Бъди красив » Здраве » Каква каша е най-полезната

Каква каша е най-полезната

Че едно нещо обединява вегетарианци и останалите хора? Това, разбира се, зърнени храни. Освен това са напълно различни: в млякото, водата, със зеленчуци, с плодове и така нататък. Преди всеки (или почти преди всяка) някога възниква въпросът: коя от това огромно разнообразие gruels най-най -. Подреди този наш свещен дълг.
 

Каква каша е най-полезната

И така, за начало трябва да се разбере, че вредните gruels не се случва. А също така на това, което е универсално използваема каши също не. От това следва, че диетата на всеки човек, трябва да включва всички зърнени култури. Овесена каша може да се замени и някои видове месо, за да получавате полезни за нас белтъчини и въглехидрати. Нека разгледаме основните видове gruels и ще разберем за какво е полезна всяка една от тях.
 

Елда

 
Елда зърно е изключително богата на желязо, което дава на нашите лица червено на цвят. Това е същото желязо ускорява обмяната на веществата — елда ще е полезна за хората, следящим за своята фигура. Си сърцето и черния дроб, ще сме ви много благодарен, ако ще се консумира елда, на постоянна основа. Елда извежда от организма токсините, а също и (това е много важно) холестерол.
 
Лекарите оценяват тази каша е в основата на рутин. Благодарение на него не са заплаха, заболяване на кръвоносните съдове.
 
За да обобщим, трябва да кажем, че въпреки изобилието от полезни качества, елда трябва да се използва за профилактика на тези заболявания.
 

Овесена каша

 
Ние сме тук и се приближи до раздражителю слезных жлези деца от цялата страна. Колко нервни клетки загиват при тях, когато те са чували думата "Херкулес". В това е целият парадокс. Овесена каша е по-добре от останалите успокоява тялото, с нейна помощ може да се пребори с депресията и хандрой. С това всичките й помага да се справят витамин B. И овесена каша може да е полезна на тези, които имат заболявания на стомаха. Можете да ядете любимите си храни (например, много мазни), не се страхувам. Но преди това е необходимо да се яде на пода тарелочки овесена каша.Тя ще създаде специален слой, който не позволява холестерину да проникне в кръвоносните съдове.
 
Каква каша е най-полезната
 
Тази каша може да се използва като варени във вода (по-диетичен вариант), така и варени в мляко (по-висококалорични вариант). За тези, седнали на диета е подходящ да подредите гладно дни с помощта на първия вариант.
 
Овесена каша не е толкова пълна с полезни витамини и ензими, като, например, елда, но е идеален за тези постоянно следи за фигурата и се грижи за общото състояние на организма.
 

Ечемик овесена каша

 
На опашката, както се казва, най-мъже каша. Не напразно тя е основната храна на войниците на много армии. В края на краищата, тези, които изяжда перловку, не е застрашена от недостиг на витамин (недостиг на витамини), защото там се съдържат:
  • Витамин А. Той прави на зрението, по-остро и укрепва имунната система.
  • Витамин Б. Как ви виждат хората, като сте с тях себе си, поведението — всичко зависи от този ензим. За да бъдем точни, той отговаря за състоянието на вашата кожа, крепост на вашата нервна система.
  • Витамин D. Още един компонент от външния си вид (макар и да не е забележима). А именно, зъбите и ноктите.
  • Витамин д. Жените ще е много интересен, тъй като той, колкото и да не лъжливо звучи, забавя стареенето.
От изложеното по-горе следва, че ечемик истинска съкровищница на витамини и полезни вещества, но не си струва веднага да тичам до магазина и да купи я чували, защото тя също не е идеална. За да приготвите качествена ечемик овесена каша, да отнеме час и половина. Тук въпреки, че има своя трик: първи пърл ечемик преди готвене на три часа, може да ускори приготвяне на тридесет минути.
 

Оризова каша

 
Хората, постоянно употребяват ориз, никога не страдат от липса на енергия или недостатък, защото в него се съдържат всички необходими за това ензими: сложни въглехидрати. Оризова каша, както всъщност и всички други, могат да безстрашно се консумират тези, които много внимателно се следи за своята фигура. В оризовите зърна е много калий, който поглъща цялата сол от организма, като по този начин изчистването му. Липсата на сол и самия ориз благоприятства за това хората, които имат бъбречни или сърдечно-съдовата система.
 
Каква каша е най-полезната
 
Ориз може да се лекува и да направи профилактика на диария, отлагания на соли и дори болки в гърлото, грип. С една дума, каша е много полезна, особено за хора, занимаващи се с твърде энергозатратной дейност. Тази каша трябва да приучаться има от детството. Ако, например, детето не иска да яде оризова каша, а след това да го обучи на нея може да се направи каша с мляко. Тогава е сигурно, че тя ще се превърне в любимата му.
 

Просо каша

 
Почти всички от предишните ни "герои" са извършили полза невидима другите хора. Полезни същото действие, просо каша се вижда, както се казва, на лицето. Основният компонент на просо каша е витамин B, който, както вече сме успели да научат, е основният фактор, който влияе върху състоянието на нашата кожа, коса и т.н., По-специално:
  • В1 — ще ви направи по-забавно, бори здраво утомленность и ще се отрази положително на паметта.
  • В2 — ще помогне да се справи с подростковыми акне, а също така и благоприятно ще се отрази на косата: ще ги направи по-дебел и по-стегната.
  • В5 — ще си походка грациозней, выпрямив стойка.
Също така в състава на просо зърнени влизат желязо, без които не ще здравословен цвят на лицето, манган, контролиращ метаболизма и флуор, който отговаря за нашата сияйна усмивка и здрави зъби.
 
Обобщавайки полезни свойства на всички изброени gruels, струва си да се казва, че е универсално използваема каша не. Всяка от тях носи своя полза за човека и за това, за да получат абсолютно всички полезни вещества, които може да се получи от gruels, трябва да се състави график на хранене, според които ще се консумират всеки ден нова каша. Приятен апетит.