Бъди красив » Здраве » Ходене на задните части: ползите упражнения за жени

Ходене на задните части: ползите упражнения за жени

Таза област е много важна част от тялото на човека. Именно в нея има много важни органи. За да се поддържа тази област са в добра форма, ще помогне за това не е сложно упражнение, като ходене на бедрата. Първият е написал за този вид лечебни тренировки в 70-та година от учен-медик Неумывакин И. П.

Ходене на задните части: ползите упражнения за жени

Първоначално тя упражнява лечение на хемороиди, запек, аденом и други видове заболявания, свързани с ануса. Но съвсем наскоро, ходене на бедрата е придобило популярност в сферата на красотата. Сега тя помага на загубите излишните килограми и да укрепят коремните, спинные и големия седалищен мускул, а също така в борбата с целулита.

Каква полза на жените ще доведе до ходене на задните части

Ходене на бедрата, на първо място благотворен ефект върху женския организъм. Някои от най-важните предимства на тази тренировка, за жени:

 • Отделянето на токсини и шлаки. В тазовата област се намира зона, отговаряща за храносмилателния тракт. Тя стимулира с помощта на упражнения, се увеличава отделянето на вредни вещества от организма.
 • Премахване на болки при менструация. Болковите усещания по време на менструалния цикъл се случват по причина на малки притока на кръв към лигавицата на матката. Ходене на бедрата помага за подобряване на циркулацията на кръв в тазовата област и в резултат на което се сведе болка до минимум.
 • Укрепване на гръбначния стълб. По време на изпълнението на упражнения се провежда за укрепване на мускулите на гърба и увеличаване на подвижността на ставите. Това е страхотно влияние върху състоянието на гръбначния стълб.
 • Лечение на гинекологични заболявания. Благодарение на упражнения се случва подобряване на кръвообращението, което е чудесно влияние върху репродуктивните органи.
 • Борбата с целулита. При масажни движения на бедрата на пода се случва разделяне на мастните клетки.
 • Укрепване на мускулите и загуба на тегло. По време на упражненията ви да се напрегнат мускулите на бедрата, гърба и корема, че повлиява благоприятно върху тяхното укрепване и тонизиране. Във връзка с това се случва бърза загуба на излишни сантиметри и килограми.
 • Подобряване на състоянието на кожата и косата. При редовни тренировки, се случва нормализиране работата на храносмилателната система, което води до подобряване на обмяната на веществата. Вследствие на което се подобрява състоянието на косата и кожата.

Ходене на задните части: ползите упражнения за жени

Правила за изпълнение на упражнение

За да се махнат, за да максимизират ползите и ползите от ходене на задните части, трябва да се следват стъпка по стъпка указания за изпълнение. Препоръчителното време за практикуване, това е сутрин и вечер по 10-15 минути. Съвсем малко време и малко усилия ще доведат до желания резултат.

 1. Трябва да седнем на пода, върху бедрата, задължително подстелив специален фитнес или обикновен мат. Изправете краката, между краката и тялото е бил прав ъгъл. Гърбът трябва да бъде изправен. Важно! По време на упражненията трябва да внимавате за поза, за да се избегнат повреди.
 2. Ръцете приведен в лактите, като прав ъгъл. За по сложност упражнения за ръцете може да се гласове над главата си.
 3. Сега пряко самата ходене. Едновременно се откъсне от пода дясната страна на (десния крак и дясната ягодица), който се пренася по въздуха напред.
 4. Същото действие трябва да извърши и от лявата страна. И така се редуват.

По време на работа пеша, трябва да се съсредоточи върху бедрата. Но и да не забравяме да помагаме передвижению тяло.

Противопоказания

Упражнение "ходене на задните части" е подходящ за извършване на всяка възрастова категория, не в зависимост от емисии на обучение. Но, като всяка физическа активност има няколко противопоказания:

 • На първия триместър на бременността. В най-рисков период на бременността си струва да се откажат от физическата активност, защото по този начин може да се предизвика гипертонус на матката и дори да предизвика спонтанен аборт.
 • Менструални дни. При изпълнение на пеша на задните части се случва натиск върху корема и коремната кухина, което може да доведе до отслойку на ендометриума.
 • Обостряне на хемороиди. По време на физическото възпитание се случва напрежение и триенето на бедрата. Това може да допринесе за загуба на хемороиди възли и дори кървене.
 • Болки в корема и кръста. При болка усещане в областта на корема или долната част на гърба, изпълнението на тренировка може да засили болката.

Също и при неправилно изпълнение, ягодичная ходене може да нанесе на организма усложнения.

Не спазването на девяностоградусного ъгъл води до прекомерно натоварване на гръбначния стълб и ставите. Това може да доведе до леки наранявания.

По време на упражнения се случва триене, така че може да се появи обрив или зачервяване. Задължително трябва да се използва правилната форма на облекло.

Предимствата и недостатъците на големия седалищен мускул пеша

Както и при всяка физическа активност, при големия седалищен мускул пеша също има своите предимства и недостатъци. От плюсовете на:

 • Абсолютно не травматичный вид упражнения. Седейки на пода, просто не е възможно да получите наранявания.
 • Дори малоподготовленный в спортно отношение на човек, с лекота ще изпълни тази лечение упражнения.
 • Спестявания. Ходене на задните части може да се извърши в домашни условия, не тратясь на абонамент във фитнес зала. Действия за борба с целулита лесно за производство на домашна черга.

Ходене на задните части: ползите упражнения за жени

Също така има и някои недостатъци:

 • Ягодичная ходенето не е сравнима за натоварване с пълноценна тренировка във фитнес залата. За начинаещи – това е най-добрият вариант. А ето и за по-напреднали атлети, тя приличаше повече на тренировка. И им заедно с тази ходене, трябва да се направят повече упражнения.
 • Такова ходене не може в пълна степен на застрашено от прекомерна експлоатация седалището на мускулите. Това е само повърхностна тренировка. За подобряване на ефекта на стягане на задните части трябва да я допълни дълбоки приседаниями.

Полезни съвети

Има няколко нюанса, към които трябва да се обърне внимание преди започване на тренировки.

 • Преди да започнете занимания големия седалищен мускул ходене, задължително трябва да мускули се затопли, т.е. направи тренировка. Може да се направи накланя или няколко коремни преси.
 • Избягване на решетка, за уроците си струва да се носят стегнати панталони или легинсы.
 • След едно упражнение е задължително да се хидратира кожата крем или масло.
 • Не забравяйте да следвате поза. При изпълнение на пеша на задните части, корема трябва да се изготви, а раменете се взимат назад.
 • Движенията трябва да бъдат бавни и без друсане.
 • С придобиването на опит, движение може да доведе не само напред или назад, но и настрани.
 • Време за изпълнение тренировки се избира индивидуално, в зависимост от нивото на физическа подготовка. Започнете следва от 10 минути, увеличаване на продължителност до 30 минути.

Ходене на задните части – това е многофункционално упражнение, което може да промени към по-добро състояние на долната част на тялото. Те с лекота могат да се включат както жени, така и мъже. Само малко усилия, и след известно време може да се види и дори да се чувстват резултат. А времето, което да се хваля за това упражнение, толкова малко, че е сравнимо с гледане на сериите на телевизионния сериал.

Можете без много усилия да въведете себе си в навика на 15 минути на ден прекарват на тренировка. Но ще бъде благодарен на тялото, като във външните прояви, така и във вътрешни. Еластични бедрата и задните части, плячка, без портокалова кора, по-намаляващо цифра в баланса и здрави женски вътрешните органи – това е същото, и там е щастието.