Бъди красив » Красота » Какво е необходимо, за маникюр в домашни условия? Набор от инструменти, описание и препоръки от професионалисти

Какво е необходимо, за маникюр в домашни условия? Набор от инструменти, описание и препоръки от професионалисти

Комплект за маникюр в домашни условия може да варира значително в зависимост от начина на обработка на ноктите. Всеки професионалист има специален калъф, в който той взима инструменти, удобни лично за себе си и своите клиенти. Съответно и в домашни условия комплекти могат да се различават. Какви инструменти са нужни за маникюр в различни случаи, да разгледаме по-долу.Какво е необходимо, за маникюр в домашни условия? Набор от инструменти, описание и препоръки от професионалисти

Европейски Маникюр

Необрезной маникюр , което е напълно достатъчно за красиви ръце с бяла кожа и тънки епидермиса. В този случай ципа бавно расте и изглежда подредено, дори и без обрязване. Освен това, обрязване може да бъде в тези случаи, дори противопоказанным, тъй като среазание на кожата близо до капиллярам принуждава епитела стартирате защитни резерви и по този начин по-бързо да расте. И така, какво е необходимо, за маникюр европейския:

 • Портокалови пръчици, пушер или керамични "копытце". Тези два инструмента са взаимозаменяеми, но много професионалисти са в арсенала и двете. Пушером удобно вычищать птеригий на текущите ноктите, керамично "копытце" - инструмент за по-деликатни. За много фини, чувствителни на ноктите е по-добре да портокалови пръчици.
 • Ремувер за кожичките. Специалисти ги наричат кератолитиками. Средство може да бъде с различна сила на действие, в домашни условия може да се вземе, например, ремувер от Sally Hansen (според коментарите той е един от най-ефективните). Тънка и достатъчно подреден епидермиса може да се омекоти обикновен успокояващ крем (обилно нанесете крем, после една-две минути). За по-интензивно омекотяване прилагат ремувер едновременно с ванночкой (нанася върху ноктите ремувер, потопена в топла вода).
 • Вана за къпане, вода. Много хора предпочитат да отида без предварително накисване на кожичките. Това е разумно, защото далеч не на всеки ноктите благоприятно възприемат вода. Има вид на нокътната плочка, която е под влиянието на водата започва да не стратифицира.
 • Пила, ножица. Специалисти почти не се ползват ножици за изрязване на нокти, просто използват пили с висока степен на абразивно, ако трябва да се махне дължина. Въпреки това е напълно допустимо изтрий дължина с ножица. След това може да даде форма с помощта на пилички. Основно правило: пилят само сухи нокти, режат само накиснати (веднага след ваната, например).
 • Детайли баба - инструмент за шлифоване . Ако ноктите са достатъчно дебели и ги повърхността е грапава, тогава може да се справя бафом и полират. Между другото, ако се вземе само полировку, а след това тя е много от полза: намалява риска от появата на микротрещин, които в крайна сметка могат да доведат до сломам, пукнатини, отслоениям нокти.
 • Щеточка – за да премахнете пылинок и баланса на кожата.
 • Масло за кожичките. Те допълват процедура за обработка на ноктите. Най-напредналите "лакоманьяки" се ползват и специално подбрани хидратиращ крем. Нанасяме го на епидермиса няколко пъти през деня – това ви позволява да я държи в увлаженном, эластичном състояние, забавя растежа си и води до това, че за следващата маникюру ципа не изисква сериозна преработка.Какво е необходимо, за маникюр в домашни условия? Набор от инструменти, описание и препоръки от професионалисти

Обрезной маникюр

Какво е необходимо, за маникюр, този вид? Комплект почти не се различава, да отнеме същото нещо, което е в списъка по-горе, само допълнително:

Хардуер маникюр

Не е задължително да следвате списъка по-горе и да изберете, според него, всичко, което е необходимо за маникюр. Инструменти могат да се заменят едно устройство. За хардуер, маникюр у дома, ще са нужни:

 • Апарат за обработка на ноктите. В домашни условия този уред рядко може да се види, но има достъпни устройства, които са лесни за употреба.
 • Антисептик. Обработката на ноктите и кожичките апарат се извършва само на суха кожа, ето защо за предварителна подготовка на ноктите е най-добре да използвате быстроиспаряющееся препарат на алкохолна основа.

