Бъди красив » Деца » С какъв срок на тест за бременност ще покаже верен резултат

С какъв срок на тест за бременност ще покаже верен резултат

В живота на всяка жена бременността е най-добре и щастлив период. Така че няма нищо чудно в това, при първите съмнения за бременност, жената иска да разберете, ще стане ли скоро тя ще стане майка. В това време жените започва да се заинтересува логичен въпрос е: "на какъв период от време е препоръчително да се направи тест за бременност?". Защото далеч не всички дами знаят в какъв срок тест може да покаже на 100% правилният отговор.

С какъв срок на тест за бременност ще покаже верен резултат

За начало трябва да определите към какво по принцип се основава действието на такива тестове. В състава на всеки от тях има реагент, който реагира на появата на хормона HCG в кръвта (хорионгонадотропин). Цялата работа е в това, че бъдещи мамочек нивото на този хормон в кръвта се равнява 0-10 мЕД/мл. Плат биопсия започва да се отделя ЧХГ веднага след поставяне на ембриони към эндометрии кухината на матката. Този хормон се отделя от организма с урината, така че урината често се използват за проверка на нивото на ЧХГ в организма, т.е. проверява наличието или липсата на бременност.

Голяма доза ЧХГ в кръвта може да се забележи вече седмица след зачеването вашето бебе. Проверка на бременност на този етап е възможно само в случай, ако се използват много чувствителни тестове. Те са в състояние да разкриват наличието на хормон с мЕД 10/мл и да покаже положителен резултат. В такива ранни срокове на ЧХГ в кръвта е вече налице, но в малки количества.

В този период много често жените обръщат внимание на това, че след провеждането на теста в него се появяват 2 много слабо изявени линия. Това може да се говори за това, че хормон в организма е все още много малко.

Но заслужава да се отбележи, че голяма част от тестовете-все още се изчислява на минимален процент на 20 мЕД/мл в кръвта. Те дават много по-надежден резултат, но въпреки това използването им е възможно само след изтичане на 14 дни след оплождането. Този срок обикновено съвпада с началото на забавяне на менструация (около 3 дни). Наивысочайший нивата на HCG се празнува на 8-9 седмици е в света дете, това е периодът, когато тестът за бременност ще покаже резултатът максимално вярно, след това нивото на хормона започват постепенно да се намали.

Бременност могат да диагностицират за наличие на ЧХГ в самата кръв. Това предполага, че бъдещата майка трябва да положи малко кръв за извършване на необходимите анализи. В момента има 2 вида тестове на кръв. 1-во показва само наличието на ЧХГ в кръвта. А ето и 2-ри позволява да се разкрие не само хормон на бременността, но и да получават данни за точното ниво. Големия им плюс е, че те помагат да се изведат достатъчно точния срок на бременността, ако тя е налична.

С какъв срок на тест за бременност ще покаже верен резултат

Какви правила трябва да се спазват, за да се гарантира, че резултатите от теста за бременност са верни?

Според изследвания, тестове в 97-99% случаи показват достоверна информация. Въпреки това все още има малък шанс, че резултатите ще бъдат неверни. За такава неприятна ситуация не се е случило, трябва да знаете няколко важни правила.

 • Няма смисъл да се проверяват за бременност веднага на следващия ден след евентуално оплождане. Нивото на ЧХГ в този срок не се увеличава, така че е честен резултат точно ще бъде. В този случай най-вероятно ще бъде отрицателен резултат, дори ако бременността е на разположение.
 • Препоръчително е да използвате сутрешната урина. Цялата работа е в това, че най-висока е концентрацията на HCG в кръвта се намира точно в сутрешната урина. Ако продължителността на бременността е вече достатъчно висок, например, ако вече са минали 6-7 дни след закъснение, а след това тестът може да се направи по всяко време на деня. В този период нивата на хормона на бременността вече е достатъчно високо.
 • Прочете резултатът от теста е възможно само в рамките на 5 минути след неговото провеждане. Ако времето е минало много повече, резултатите ще бъдат невалидни.
 • Нивата на HCG може да се провери и чрез кръвта. В този случай, че резултатът е бил честен, преди да бъде предаден на кръвта не трябва да се консумират никакви лекарства.
 • Диагностирование може да се извършва само на прясна урина, т.е. на урината, която е събрана в деня на провеждане на теста.
 • За около 2-3 часа не е желателно да има диня или някакви диуретици препарати. Факт е, че силно разредена урина може да покаже неправилни резултати и точност на резултата се окаже под съмнение.
 • За да урината се сконцентрировалась, не е желателно да посещават тоалетната в рамките на 3-те часа преди провеждане.

С какъв срок на тест за бременност ще покаже верен резултат

Какво може да предизвика фалшиви резултати от теста?

 • Резултатите могат да бъдат неверни, ако е купен от лошото качество тест. Именно затова в аптека, че е важно да се обърне внимание на херметичността на опаковката и на срока му на годност. Ако тест, макар и малко мокър, тогава резултатите могат да се считат за невалидни.
 • Не следване на инструкциите, които са посочени върху опаковката, също може да предизвика фалшиви резултати. Много често самите жени са виновни за това, че теста за бременност показва грешни резултати. Всичко е въпрос на невнимание жени. На всяка опаковка има инструкция, която задължително трябва да се разгледа внимателно преди употреба.
 • При жени, които приемат лекарства ЧХГ в периода на проверка на резултатите на бременност, съществува риск, че тестът ще покаже неправилни резултати.
 • Лекарства, които се използват от безплодие, често показват на бременност, когато всъщност няма.
 • Резултатите могат да бъдат ложноотрицательными в случай, ако проверката е била използвана не утринна, а дневната урина в ранните етапи на бременността.
 • Фалшиво положителни резултати могат да се получат, ако в кръвта остава остатъчен нивата на HCG след наскоро прервавшейся на бременността.
 • Неверни сведения могат да бъдат дори в случай, ако жената страда от заболявания, за които е характерно нарушение на растеж и развитие на трофобласта.

Ако след провеждане на теста при жените се появяват подозрения, че фалшиви резултати, специалистите препоръчват да се заблуждават и си купи още един. Трябва да се изпробват продукти на различни производители и да се потърси помощта на специалисти. Ако тестът е показал отрицателни резултати, а monthly все още не започва, а след това си струва да се купи още един, и отново да проверите наличността на бременността.

Тестът в никакъв случай не бива да се използват втори път, дори и ако след първия път резултатът научат да не се случи. Тест, който вече е в контакт с урината, трябва веднага да се изхвърлят, подходящи резултати, той вече не ще покаже.

С какъв срок на тест за бременност ще покаже верен резултат

Как да изберете?

В днешно време има огромно разнообразие от тестове за бременност. Някои са по-лесни, други по-малко. Най-често срещаните и най-скъпите се считат за стриптийз ивици. Те трябва да бъдат потопени в сутрешната урина за няколко секунди и след това веднага го извадете и го постави на масата. Резултатите може да видите след няколко минути.

Най-чувствителни, се считат за мастилено-струйни тестове. Тяхната опаковка има марка 10 мЕД/мл. и те могат да се правят по всяко време на денонощието. Най-скъпи са електронни.

Ако се придържаме към всички по-горе правила и стриктно да спазват всички тези съвети, тест за бременност ще покаже само достоверна информация. Специалистите твърдят, че голяма разлика между тестове не, така че не винаги е препоръчително да прекарват в тях са твърде големи суми пари.