Бъди красив » Красота » Какви инструменти са нужни за маникюр и педикюр в домашни условия: списък снимка

Какви инструменти са нужни за маникюр и педикюр в домашни условия: списък снимка

Маникюр разделя на два вида – обрезной и европейски (необрезной). За тях са необходими различни инструменти за маникюр. При изпълнение на необрезного маникюр, без нужда от ножици, клещи и ножица. За класически обрезного маникюр тези аксесоари, които са от ключово значение. Какви инструменти са нужни за маникюр на първо място:

 • Ножица;
 • Пинсети или кожички;
 • Пилочки за нокти;
 • Пушер за кожичките или портокалова пръчка;
 • Шлифовщик (детайли баба) за прлировки;
 • Щеточка за премахване на нокътната прах.

Какви инструменти са нужни за маникюр и педикюр в домашни условия: списък снимка

Какво още има в маникюрном пишете?

Определен набор – това е стандартен списък на устройства, които са включени в обикновен салон за комплект. Може да се купи, където ще бъдат оборудвани с уреди за маникюр и педикюр – те ще бъдат повече. За да се направи безболезнен и качествена грижа за ноктите в домашни условия, ще се нуждае от допълнителни материали. Сред тях може да бъде машинка за отстраняване на кожичките, доттеры, пискюли. За извършване на дизайн с шарки, трябва листове, ленти, четки, тънки и широки, лакове за нокти. Да разгледаме подробно, че още трябва да влезете в ноктите набор от:

 1. Доттер (дотс) – уред за нанасяне на точки и кръгове на лак.
 2. Тънка четка за нанасяне на фини рисунки и широки четки за образование развод, преместване на цветя.
 3. Акрилни четка за акрил стенописи.
 4. Комплект за стемпинга – за извършване на проектиране със сложни изображения.
 5. Игли или клечки за зъби за нанасяне на лак по една мокра материал.
 6. Набор от шаблони за френски или лунен дизайн в домашни условия.

Какви инструменти са нужни за маникюр и педикюр в домашни условия: списък снимка

Целият салон инструментариум трябва да бъде индивидуално, не се предава на други хора. Ако им се радва някой друг, все пилочки, щеточки, режещи инструменти трябва да се обработват с дезинфекционен разтвор (Бацилолом), за да се избегне заразяване.

Как да изберете пилочку и шлифовщик

Пилочки – това е един от най-важните инструменти за корекция на нокти в домашни условия. Само на набирането може да бъде 1-2 пилочки, за професионален дизайн се нуждаят от повече. Пили са си абразивность (песъчинки). За естествени нокти се използват пилочки ниско грита, за наращенных – груб и абразивни.

Какви инструменти са нужни за маникюр и педикюр в домашни условия: списък снимка

Средни абразивно пилочки могат да се използват за ноктите на краката си, и се прилага по време на педикюр. Много тъп материал на уреда може да доведе до наранявания и пакет от нокътната плочка. Колкото по-дебел ноктите, толкова по-вероятно е, че тъп материал ще му навреди.

Ако пилочки абразивность 900-1200 песъчинки, след това тя може да се използва като инструмент за полиране. С пила за нокти 400-900 песъчинки може да се работи на тънки и слаби ноготках. Пила за нокти 200-400 песъчинки може да прекрати обработката на нокти, премахване на малки грапавини и зацепки. Ако абразивность инструмент само на 180 песъчинки и по-долу, може да се направи обработката на изкуствени нокти, или да организират своите нокти към процедура на изграждане. Професионалистите използват 3-4 пилочки различни песъчинки, защото един материал не може да се извършва на всички етапи на корекция невен.

Вижте как да изберете пилку за нокти.

По-лесно да изберете шлифовщик (детайли баба) за полиране на нокътната плочка. В продажба се срещат бафы с четири страни, които имат мека основа и четири вида полиране. Всяка страна абразивно има своя собствена маркировка, която показва, в каква последователност да използвате шлифовщик. Полиране на невен трябва да е не повече от 1 път на 7 дни, в противен случай те ще отпадат.

Уреди, които отстраняват кожичките

Какви прилага уреди и средства за отстраняване на кожичките в домашни условия? Тази част от ноготка е много тънка и чувствителна и лесно да се повреди, поради което може да се появи рана и кървене. В обрезном формата за маникюр ципа, не се отстраняват, или се отстранява с помощта на инструменти (ремувера) на базата на плодов киселини или основи. Този Метод е по-сигурен, не травмирует област кожичките. Но при прилагането на състава е важно тя да не се кача на ноктите и передногтевые ролки, в противен случай се появява изгаряне.Средства трябва да се прилага върху епидермиса, оставяйки ги на 2-8 минути, след което расслоенную кожа трябва внимателно да премахнете портокаловата пръчка.

Какви инструменти са нужни за маникюр и педикюр в домашни условия: списък снимка

Обрезной маникюр включва прилагането на преработени режещи инструменти, като тримери, ножици, пинсети или белезници. Машинка за подстригване – това е уред, който е с V-образна, остри в стесняване форма. Той подрезает кожичките или околоногтевые дупка. За да се научат да работят машинка за подстригване, трябва да прекарат няколко процедури.

Какви инструменти са нужни за маникюр и педикюр в домашни условия: списък снимка

Освен машинката, премахва кожичките пушер. Инструмент има вид на лопатка, която отодвигает кора на нокътната плочка. След това тя може да намали или премахне ремувером. Пушер могат да бъдат овални или правоъгълни, първият е подходящ за директно основания ноготка, втората – за кръгли невен.

Вижте как бутане изложени на епидермиса с помощта на пушер.

Други инструменти, работа с ножове

Нокторезачки трябва да бъдат подточены, да се осигури продължителен и тънка форма на острието. Някои професионалисти са свикнали да работят с ножица с извити остриета, други – с прави остриета. Ножица не се препоръчва изтриване на епидермиса и разменяйте, тъй като те могат лесно нарязани на кожата. Ако направите маникюр на дясната ръка, опасност от съкращения се увеличава. Ако не можете да отрежете си ноктите на дясната си ръка, обърнете се към професионалист.

Какви инструменти са нужни за маникюр и педикюр в домашни условия: списък снимка

Маникюр, определени не може да се счита за стандарт, ако в него няма копия – остри тесни ламели за премахване на мръсотията под ноктите. И копието почиства епител от мъртвите клетки, остатъците на нокътната прах след спиливания. При плешките край и заоблени, че процедурата не са повредени кожата. Когато се използва правилно, опасността от травми е ниска.

Всички маникюр инструменти с режещи остриета изискват периодично заточване. Можете да ги подтачивать ръчно, или машинното начин. Заточени на пишеща машина набор от издържа около 20 процедури. След това му препоръчва да не се прилага отново, в противен случай мек метал уреда може да се деформира.