За дома избират апарат със скоростта на оборота до 15 хиляди в секунда, лек, компактен и на достъпна цена. Минахме после може да се закупи отделно. Подходящ е за следните модели: Vital Система от Zepter, SPA VT-2209 от Vitek, MP-7010 F0 от Rowenta, машинки от Victory, Силен.Какво е необходимо, за маникюр в домашни условия? Набор от инструменти, описание и препоръки от професионалисти

Покритие обикновен лак

Ципа обработена, ноктите са готови за нанасяне на декоративно покритие. За обикновен лак е добре да се проведе и на маникюр не отне твърде много време, трябва да се подходи към въпроса правилно. Трябва:

 • База.
 • Декоративен лак.
 • Най-сушене.

Какво е необходимо, за маникюр с гел-лак – прочетете по-долу.Какво е необходимо, за маникюр в домашни условия? Набор от инструменти, описание и препоръки от професионалисти

Последователност на извършване на маникюр обикновен лак

Маникюр обикновен лак се извършва, както следва:

 • Подготовка на кожичките, нейното омекотяване. В епидермиса се нанася ремувер или потапя ръцете си в ванночку, или и двете едновременно – от 10 до 20 минути. Ако маникюр хардуер – на този етап не е нужен!
 • Кожичките натиснете (или нарязани или обработени) кръгла мелачка.
 • Премахване на птеригий - тези частици кожа и замърсявания, които се натрупват точно под епидермиса. Ако ги много и ръце, които не са поддържани, а след това ципа може да се "приросшей" на нокътната плоча. При добро размягчении му е лесно да премахнете. Ако тя е много груба, "ороговевшая", по-добре е да използвате само апарат.
 • По време на обработка на ногтевая плоча изсъхне, може да нанесете база. Следете внимателно, за да нокти са напълно сухи! Ако те поне малко по-мокри, лак може да "запузыриться", и дълго стоят такъв маникюр не ще.
 • Изчакайте изсушаване база и нанесете декоративен лак в един-два слоя е необходимо.
 • Нанесете най-сушене.Какво е необходимо, за маникюр в домашни условия? Набор от инструменти, описание и препоръки от професионалисти

Маникюр с гел-лак

Какво е необходимо, за маникюр с гел-лак? Списъкът по-долу:

 • Комплект покрития (повече за него – по-долу).
 • Ултравиолетова лампа 36 вата (4 крушки всяка от по 8 вата).
 • Пилочки или бафы.
 • Течност за премахване на лепкав слой (почистване).
 • Салфетки без кърпичка.
 • Течност за премахване на гел-лак.
 • Фолио.

За обработка на кожичките може да се прилага на всеки от инструментите, изброени по-горе, то тогава има списък се формира индивидуално.Какво е необходимо, за маникюр в домашни условия? Набор от инструменти, описание и препоръки от професионалисти

Комплект покрития за маникюр с гел-лак

Комплект покрития за маникюр с гел-лак

 • На Преп.
 • Бонд.
 • База.
 • Гел-лак.
 • Топ.

Това е може би най-важното, което е необходимо за домашен маникюр с гел-лак, с изключение на лампата. Особено внимание заслужава да се обърне към избор на този лак (всичко останало се избират от продуктите от същата марка, за да се избегне конфликт на средства).

Кратък преглед на гел-лакове

Професионални лакове на пътя (на цената на един флакон от 15 мл – от 24 до 50 USD), да съберат у дома впечатляваща палитра ще бъде скъпо, но трябва да имате предвид, че разликата между гел-лакове на различни ценови категории може да бъде огромна. Това ще се забележи в устойчивост, послушности, сигурност за нокти, дори и яркостта и наситеността на цветовете.

