват различни отвари, маски и компреси за готвене собствения си.

 1. Компрес с калиновым сок. Шепа плодове нарежете до състояние на каша. Натопи в нея парче марля и го задръжте в проблемната зона за 5-10 минути. Повтаря всеки ден в продължение на 3 месеца.
 2. Компрес със сок от алое. Процесът на готвене не се различава от предишните. Знаете, че ефектът ще бъде значително по-интересно, защото ще дръпне алое повечето задръствания от тогава и ще има износване специални дезинфектант и овлажняващ ефект.
 3. Ако кожата е максимално мазна, можете да избършете я ежедневно парче лимон, но тук също трябва да бъдат внимателни хората с тъмна кожа, тъй като тя може да осветлиться.
 4. Чай от лайка, отвара може да се превърне в най-добрия си приятел в борбата с черните точки. Една супена лъжица суров трябва да се варят в 200 мл вряла вода и се изчака около половин час. След това се охлажда до приемливо температура и потопете марля, за да придават на лицето за 10 минути.

Накрая трябва да се подчертае общите правила, предупредителен от появата на черни точки по лицето:

 • Ежедневно измиване на лицето, за почистване на кожата с помощта на специални средства.
 • При появата дори и на една змиорка веднага правя го лечение.
 • Не натискай комедони себе си, има вероятност да пренасят инфекции.
 • Да се спазва правилното хранене. Сладко и мучное могат да предизвикат появата на нова част от акне.