Shellace от CND много майстори смятат за най-добрия, въпреки че има и негативни коментари за: лак с много лошо се държи и грозно облетает. В повечето случаи, обаче го похвали: гъст, плътен цвят, гладка, тънка, но гъста при нанасяне, устойчивост на сколам и надраскване, трайност на ноктите. Флакона 7,3 мл достатъчно за 15-20 маникюров.

In'Garden So естествено – двусмислен вариант. Ние гел-лак на тази марка отлични ярки цветове, издръжливост, ухаживающие свойства, но го свали лесно – за предпочитане с механичен вариант, но не на всеки ръцете да могат да теглят гел-лак, така че да не увреждат нокътната плоча. Освен това, има ревюта за пожълтяване на ноктите след това лекарство.

Couture Colour – интересен, макар и не твърде често се среща с гел-лак. Плюсове: много добра съвместимост, огромнейшая палитра (140 нюанси), устойчивост (три седмици безупречен вид), е внимателно обмислен четка и удобен флакон. Този лак позволява да се направи качествен маникюр много бързо.

Sherilyn – рядко се среща предимно сред професионалисти, отзиви от обикновените покупательниц за него малко, обаче тази марка с истински германското качество е достоен за внимание. Пластмаса и здрав, той отлично се фиксира върху нокътната плоча и запазва свеж и чист вид по време на целия процес чорапи.

Начини за спестяване

Не е задължително да купувате всичко, което е необходимо за маникюр с гел-лак, в професионалните магазини. Има възможности за замяна на тези материали и по този начин да се спестят:

 • Могат да се срещнат препоръка се използва изключително за безворсовым кърпички, се предполага, че това изключва навлизане на ноктите отломки, но със същия успех може да се ползва и от обикновените хартиени кърпички, все пак при напикаване течност всяка купчина приминается. Можете да използвате обикновени памучни платочки.
 • Фолио ще отговарят на обичайните храни, ролка е евтино, а достатъчно му е от дълго време.
 • Ако гел-лак монофазни, база и топ не са необходими.
 • Също така не винаги се нуждаят от преп. Той е предназначен за обезмасляване на нокътната плочка и е достатъчно силен средство.
 • Вместо специален ремувера можете да използвате обикновен лакочистител.
 • Течност за премахване на лепкав слой може да се замени с алкохол.

Как се извършва маникюр с гел-лак

Свалихме, което е необходимо за маникюр с гел-лак, а като се насладите на всички тези средства?

 1. Обработка на кутикулата един от начините по-горе.
 2. Шлифоване на повърхността на плаката. Така че най-добре се постига сцепление на покритието с нокът. Правят това много леки движения, плоча трябва да стане само грапава, а не на по-фина.
 3. Нанася се подготвям лека, с много бързи движения. За обработка на всички нокти е достатъчно една четка.
 4. Бонд-сцепка представлява нещо като лепило, което ще позволи на корицата е по-добре да стоят на ногте. Обикновено се полага на връхчетата. Но могат да обработват и зоната около кожичките, ако лакове на ноктите като цяло се държат лошо.
 5. Нанасяне на база - сушене на лампа 2 минути.
 6. Първият слой гел-лак - за сушене на 2 минути. Броя на слоевете зависи единствено от самия лак, а в някои случаи ще бъде достатъчно. Гел-лак е малко по-различна по консистенция от обичайното, така че, ако няма достатъчно опит, по-добре да нанася на тънки слоеве. Дебел слой може лесно да се грозно поползти.
 7. Нанасят следващите слоеве, просушивая всеки.
 8. Нанасяне на topa - сушене на 2 минути пеша.
 9. Теглене на лепкав слой.

По-добре се справят с ръце последователно: докато едната ръка на лампа, в другата се нанася лак. Но дори ако всичко, което е необходимо за маникюр в домашни условия, походова обработка рядко е възможно, така че бъдете готови за това, което самостоятелен маникюр с гел-лак ще изисква повече време, отколкото в салона.